Eseménydús időszak ez a több mint 20 éve a tápanyag-gazdálkodás piacán működő Fertilia Kft-nek, hisz a közelmúltban a saját gyártású és fejlesztésű UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágya családjuk kiérdemelte a Magyar Termék Nagydíj Kitűntető Címet, most pedig Gramix NPK műtrágyájuk részesült OMÉK Növénytermesztési Díjban.

Az egyedi igényekre szabott, termőhely specifikus mezo- és mikroelemekkel kiegészített NPK műtrágyát gyártó cég a Hungexpo területén az A pavilon 107/d felállított egyedi standján fogadja a hozzájuk látogató érdeklődőket. Ott látogattuk meg őket, ahol Tóth Katalin marketing menedzserrel beszélgettünk.

Tóth Katalin marketing menedzser

  • Úgy gondolom, hogy a mai nap erősebb, mint két éve ilyenkor, ugyanis én ma már sokkal több olyan gazdával találkoztam, aki valóban érdeklődött a mi műtrágyáink iránt, így a további napokra is igen erős jelenlétre számítok. Az első nap különlegessége számunkra az volt, hogy az OMÉK Növénytermesztési Díját műtrágyánkkal mi nyertük, úgyhogy a délelőtt a díjátadó jegyében telt, de én bízom abban, hogy a fővárosi érdeklődők mellett azok a gazdák is felkeresnek bennünket, akik a mi lehetséges partnereink lehetnek.
  • A Fertilia számára miért lényeges az OMÉK-jelenlét?
  • Az OMÉK és az Agromash Expo a két olyan fontos kiállítás számunkra, ahol egész biztosan jelen vagyunk, és bár itt helyben is köttetnek üzletek, számunkra ez inkább a kapcsolattartásról szól egyrészt a már meglévő partnereinkkel, azokkal a gazdákkal, akikkel vagy a távolság vagy az elfoglaltságok révén kevesebb a kapcsolatunk, ilyenkor elhívjuk őket ide, és szívesen elbeszélgetünk velünk.
  • Milyen típusú termékeik iránt aktuális most az érdeklődés?
  • A repce műtrágyáját már zömében megvásárolták, viszont a búza és a kukorica alá még nem, így az ezekkel a növényekkel foglalkozók számára ezen a kiállításon kedvezményes ajánlatokat teszünk. Ill. játékos kvízünkkel különféle ajándéktárgyakkal kedveskedünk a látogatóknak.
  • Ennyire jól működik itt a játék?
  • Mindenképp, két évvel ezelőtt egy élőő licitet tartottunk, amit Harsányi Levente vezetett, óriási sikerrel, tömegével jöttek az emberek. Azon felbuzdulva gondolkodtunk azon, hogy ezen a kiállításon is mindenképp kell valami plusszt nyújtani, így például péntek délután egy rendhagyó cég- és termékbemutatóra invitáljuk a közönséget, amely előtt és után néptánccal, népdalénekkel adjuk meg a program keretét.
  • Szükséges széles skálán kommunikálni.
  • Ezek a kiállítások önmagukban nem elegendőek, a sajtóban való megjelenések is elengedhetetlenek, hogy kommunikálni tudjunk a gazdákkal.
    Vannak, akiknek még mindig az írott sajtó a kedvelt információ forrás, de a fiatalabb generáció már az online tartalmakból szűri le a számára hasznos tartalmakat. Próbáljuk megtalálni az összhangot, hiszen mindenkihez kicsit másképp kell szólni.
  • Az hogy egyre több elismerés van a cég életében, mit változtat a vásárló gazda szemében?
  • A szakmai elismerések nagyon jó visszacsatolásai a munkánknak, melyek büszkeséggel töltenek el bennünket, ugyanakkor felelősséggel is járnak. A gazdák számára véleményem szerint cégünk szakmai megalapozottságát a szakmai díjaink is erősítik, így az OMÉK Növénytermesztési Díja mellett a közelmúlban elnyert Magyar Termék Nagydíj is. Előbbit a Rizodyne talajaktivátor tartalmú Gramix NPK műtrágya családdal, utóbbit az UMG MICRO termékcsaláddal nyertük el.

További részletek itt: http://www.fertilia.hu/