Ja K vagy Mn hiány is lehet.
Szórhatnál rá 1q patentkálit és lombtrágyaként valami mangán oldatot. De ha idáig még nem szórtál rá semmit akkor egy kis Pétisónak sem fog nemet mondani.
Válasz #5490. hozzászólásra
Látszik a fehéres telep is és még az alsó levélnél is. K hiány csak hasonló és nem két levélen látszik, mert az összes idősebb levélből mobilizálódik a fiatalabba.
Látszik a fehéres telep is és még az alsó levélnél is. K hiány csak hasonló és nem két levélen látszik, mert az összes idősebb levélből mobilizálódik a fiatalabba.
Gyomirtótól erek mentén sárgul és azt írta, hogy nem permetezte, ha jól emlékszem semmivel. Itt nálam május 19-én már volt tünet, délebben meg még korábban is lehet. Volt rá jó idő.
Jövőre olyan földbe menne krumpli, ahol előtte kb. 20-30 éve nem volt, oda is kell talajfertőtlenítő?
Melyiket használjátok? Mennyi a ha költsége?
Köszi
Üdv!
Valakinek van tapasztalata Bellarosaval kapcsolatban hogy mennyire érzékeny a Titus gyomirtóra?
Szombaton szórtam és mintha elkezdett volna sárgulni.
Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy nem vagyok jártas a mezőgazdaságban de van egy jó külföldi kapcsolatom ahol 5+os vörös burgonyát tudnék behozni nagyon jó áron kamion tételben. Szerintetek milyen áron van reális esélyem eladni? Köszi előre is.
Solanum faj.
De most láttam már másik kikelt táblába is. Szerintem nem gond nekik 1 km-el arrébb repülni. Csak érdekes lesz, hogy töltés után már rögtön mehet a rovarölő is.
Írtam egy kiválóra értékelt diplomamunkát burgonya növényvédelméből......Ettől függetlenül vannak akik (kutatók ) jobban értenek hozzá, mint én. Igaz, hogy lecsávázták a gumót, de ha sehol sem volt Solanum, akkor hogy a fenébe ment volna oda? Viszont írja Sanyee, hogy volt a közelben burgonyaféle.
9498 hozzászólás
Válasz #5485. hozzászólásra

Ja K vagy Mn hiány is lehet.
Szórhatnál rá 1q patentkálit és lombtrágyaként valami mangán oldatot. De ha idáig még nem szórtál rá semmit akkor egy kis Pétisónak sem fog nemet mondani.
Válasz #5491. hozzászólásra

Ja és nem az a lényeg, hogy fiatal, vagy idősebb, hanem, hogy hol marad a kolerának tovább kedvező mikroklima. Biztos ott, ahol süti a nap.
Válasz #5491. hozzászólásra

Válasz #5493. hozzászólásra

Ez vlmi más, nem azonosak a tünetek
Válasz #5487. hozzászólásra

Folyamat kb látható, csak a képeket nem tudom, hogy sorrendbe teszi-e be.
Válasz #5484. hozzászólásra
KékVillám használhatsz Kentaurt is 10 ezer/ha költséggel vagy Nemathorint is 300 ezer/ha költséggel is.
A fyto az új hajtást támadja nem az öreget.
A káli illetve mangán hiány is nagyon hasonló..
Válasz #5487. hozzászólásra
Gyomirtótól erek mentén sárgul és azt írta, hogy nem permetezte, ha jól emlékszem semmivel. Itt nálam május 19-én már volt tünet, délebben meg még korábban is lehet. Volt rá jó idő.
Az nem lehet hogy rá lett tőltve és be takarta a föld, akkor be sárgúl?

Volt gyomirtózva?Szerintem ez nem Fyto
Túl korai lenne
Phitophtora infestans
http://www.agraroldal.hu/paradicsom-burgonya-fitoftora.html
http://agrarforum.lapunk.hu/?modul=forum&a=23318
ennek mi baja lehet, sok levél sárga-barna ??

