Könnyebb vagy nehezebb ma életre szóló társat találniuk a vidék szerelmeseinek? Hogyan fér bele a párkapcsolat és a párkeresés a mai világban a gazdasággal, növényekkel, állatokkal foglalkozók életébe? Mennyire összeegyeztethető a romantika és az alapos ismerkedés a jellemzően helyhez kötöttséggel, egyszerre kötött és kiszámíthatatlan időbeosztással, egy olyan életformával, amelyben nincs hétvége, ahol a programszervezésbe bármikor beleszólhat a természet?

szerelem

Hogyan fér bele a párkapcsolat és a párkeresés a mai világban a gazdasággal, növényekkel, állatokkal foglalkozók életébe – fotó: pixabay.com

Minden párkapcsolatra igaz, hogy a közel azonos értékrend adja a legstabilabb alapokat, de különösen fontos ez azok esetében, akik mezőgazdasággal foglalkoznak, sok élőlényért felelősek, vagy szó szerint a napi betevőért dolgoznak minden évszakban. Az ő esetükben nehéz elképzelni, hogy életük párja mindeközben a városi nyüzsgésben, spontán őrültségek és nagyvilági események közepette érezné jól magát és mégis remekül működne a kapcsolat.

Még csak valódi állattenyésztőnek vagy nagybirtokosnak sem kell ahhoz lenni, hogy az ember inkább a vidéki nyugalomra szavazzon, ezzel pedig szinte egyértelmű, hogy tökéletes társként is csak egy másik vidékimádó jöhet szóba.

párkapcsolat

A közös célok visznek előre – fotó: pixabay.com

Egyszerű esetben egy helyi vagy környékbeli szénakazalban már igen fiatalon rábukkanunk a párunkra, egyértelműek a közös célok, nincs vita azon sem, hogy hol folytatjuk a közös életünket – ezek a szerencsés párok ritkán költöznek távolabb a szülőhelyüktől, ha gazdálkodnak jellemzően azon a környéken folytatják a munkát, amit születésüktől kezdve ismernek.

Akik nincsenek ennyire szerencsés helyzetben, az időhiány miatt és az élő közösségi lehetőségek híján egyre természetesebben fordulnak a netes társkereső oldalak felé, kortól függetlenül. Gyakran választják a randioldalakat azok is, akik a városi létből menekülve egyszerre keresnek maguknak párt és vidéki életcélt, új gyökereket.

Rendkívül jó kiindulás ebben a helyzetben, hogy már az online ismerkedés kezdetén sem kell vért izzadva kutatni a közös érdeklődési területek után, hiszen a vidéki élet szépségei és nehézségei kifogyhatatlan beszédtémát biztosítanak. Hogy aztán az első találkozóra hogyan és mikor kerül sor, az már egy következő érdekes kérdéskör: előzetesen legyen elég annyi, hogy aki mezőgazdásszal randizik, az készüljön fel bármikor váratlan eseményekre, és tartsa szemmel az időjárást is...