Válasz Jani013210 #13317. hozzászólásáraOlvasd el amit írtam... Nem rólam meg rólad van szó! Szerintem mindenki tudja a különbséget az között, ha éreget a szamóca meg az, ha dömpingel... Biztosan tudod mekkora a különbség a csúcsra járós 7-10 nap között meg az előtte egy-két hétteli állapot között. Nekem tavaly sem volt fűtöttem és idén sincs úgyhogy pont olyan jó a fűtöttem, mint tavaly Ettől függetlenül tudom milyenek a fűtött állományok. És hidd el, hogy nem kevés nevet tudnék sorolni akik már 2 hete igen komoly tételekkel járnak a banira napi szinten. Nem attól függ a piaci helyzet, hogy mi van Vaskúton vagy Lajosmizsén, hanem attól, hogy országosan mi a helyzet. Mindenesetre attól, hogy én vagyok vakon az események mégis engem igazolnak... Na csókolom!
Csak torokra emberek! Igazából semmi értelme,mert ha akarjátok ha nem akkor is megy lefele.Megölitek egymást pénteken szombaton ha bedurran a 28 foktól?
Válasz Jani013210 #13314. hozzászólásáraFelére? Jártál már a pesti banin? Tudod miről beszélsz? Tavaly volt olyan nap mikor 4800-zal indultunk délután 4-kor. 7 óra körül már csak 2500 volt, este 9-kor már 2000 alatt járt... ez egy napon történt.
Ha neked tavaly érett az alagutasod és idén nem, az semmit nem jelent. Te akarod úgy adni ahogy tavaly adtad, csak kicsit változott a helyzet tavalyhoz képest.
Tavaly nálunk március 1-jén -23 fok volt és 40 cm hó, rá 2 hétre tudtunk fóliát húzni, és május 15.-e körül szedtünk.
Idén ez február 17.-re esett, és ma már kóstolgattuk, a jövőhéten már (vagy a hétvégén), árulni fogjuk. Én 3 héttel előrébb vagyok.
Válasz L. M. #13316. hozzászólásáraEmber szerintem te vagy teljesen vakon,azért mert neked szar volt attól lehet hogy másnak jó volt!Csak a kedves stílusod miatt,hurrogni azt te is tudsz,de normálisan komunikálni az már nem megy!Érdekesség képpen,múlthéten Szegeden nem sok eper volt,most hirtelen okádják az epret?!Ne nézz hüléynek éretm hogy három nap meg érik,de nem hinném hogy mindenki 200ládával caflat a piacra!Visszatérnék a normális stílusra,mert így éteren keresztül elég gyerekes vitatkozni!
Válasz Jani013210 #13314. hozzászólásáraember te teljesen vakon vagy... a tavalyi évben a fűtött állományok katasztrófálisan gyengék voltak, mert nem volt elegendő fény februárban és márciusban! Most meg kifejezetten jó állapotban gazdag és erős fűtött állományok dömpingelnek és okádják az érett szamócát a piacra... sok hideg fóliás állomány is gyenge volt tavaly, mert az első kötések elfagytak. most meg a kései telepítésű korai fajták már 7-10 napja érnek...
Válasz hasutas1 #13307. hozzászólásáraMihez kéne?Tavaly április 24.én alagutas eper érett,most nem fog!Tavaly a 25-30fok már április 20.án sütötte a fóliás epret elég rendesen,most nem!Oké hogy ünnepek visszavetik az árat mert tórlódik,de felére????
Nincs ezzel baj szerintem,csak maradjon 1000 huf környékén,ami biztosan nem fog,mert valahogy ki kell árulni az 1000 ft-os órabért.Tavaly 700 ft volt,de a szamóca ára akkor is ennyi volt.
Válasz L. M. #13311. hozzászólásáraNem akarok pesti árat hallani, de örülni kell a ma esti (nem tudom mi van ott) árnak ha 3-4000 lesz, a holnapi viszáruról ne is beszéljünk.
Válasz Viktor 12045 #13306. hozzászólásáraAz talán a legnagyobb,M13 abba 1 kg fér ez azt hiszem m6 abba fél kg.
