Haszonállat és állattenyésztés hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Ha állattenyésztéssel foglalkozol, – legyen akár juhtenyésztés, szarvasmarha-tenyésztés, méhészet, lótenyésztés, sertés-, baromfi- vagy akár csincsillatenyésztés – a haszonállat rovatunk Neked szól!
Új EU-s rendelet lépett életbe: ASP esetén jön a rendszeres helyszíni ellenőrzés

Új EU-s rendelet lépett életbe: ASP esetén jön a rendszeres helyszíni ellenőrzés

2021. május 25., kedd 13:12 Állattenyésztés

Új uniós rendelet lépett életbe 2021. április 21-től az afrikai sertéspestis (ASP) tekintetében alkalmazandó különleges járványvédelmi intézkedésekről.

ÁTK pályázat 2021-ben is! Hogyan nyerhetek?

ÁTK pályázat 2021-ben is! Hogyan nyerhetek?

2021. május 07., péntek 17:53 Támogatások - pályázatok Hirdetés

Nagy robajjal indult meg az idei – első átmeneti – év a mezőgazdasági pályázatok tekintetében. Éppen, hogy túl vagyunk a borászati technológiafejlesztés és a kisüzemfejlesztési pályázatok 2. benyújtási szakaszán, már itt is vannak az újabb lehetőségek, beleértve az állattartó telepek korszerűsítését is.

 • Építkezel a gazdaságban? Akkor nem árt ismerned ezt a költséghatékony és tartós anyagot!

  2021. május 07., péntek 17:45 Állattenyésztés Hirdetés

  Elindult az „Állattartó telepek megújításának támogatása” című (VP2-4.1.1.9-21 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A pályázattal lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására.

 • 8 meglepő változás a magyar mezőgazdaság elmúlt 10 évében

  2021. május 06., csütörtök 12:11 Gazdaság

  2020-ban teljes körű mezőgazdasági összeírást hajtott végre a KSH. Rossz hír, hogy egyre kevesebb a fiatal gazda.

 • Hatalmasat zuhant a sertés ára egy év alatt

  2021. május 06., csütörtök 11:48 Gazdaság

  A vágósertés termelői ára áfa és szállítási költség nélkül 514 forint/kilogramm hasított meleg súly volt 2021 márciusában, ami 23 százalékos csökkenést jelentett az egy évvel korábbi átlagárhoz képest.

 • Hatalmas károkat okozhat ez a toxin, ha beszabadul a tehenek közé

  2021. május 06., csütörtök 08:10 Állattenyésztés Hirdetés

  A mikotoxinoknak a tehenészetekben való megjelenésekor általában csak a termeléskiesés és az egészségromlás miatti közvetlen veszteségekkel számolunk. A Zearalenonnal (ZEN) azonban más a gond! Mivel az ösztrogénhez hasonló szerkezetű, a ZEN képes kötődni a test különböző területein elhelyezkedő receptorokhoz (a méhben, a tejmirigyben, a...

Óriási üzlet a láthatáron! Igazi aranybánya a kóser piac

Óriási üzlet a láthatáron! Igazi aranybánya a kóser piac

2021. május 05., szerda 15:55 Gazdaság

A kóser élelmiszeripar hatalmas lehetőség lehet az exportlehetőségek megragadására azoknak, akik bevállalják, hogy megfeleljenek a nem mindennapi szabályoknak.

 • Massey Ferguson prémium szálastakarmány gépek és akciós körbálázók + ÁTK kitekintő

  2021. május 05., szerda 15:38 Gépészet Hirdetés

  A Massey Ferguson-t egészen a közelmúltig erőgépeiről és betakarítógépeiről ismerhettük igazán, azonban a gyártó startégiai törekvései közt szerepel, hogy teljes munkagép kínálattal is rendelkezzen.

 • Itt minden a magyar haltermelés fellendítése körül forog

  2021. május 05., szerda 09:20 Állattenyésztés Hirdetés

  A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) egyik legnagyobb létszámú intézete 5 telephelyen összesen 116 munkatárs közreműködésével végzi a magas szintű oktatást, valamint számos kutatási projektben is kiemelt szerepet vállal. Interjú Dr. Urbányi Bélával, az Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet igazgatójával.

 • Ivarzás- és egészségiállapot-megfigyelés mesterfokon a NEDAP rendszerrel – Videó

  2021. május 04., kedd 13:10 Állattenyésztés Hirdetés

  Komplett Bosmark robotfejőházas technológia és NEDAP rendszer került kiépítésre a jászárokszállási Kossuth 2006 Zrt. tejelő szarvasmarha telepén. Az új istálló minden funkcióját kihasználják és élvezik a jószágok – no meg a személyzet is. Az eredmények máris magukért beszélnek!

 • Olcsóbbá tehető a tojótyúkok foszforellátása

  2021. május 03., hétfő 08:12 Állattenyésztés

  A tojótyúkok egészséges fejlődése, főleg csontjaik erősödése, anyagcseréje és hormonháztartása szempontjából elengedhetetlen a foszfor. Kutatók növényi eredetű foszfor hasznosításának lehetőségét vizsgálják a tojótyúkok takarmányozásában.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]