Géza! Mennyi motoró.-t gyurtál rá MF-ra ezidáig?
Ha emlékszel én kérdezgettelek kb. 2 hónapja a traktorodról.Mi is az 55-ös mellett maradtunk a Forterrával szemben.
Válasz #19. hozzászólásra
Nálam is ez az alap felállás elsö a kukorica de most talán a napra megelözi jövedelmezőségben,gabonát csak a vetésforgó miatt.mivel én bérarato vagyok a saját gabonám az utolsó,a minöségre nem is hajtok gabonában
szerintem a kuki a legjövedelmezőbb, majd a napra, a kalászos csak kényszerből
búzám nem volt két évig, de most oda kell figyelnem, mert egyből megy a malomba és abból lesz a lóvé az őszi munkákhoz
az árpát és a trikit betárolom, ezekkel nem szokott gond lenni
nekem szerencsére csak foltokban van aszat, de nem jellemző, a mustáromba nincs, abba inkább fosóparéj jellegü gyorsan és nagyra növő gyomnövények jelentkeztek, ja és parlagfű
a Lontrel azért fogott meg, mert van 1 ha mustárom, amiből magot akarok zöldtrágyának és nem ártana neki se egy kis gyomírtó- nem hiszem, hogy kapnék még Galerát
Abban biztos lehetsz, a Lontrelt elsösorban az aszatra találták ki, arra tökéletes a gabonában is 0,3-0,5l/ha . De salynos nem túl szélles spektrumú, a galalyt pl. nem nagyon bántja, és drága is. Ezért fontos, hogy mid van az állományban.
Ilyenkor még lehet a Starane-t, vagy a Tomigant is még, de ezeket én még nem próbáltam...
Harnony Extra a záslós levél megjelenéséig, egész jó és az ára sem vészes, persze függ a hatás a gyomok fejlettségétöl is, ha sok az aszat és már fejlettek akkor Lontrel, Cliophar. Mindenképp nézd meg a bennelévö gyomokat
azért raktam idézőjelbe, nehogy valaki hormont ajánljon
nekem még nem nyomja a kalászt csak az árpa
a hétvégére tervezem a gyomírtást a búzába és akarnék valami gombaölőt is
2078 hozzászólás
Válasz #27. hozzászólásra
Hát ez egy jo döntés volt szerintem
Válasz #24. hozzászólásra
Géza! Mennyi motoró.-t gyurtál rá MF-ra ezidáig?
Ha emlékszel én kérdezgettelek kb. 2 hónapja a traktorodról.Mi is az 55-ös mellett maradtunk a Forterrával szemben.
Válasz #25. hozzászólásra
én meg kapzsi és figyelmetlen voltam
már nem szerződök, kivárom mi lesz
Válasz #24. hozzászólásra
120000tonnája de csak 1.5 tonnát mertem lekötni sajnos
Válasz #22. hozzászólásra
mennyire szerződtél naprára?
nekünk már csak 100-at akarnának adni
ok!
Válasz #19. hozzászólásra
Nálam is ez az alap felállás elsö a kukorica de most talán a napra megelözi jövedelmezőségben,gabonát csak a vetésforgó miatt.mivel én bérarato vagyok a saját gabonám az utolsó,a minöségre nem is hajtok gabonában
Válasz #18. hozzászólásra
Elnézést valamit félre értettél, nem neked irtam a neveket irja össze vissza a forum
Válasz #18. hozzászólásra
nem, hanem, hogy kiírta a nevét
Válasz #17. hozzászólásra
szerintem a kuki a legjövedelmezőbb, majd a napra, a kalászos csak kényszerből
búzám nem volt két évig, de most oda kell figyelnem, mert egyből megy a malomba és abból lesz a lóvé az őszi munkákhoz
az árpát és a trikit betárolom, ezekkel nem szokott gond lenni
Válasz #14. hozzászólásra
Mit, hogytegnap 13ha-t kezeltem le?
Válasz #16. hozzászólásra
Én is a kukoricát vágom a naprát 3 éve kezdtem gabonám alig van ahhoz én se konyitok
Válasz #15. hozzászólásra
én meg nem értek a búzához
nekem a kuki az erősségem és a napra
Válasz #13. hozzászólásra
Én nem értek a növ védelemhez, egy idös szakember a tanácsadom teljes mértékben betartom a tanácsait,amik be is váltak 9éve teljes a bizalom.
Szabi ehez mit szolsz?csak ugy kiirta
Válasz #12. hozzászólásra
van, de mindenki a saját lovát dicséri
Géza van növ védös tanácsadód?
Válasz #10. hozzászólásra
nekem szerencsére csak foltokban van aszat, de nem jellemző, a mustáromba nincs, abba inkább fosóparéj jellegü gyorsan és nagyra növő gyomnövények jelentkeztek, ja és parlagfű
Válasz #9. hozzászólásra
Tegnap kezeltük le mi is az aszatos részeket a mustárban (kb.13ha-t) Lontrelel 0,3l/ha. Már ma láttam,hogy az aszat csavarodik!
Válasz #8. hozzászólásra
a Lontrel azért fogott meg, mert van 1 ha mustárom, amiből magot akarok zöldtrágyának és nem ártana neki se egy kis gyomírtó- nem hiszem, hogy kapnék még Galerát
Abban biztos lehetsz, a Lontrelt elsösorban az aszatra találták ki, arra tökéletes a gabonában is 0,3-0,5l/ha . De salynos nem túl szélles spektrumú, a galalyt pl. nem nagyon bántja, és drága is. Ezért fontos, hogy mid van az állományban.
Ilyenkor még lehet a Starane-t, vagy a Tomigant is még, de ezeket én még nem próbáltam...
a Lontrel engédelyezve van repcébe és mustárba is--- ezeket valóban nem viszi ki?
Válasz #5. hozzászólásra
szerencsére jól fejlett a búzám és csak ha belemegyek, akkor látom a gyomokat, de ilyen árakon nem kockáztatok
Harnony Extra a záslós levél megjelenéséig, egész jó és az ára sem vészes, persze függ a hatás a gyomok fejlettségétöl is, ha sok az aszat és már fejlettek akkor Lontrel, Cliophar. Mindenképp nézd meg a bennelévö gyomokat
Válasz #2. hozzászólásra
azért raktam idézőjelbe, nehogy valaki hormont ajánljon
nekem még nem nyomja a kalászt csak az árpa
a hétvégére tervezem a gyomírtást a búzába és akarnék valami gombaölőt is
Válasz #2. hozzászólásra
láttam a hirdetésed mennyire sürgős a kocsi
Válasz #1. hozzászólásra
Olyan nincs ,hogy bármeddig,én granstart szórok,néhol kalászol.
Tud valaki olcsó hatékony gyomírtót búzába? amivel "bármeddig" lehet permetezni
valami gombaölö is érdekelne megelőzésképpen