Válasz #294. hozzászólásra
próbálkoztunk mi is ilyesmikkel,hasonló módszerrel vetettem kukoricát 3 éve vetés után 60 milis heves eső volt a 17 hekis táblábol min 10 heki viz alatt állt csira befulladt.történt hasonló árpával is oszt utána teknológiát váltottunk,2008 ba is volt 1kevés viz és láss csodát uaz táblán talán 150 négyzetméter ha kiveszett.
2007 be sokkal jobbak lettek a tárcsa+lazitó utáni kukoricáim mint a szántottakba 12 aks réti agyagon pl 80 q,az viszont tény hogy a kezdeti gyommentességet sokkal nehezebb megvalósítani szántás nélkül
kultivátor lúdkapás
mert mire rá lehet menni már gyomosodik
a kombinátor egyrészt törik másrészt a gyomokat nem irtja olyan tökéletesen mint a kultivátor
öklömnyi meg focilabdánnyi rögök lesznek
oszt vetés
majd henger
az ÁPV s földeket bitorolja ez az angol ikrény körül de az osztrákok még sokkal rosszabbak amiket strómanok utján megvettek pár éve most visszaszedték az angoltol uj osztrák bérlők vannak rá.a környékbeli tulajoknak meg kuldözgetik a levelet hogy megvennék/kivennék a földeket,a stróman meg viszi magával házhoz az ügyvédet.ez ám a szabadkereskedelem!
én szeghalom melleti faluban gazdálkodom hasonló talajviszonyok között
és mi szántjuk főleg a perctalajokat mert ezek tavaszi megmunlálása nem perc hanem másodperc
ősszel nyár végén jól művelhetők
középkötötteket szántják de ezeket a perctalajokat nem száraz tavaszon a teteje porzik 6,7 centire meg ragad ha elmunkálod kiszárad és nem biztos hogy minden szem kikel.,van erre 1 angol az nekiugrott versatiléval 8 as kverneland ekével duplakerekekkel, letörött a hátsó hidnál a csőtengeje.
nálunk a holt rába árterébe vannak ilyen földek érdekes módon az árvizek nem jönnek fel a talajba mindig nagy esők után volt gond a vizösszefolyásokkal.2008 hiába volt igen csapadékos a talajvizek sokkal lejjebb vannak mint pl 10 éve
ezeket a földeket senki se szántja kuki után a fullon felsujozott 8300 as csak 20 centin tudta megnyuzni utána tavasszal nekimentek mindennel keményebb lett mint volt.ennél itt még a direktvetés is jobban termett.a tsz alatt dt vel sekélyen meg tudták szántani utána ruszki vetőgéppel elvetették belefogasolták.volt fenn a neten egy ih stx teszt szeghalomba na itt is hasonló a föld nálunk
amelyik tábla 60 ka nál kötöttebb ott igen. ha simára munkálnám nagy eső után összefolyna rajt a viz 2008 tavasszal május 2 án lehetett rámenni vetni volt olyan föld is
Minden növény alá nagyon jó ez a tárcsa+lazitós művelés megszünnek a magágykészítési problémák stb.csak ne emelték volna 2szeresére a glifozátok árait 2 év alatt.Felénk az extrém kötött talajokon semmilyen más müvelési módszer nem eredményes.
4997 hozzászólás
Válasz #294. hozzászólásra
próbálkoztunk mi is ilyesmikkel,hasonló módszerrel vetettem kukoricát 3 éve vetés után 60 milis heves eső volt a 17 hekis táblábol min 10 heki viz alatt állt csira befulladt.történt hasonló árpával is oszt utána teknológiát váltottunk,2008 ba is volt 1kevés viz és láss csodát uaz táblán talán 150 négyzetméter ha kiveszett.
Válasz #295. hozzászólásra
náluk is próbálkoznak hasonlóval a tsznél
2007 be sokkal jobbak lettek a tárcsa+lazitó utáni kukoricáim mint a szántottakba 12 aks réti agyagon pl 80 q,az viszont tény hogy a kezdeti gyommentességet sokkal nehezebb megvalósítani szántás nélkül
Válasz #291. hozzászólásra
kultivátor lúdkapás
mert mire rá lehet menni már gyomosodik
a kombinátor egyrészt törik másrészt a gyomokat nem irtja olyan tökéletesen mint a kultivátor
öklömnyi meg focilabdánnyi rögök lesznek
oszt vetés
majd henger
Na jo éjt mindenkinek én tuntem.
Válasz #290. hozzászólásra
A lazitás egyszer probáltuk és othagytuk
Válasz #285. hozzászólásra
tavasszal mivel csináltok magágyat?
Válasz #287. hozzászólásra
Így m1 ez manapság.
Xar világ ez.
Dehát a helyiben ki csinálná másképp?
Válasz #288. hozzászólásra
Rába Werk vontatot 5 fejes
Válasz #286. hozzászólásra
Na de az eke milyen is?
az ÁPV s földeket bitorolja ez az angol ikrény körül de az osztrákok még sokkal rosszabbak amiket strómanok utján megvettek pár éve most visszaszedték az angoltol uj osztrák bérlők vannak rá.a környékbeli tulajoknak meg kuldözgetik a levelet hogy megvennék/kivennék a földeket,a stróman meg viszi magával házhoz az ügyvédet.ez ám a szabadkereskedelem!