6 évig nem használt kertbe van, tavaly is krumpi volt benne, idén is azt raktam /tudom hogy x évig nem lehet visszaültetni, de .../
semmilyen műtrágyát nem kapott sem tavaly, sem idén
Jövőre olyan földbe menne krumpli, ahol előtte kb. 20-30 éve nem volt, oda is kell talajfertőtlenítő?
Melyiket használjátok? Mennyi a ha költsége?
Köszi
Válasz #5462. hozzászólásra

Nagyon jó, csak ajánlani tudom, minden betegséggel szemben ellenálló.
Üdv!
Valakinek van tapasztalata Bellarosaval kapcsolatban hogy mennyire érzékeny a Titus gyomirtóra?
Szombaton szórtam és mintha elkezdett volna sárgulni.
Válasz #5480. hozzászólásra

Köszi! Kicsit kevesebb vízzel sikerült most, mert 0,3ha-ra nem akartam már visszamenni.
A képen meg egy kakukktojás.
Válasz #5479. hozzászólásra

3 bar nyomáson, a sebesség pedig a 300-400 l-hekis adaghoz van igazitva
Hány bar nyomáson és milyen sebességgel szoktatok gyomirtózni?
Válasz #5477. hozzászólásra

Neked meg ő énekeljen!!
http://6perc.eu/vid/post.php?id=1
Válasz #5476. hozzászólásra

dugd be a rácson a kanmedvéhöz
Válasz #5475. hozzászólásra

Attól függ, midet csikizik. Én pl kimomnndottan szeretem, ha a talpamat összekarmolásszák.
Ugyan már! Még levéltetvük sincs. Milyen eljárás már az?
Válasz #5474. hozzászólásra
csikitől?
jó dolog a csiki pedig..............
Válasz #5472. hozzászólásra

akkor a románoknak a csíkitől olyan .... a talpuk
Válasz #5470. hozzászólásra
Ment a válasz.
Válasz #5470. hozzászólásra

van pár sor cégnél asszem hecc kedvéé
jobban nő a szőrzet tüle aszondják
csakis ezért
Válasz #5469. hozzászólásra

Gyere Te is, de hát akkor meglátom az IP címed...
Válasz #5469. hozzászólásra

Állok elébe...
Neked van krumplid?
Válasz #5468. hozzászólásra

készülj föl a végeláthatatlan krumplizós értekezésekre ...................---------------
Válasz #5467. hozzászólásra

Ment a mail
Válasz #5465. hozzászólásra
Többször is visszavethető. Nekem most Balatoni rózsa is van. Oda pont jó, ahol vagy.
Ha tudnál dobni egy emailt...
moser1@citromail.hu
Válasz #5464. hozzászólásra
Nyugati határszélen vagyok, Vas megye.
Válasz #5463. hozzászólásra
Másodfokon is jól teljesít?
Merre vagy?
Finom, jó. Csak ajánlani való.
Százszorszép (rioja) burgonyát vetett már valaki?
Tapasztalat?
Válasz #5460. hozzászólásra
kábér
Válasz #5459. hozzászólásra

reális esélyt a befürdésre látunk az effajta bizniszekbe per pillanat
Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy nem vagyok jártas a mezőgazdaságban de van egy jó külföldi kapcsolatom ahol 5+os vörös burgonyát tudnék behozni nagyon jó áron kamion tételben. Szerintetek milyen áron van reális esélyem eladni? Köszi előre is.
Na meg még a imperalistakommunistaballiberális, astb gazfickók is odavihették a bogarantyúkat..
Válasz #5454. hozzászólásra
Solanum faj.
De most láttam már másik kikelt táblába is. Szerintem nem gond nekik 1 km-el arrébb repülni. Csak érdekes lesz, hogy töltés után már rögtön mehet a rovarölő is.
Válasz #5448. hozzászólásra

aha
eridj krumpliba tölteni
ne itt töltsd
az időt most
Válasz #5445. hozzászólásra

) jobban értenek hozzá, mint én. Igaz, hogy lecsávázták a gumót, de ha sehol sem volt Solanum, akkor hogy a fenébe ment volna oda? Viszont írja Sanyee, hogy volt a közelben burgonyaféle.
Írtam egy kiválóra értékelt diplomamunkát burgonya növényvédelméből......Ettől függetlenül vannak akik (kutatók
Válasz #5453. hozzászólásra
Mi?
Válasz #5452. hozzászólásra
Volt is 500 m-el távolabb.
Válasz #5445. hozzászólásra
Ha nem volt a környéken előző évben Solanum faj, akkor hogy máshogy?
Válasz #5450. hozzászólásra

Olyan, mintha az óriások földjén jártál volna.
Válasz #5449. hozzászólásra

Bocs, a kertmögött túlnőttek a bodzák, mielőtt lenyestük kicsit pózolgattam