Sok sikert,jobban néz ki mint a müanyag,viszont sokkal drágább is.
Válasz Jani013210 #13305. hozzászólásáraAz lehet, hogy az időjárás kegyesebb, de a szituációk összeadódva borítékolhatóan ezt eredményezték. Holnapra sem kell jobbra számítani szerintem. A szerda már jobb lesz.
Válasz L. M. #13303. hozzászólásáraAz árzuhnás az nem meglepő,a mértéke az!Bár lehet hogy egalizálja magát a dolog,de tavaly a nagy meleg ellenére április 24.én 10000 volt ládája,és az időjárás csöppet kegyesebb a tavalyinál!
Válasz kezdő eper 1 #13299. hozzászólásáraVasárnap 2200 ment, nem tudom esni fog holnap sajnos, meg van egy két kereskedő aki mindig mindenki alá megy Te mennyiért adtad?
Válasz Jani013210 #13301. hozzászólásáraMire gondoltál úgy őszintén?! 3 napig nem volt nyitva a piac , feltorlódott az áru azoknál akik oda termelnek. Aki szerdán szedte a felét csütörtökön a másik felét annak ha tetszik, ha bem ma már szexni kellett és holnap hűvös idő lesz országos esőzéssel...Nem értem mi olyan meglepő az árzuhanásban..
Gondolom holnap lesz egy kis rotty a piacon az ünnep miatt. Na meg ki tudja fog e fogyni, mindenki sz*rtig van sonkával meg kolbásszal meg sárgatúróval és lehet pont nem eperre vágynak a népek.
Sziasztok!Volt valaki eperrel Szegedi nagybanin,mi volt az ár mennyivel ment fel :D?Ha valaki megy Pestre az is beírhatná nehogy lehúzzanak bennünket a vásárlók!
Válasz Cs.P. #13265. hozzászólásáraEgyenlőre én is azt tudom mondani, hogy vizet adj neki. Tömörödött talajon a vasat már alapból nem veszi fel a növény. Tedd össze a kezed, hogy ilyen az epred.
Válasz hasutas1 #13276. hozzászólásáraTudom, kút(fúró) kell ide mielőbb!
Változtatok is, ezért küzdök itt a fórumon.
Köszönöm az őszinte, egyenes megfogalmazást.
Válasz jung #13272. hozzászólásáraKét kérdés volt, illetve leírtad, hogy semmit nem kapott.
Szerintem értelmes válaszokat kaptál a kérdéseidre. Igen azt hittük, hogy bioba nyomod, mivel a semmit nem kapott rész feljogosított arra bennünket, hogy gondolataink a bió fele vigyen. A bajt csak tetézed azzal, hogy fogalmad nincs az egészről, és így akarsz segítséget kérni, azoktól akiket lényegében leírsz, hogy fikáznak téged... amúgy senki sem fikázott téged, kivéve clanki, de ő olyan amilyen, nem kell felülni a mondandójára.... Ez a topic megfelelő egy kezdőnek hogy elmélyedjen egy kicsit a termelésben, mivel én is így kezdtem. Javaslom olvass vissza, nem kell az egészet, csak elég ha az előzö évek hónapjaihoz visszalapozol és ott egy csomó kérdésre választ kapsz, hogy mikor mit szoktunk adni neki.
Válasz Cs.P. #13275. hozzászólásáraMár ne haragudj, hogy érdemi segítséget nem kaptál. De amúgy mit vártál?
Felteszel egy képet, és várod, hogy valaki megírja a tutit!
3. éve termelsz elvileg, mivel 3 éves az ültetvényed. Víz nélkül hogyan fog nőni a bogyód? Egy másod éves palántának a termése is már jóval apróbb, mint egy friss telepítésünek, nemhogy egy harmad évesnek. Ha piacra termelsz ez oda életképtelen, ha magadnak, akkor meg tök mindegy. Szerintem próbálj öntözni, és frissitsd folyamatosan az állományod, mert így nincs értelme. A palántáid szomjaznak, tápanyaghiányban szenvednek! Változtass a termelési szokásaidon és ne sajnáltasd magad.
19370 hozzászólás
Válasz L. M. #13323. hozzászólásáraAkkor te most előrébb, vagy hátrébb??

