A szalma betakarítása és értékesítése sok vállalkozás számára az üzleti tevékenység gerincét alkotja. Ezeknél a társaságoknál a sikeresség kulcsa abban rejlik, hogy minél gyorsabban, a lehető legjobb minőségben le tudják hozni az alapanyagot a szántóföldről. Ehhez a munkához olyan nagy teljesítményű és prémium kategóriájú kockabálázókra van szükség, mint a KRONE Big Pack bálázók – amelyekkel rövid idő alatt, maximális igénybevétel mellett is kompromisszumok nélkül lehet dolgozni.

Hóka Norbert nem csak döntéshozóként dolgozik a vállalkozásában, hanem gépkezelőként is részt vállal a munka oroszlánrészéből.

Amikor a bálázógépek beszerzésére került a sor, sok kritériumot kellett szem előtt tartani, amelyeknek egytől-egyig meg kellett felelnie a kiválasztott gépeknek.

Az AGRO-HÓKA Kft. évente átlagosan 20-25 ezer tonna szalmát báláz fel – a bálákat égetőbe és cellulóz gyárba szállítják.

A társaság gépflottája 5 darab KRONE Big Pack HDP High Speed bálázóból áll, 2011-ben szerezték be az első két HDP 1-es bálázót, amelyek hosszú ideig teljesítettek komolyabb meghibásodástól mentesen.

Azóta a vállalat már a hetedik HDP bálázót vásárolta a Valkon Kft.-től – és nem véletlenül maradt ennél a gépmárkánál, valamint a géptípusnál.

"Úgy is fogalmazhatnék, hogy végig éltem 8 szezon alatt a KRONE Pig Pack HDP bálázók evolúcóját és minden újabb széria egyre gyorsabb rendfelszedővel rendelkezett, a bálák is egyre tömörebbek lettek. Kényelmes velük dolgozni – és egy fárasztó munkanap után külön előny, hogy a traktorfülkéből irányítható egy monitoron keresztül szinte minden, és ahhoz sem kell kiszállni a traktorfülkéből, hogy az utolsó bálát kitoljam a gépből."

Két saját üzemi rekorddal is büszkélkedünk, az egyik egy szezon alatt 9700 bála volt. "Sőt, egy nap alatt, egy szokásos 12 órás műszakban pedig 612 bálát sikerült megcsinálnom" – nyilatkozta Hóka Norbert.

Jó hír, hogy a Valkon Kft. most indított el KRONE előrendelési akcióját, amely 2019 február 15-ig tart, de érdemes minél hamarabb érdeklődni a részletekről a Valkon Kft. szakembereitől!