Válasz #284. hozzászólásra
Ojan volt a talaj mint ha az aszfalt utat akkartam volna szántani.
Válasz #280. hozzászólásra
én szeghalom melleti faluban gazdálkodom hasonló talajviszonyok között
és mi szántjuk főleg a perctalajokat mert ezek tavaszi megmunlálása nem perc hanem másodperc
ősszel nyár végén jól művelhetők
Válasz #283. hozzászólásra
Mit?
Csakhogy nehogy olyat v1ünk...
Na én öszel az öszes eketestet othagytam a Rába szétszedte darabokra az 5 fejest.
Válasz #281. hozzászólásra
Mondjuk ha 6 felé szakadt volna neki se hatna meg...
középkötötteket szántják de ezeket a perctalajokat nem száraz tavaszon a teteje porzik 6,7 centire meg ragad ha elmunkálod kiszárad és nem biztos hogy minden szem kikel.,van erre 1 angol az nekiugrott versatiléval 8 as kverneland ekével duplakerekekkel, letörött a hátsó hidnál a csőtengeje.
nálunk a holt rába árterébe vannak ilyen földek érdekes módon az árvizek nem jönnek fel a talajba mindig nagy esők után volt gond a vizösszefolyásokkal.2008 hiába volt igen csapadékos a talajvizek sokkal lejjebb vannak mint pl 10 éve
Válasz #278. hozzászólásra
Akkor nemis szánt ott senki??????
Tavaszra nem fagy szét morzsásra?
Válasz #267. hozzászólásra
ezeket a földeket senki se szántja kuki után a fullon felsujozott 8300 as csak 20 centin tudta megnyuzni utána tavasszal nekimentek mindennel keményebb lett mint volt.ennél itt még a direktvetés is jobban termett.a tsz alatt dt vel sekélyen meg tudták szántani utána ruszki vetőgéppel elvetették belefogasolták.volt fenn a neten egy ih stx teszt szeghalomba na itt is hasonló a föld nálunk
Válasz #276. hozzászólásra
Jo csak nálunk az ártérel szemben fojtatot küzdelmek mindig kudrcba fuladnak mivel mire kész jön az árviz és sehol nem vagyunk.
Válasz #275. hozzászólásra
Szept. is ősz.
Ha engedi a talaj, meg ha KELL akkor bizony KELL.
Válasz #273. hozzászólásra
Na meg az öszi lazitás szerintem értelmetlen homokon.
Válasz #266. hozzászólásra
amelyik tábla 60 ka nál kötöttebb ott igen. ha simára munkálnám nagy eső után összefolyna rajt a viz 2008 tavasszal május 2 án lehetett rámenni vetni volt olyan föld is
Válasz #272. hozzászólásra
Vagy nemtévedsz.
Válasz #271. hozzászólásra
Hát de végül is kalászos alá nem nagy lényege van vagy tévedek?
Válasz #270. hozzászólásra
Pontossannnnn!
Meg minek is.
Válasz #269. hozzászólásra
Végul igaz de én Buzát vetek utána.és ot nincs idö ijenekre vagy is inkáb nem szakitok rá idöt.
Válasz #268. hozzászólásra
Mert jövőre kuk. ...
Mért szoktak napraforgo tarlot lazitani ezt nem értem?
Válasz #265. hozzászólásra
? liter a szántás ?
? liter a lazítás ott ?
Válasz #265. hozzászólásra
Tavasszal csak permeteztek, és vettek?
Minden növény alá nagyon jó ez a tárcsa+lazitós művelés megszünnek a magágykészítési problémák stb.csak ne emelték volna 2szeresére a glifozátok árait 2 év alatt.Felénk az extrém kötött talajokon semmilyen más müvelési módszer nem eredményes.
Válasz #262. hozzászólásra
van egy vibrom és egy ih.5 késes.
Válasz #261. hozzászólásra
erre én is kiváncsi lennék
Válasz #258. hozzászólásra
Lazítóból melyik?
Válasz #256. hozzászólásra
Tüntetted el a sok khokhót!
Válasz #258. hozzászólásra
Hát aki siet...
Válasz #257. hozzászólásra
a carrier gyorsabb.
Válasz #252. hozzászólásra
Méne menne?
Zúzás az sose árthat.
Válasz #253. hozzászólásra
havazottt:-)))
Válasz #253. hozzászólásra
CaCo3
Válasz #252. hozzászólásra
szerintem menne,
de nem próbáltam, mert muszály volt tárcsázni a mészkőpor bedolgozás miatt.
ki kell próbálni
Válasz #251. hozzászólásra
MI AZ FEHÉRSÉG A FÖLDÖN?
Válasz #251. hozzászólásra
akkor tárcsa és lazító.
valahogy így gondoltam Én is.
carrier és lazító. a szárzúzó és lazító nem menne szerintem.
Válasz #250. hozzászólásra
Ilyen eredménnyel
Válasz #249. hozzászólásra
EZT
Válasz #248. hozzászólásra
K.pisti.
ha jól emlékszem lazítóztál napra tarlót ?
a kombájn után mit csináltál még, hogy ne húzza össze a szárat ?
Válasz #247. hozzászólásra
ez nem olyan mint a Kozeles üveg hogy csak úgy simán elejtjük :-))), és lessz ani lessz.