Vagy csak simán hátra arcot dobsz
Válasz Jani013210 #13317. hozzászólásáraOlvasd el amit írtam... Nem rólam meg rólad van szó! Szerintem mindenki tudja a különbséget az között, ha éreget a szamóca meg az, ha dömpingel... Biztosan tudod mekkora a különbség a csúcsra járós 7-10 nap között meg az előtte egy-két hétteli állapot között. Nekem tavaly sem volt fűtöttem és idén sincs úgyhogy pont olyan jó a fűtöttem, mint tavaly
Ettől függetlenül tudom milyenek a fűtött állományok. És hidd el, hogy nem kevés nevet tudnék sorolni akik már 2 hete igen komoly tételekkel járnak a banira napi szinten. Nem attól függ a piaci helyzet, hogy mi van Vaskúton vagy Lajosmizsén, hanem attól, hogy országosan mi a helyzet. Mindenesetre attól, hogy én vagyok vakon az események mégis engem igazolnak... Na csókolom!
Válasz jacint.baranyi #13320. hozzászólásáraÉn alig várom, legalább kint lesz a miénk is

Válasz Jani013210 #13319. hozzászólásáraNekem nincs alagutasom, hisz tudod
Csak torokra emberek! Igazából semmi értelme,mert ha akarjátok ha nem akkor is megy lefele.Megölitek egymást pénteken szombaton ha bedurran a 28 foktól?
Válasz hasutas1 #13318. hozzászólásáraMi indul neked,alagutas vagy hideg fóliás?
Válasz Jani013210 #13314. hozzászólásáraFelére? Jártál már a pesti banin? Tudod miről beszélsz? Tavaly volt olyan nap mikor 4800-zal indultunk délután 4-kor. 7 óra körül már csak 2500 volt, este 9-kor már 2000 alatt járt... ez egy napon történt.
Ha neked tavaly érett az alagutasod és idén nem, az semmit nem jelent. Te akarod úgy adni ahogy tavaly adtad, csak kicsit változott a helyzet tavalyhoz képest.
Tavaly nálunk március 1-jén -23 fok volt és 40 cm hó, rá 2 hétre tudtunk fóliát húzni, és május 15.-e körül szedtünk.
Idén ez február 17.-re esett, és ma már kóstolgattuk, a jövőhéten már (vagy a hétvégén), árulni fogjuk. Én 3 héttel előrébb vagyok.
Válasz L. M. #13316. hozzászólásáraEmber szerintem te vagy teljesen vakon,azért mert neked szar volt attól lehet hogy másnak jó volt!Csak a kedves stílusod miatt,hurrogni azt te is tudsz,de normálisan komunikálni az már nem megy!Érdekesség képpen,múlthéten Szegeden nem sok eper volt,most hirtelen okádják az epret?!Ne nézz hüléynek éretm hogy három nap meg érik,de nem hinném hogy mindenki 200ládával caflat a piacra!Visszatérnék a normális stílusra,mert így éteren keresztül elég gyerekes vitatkozni!
Válasz Jani013210 #13314. hozzászólásáraember te teljesen vakon vagy... a tavalyi évben a fűtött állományok katasztrófálisan gyengék voltak, mert nem volt elegendő fény februárban és márciusban! Most meg kifejezetten jó állapotban gazdag és erős fűtött állományok dömpingelnek és okádják az érett szamócát a piacra... sok hideg fóliás állomány is gyenge volt tavaly, mert az első kötések elfagytak. most meg a kései telepítésű korai fajták már 7-10 napja érnek...
Válasz jacint.baranyi #13310. hozzászólásáraIgen viszont egyre több vasárló hozz dobozt. Környezet barát, látam ugyan ilyet kartonból is valahol de most nem találom az oldalt
Válasz hasutas1 #13307. hozzászólásáraMihez kéne?Tavaly április 24.én alagutas eper érett,most nem fog!Tavaly a 25-30fok már április 20.án sütötte a fóliás epret elég rendesen,most nem!Oké hogy ünnepek visszavetik az árat mert tórlódik,de felére????
Nincs ezzel baj szerintem,csak maradjon 1000 huf környékén,ami biztosan nem fog,mert valahogy ki kell árulni az 1000 ft-os órabért.Tavaly 700 ft volt,de a szamóca ára akkor is ennyi volt.
Válasz L. M. #13311. hozzászólásáraNem akarok pesti árat hallani, de örülni kell a ma esti (nem tudom mi van ott) árnak ha 3-4000 lesz, a holnapi viszáruról ne is beszéljünk.
Válasz hasutas1 #13307. hozzászólásáraÖrülök, hogy nem csak én nem értem a párhuzamot
Válasz Viktor 12045 #13306. hozzászólásáraAz talán a legnagyobb,M13 abba 1 kg fér ez azt hiszem m6 abba fél kg.
Sok sikert,jobban néz ki mint a müanyag,viszont sokkal drágább is.
Válasz hasutas1 #13307. hozzászólásáraNagyjából 3 héttel vagyunk előrébb mint tavaly
Válasz Jani013210 #13305. hozzászólásáraAz lehet, hogy az időjárás kegyesebb, de a szituációk összeadódva borítékolhatóan ezt eredményezték. Holnapra sem kell jobbra számítani szerintem. A szerda már jobb lesz.
Válasz Jani013210 #13305. hozzászólásáraEzt most nem mondod komolyan, hogy a tavalyi ápr.24-hez viszonyítod az árat?!
Válasz jacint.baranyi #13297. hozzászólásáraKöszi.

39 áfásan. Kipróbálom
Válasz L. M. #13303. hozzászólásáraAz árzuhnás az nem meglepő,a mértéke az!Bár lehet hogy egalizálja magát a dolog,de tavaly a nagy meleg ellenére április 24.én 10000 volt ládája,és az időjárás csöppet kegyesebb a tavalyinál!
Válasz kezdő eper 1 #13299. hozzászólásáraVasárnap 2200 ment, nem tudom esni fog holnap sajnos, meg van egy két kereskedő aki mindig mindenki alá megy
Te mennyiért adtad?
Válasz Jani013210 #13301. hozzászólásáraMire gondoltál úgy őszintén?! 3 napig nem volt nyitva a piac , feltorlódott az áru azoknál akik oda termelnek. Aki szerdán szedte a felét csütörtökön a másik felét annak ha tetszik, ha bem ma már szexni kellett és holnap hűvös idő lesz országos esőzéssel...Nem értem mi olyan meglepő az árzuhanásban..
Válasz jacint.baranyi #13297. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz clanki #13300. hozzászólásáraSok volt bent,vagy kevés volt a kereskedő?1000ft az nagyon olcsó ilyen korán!
Válasz Jani013210 #13286. hozzászólására1000ért is adtam a nagyot. De én sokat viszek ezért nyilván nem mérvadó.
Válasz dmaria #13288. hozzászólásáraMennyi lesz most az ára?
Válasz jacint.baranyi #13297. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Viktor 12045 #13294. hozzászólásáraTalán 27 +áfa azt hiszem, pontosan nem tudom,mert egy csomó mindent vettem tőllük.Extra kft,megtaláljátok a honlapjukat.
Válasz jacint.baranyi #13289. hozzászólásáraSzia
A dobozkát hol szerzed be?
Megköszönném az infót.
Válasz dmaria #13290. hozzászólásáraClery
Válasz dmaria #13290. hozzászólásáraEz szerintem asia. A doboz nekem is tetszik. Érdekelne az ára.
Válasz jacint.baranyi #13289. hozzászólásáraMár csak 1500?
Válasz jacint.baranyi #13289. hozzászólásáraÉs még egy kérdés a doboz amibe szeded?
Én nem megyek ma banira de a körülményeket figyelembe véve garantáltan megjelent az árzabáló
Válasz jacint.baranyi #13289. hozzászólásáraMegkérdezhetem ez melyik fajta?
Én 1500 ért tudom eltolni kereskedőnek,de esik ez be elég gyorsan.

Válasz Viktor 12045 #13287. hozzászólásáraNem is mertem szedni csak 30 kg holnap keddi piacra pont elég lesz. Tudtam volna jóval többet
Gondolom holnap lesz egy kis rotty a piacon az ünnep miatt. Na meg ki tudja fog e fogyni, mindenki sz*rtig van sonkával meg kolbásszal meg sárgatúróval és lehet pont nem eperre vágynak a népek.
Sziasztok!Volt valaki eperrel Szegedi nagybanin,mi volt az ár mennyivel ment fel :D?Ha valaki megy Pestre az is beírhatná nehogy lehúzzanak bennünket
a vásárlók!
B.U.É.K!

Válasz lacka4600 #13282. hozzászólásáraSzêp!!!

Meglocsoltam őket, ne hervadozzanak...
. Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek. 

Válasz Cs.P. #13265. hozzászólásáraEgyenlőre én is azt tudom mondani, hogy vizet adj neki. Tömörödött talajon a vasat már alapból nem veszi fel a növény. Tedd össze a kezed, hogy ilyen az epred.
Válasz hasutas1 #13276. hozzászólásáraTudom, kút(fúró) kell ide mielőbb!
Változtatok is, ezért küzdök itt a fórumon.
Köszönöm az őszinte, egyenes megfogalmazást.
Válasz hasutas1 #13276. hozzászólásáraDe korán keltél. Így biztos nem késed le locsolkodást
Válasz jung #13274. hozzászólásáraÉrtettem nagyfőnök.. uff..
Válasz jung #13272. hozzászólásáraKét kérdés volt, illetve leírtad, hogy semmit nem kapott.
Szerintem értelmes válaszokat kaptál a kérdéseidre. Igen azt hittük, hogy bioba nyomod, mivel a semmit nem kapott rész feljogosított arra bennünket, hogy gondolataink a bió fele vigyen. A bajt csak tetézed azzal, hogy fogalmad nincs az egészről, és így akarsz segítséget kérni, azoktól akiket lényegében leírsz, hogy fikáznak téged... amúgy senki sem fikázott téged, kivéve clanki, de ő olyan amilyen, nem kell felülni a mondandójára.... Ez a topic megfelelő egy kezdőnek hogy elmélyedjen egy kicsit a termelésben, mivel én is így kezdtem. Javaslom olvass vissza, nem kell az egészet, csak elég ha az előzö évek hónapjaihoz visszalapozol és ott egy csomó kérdésre választ kapsz, hogy mikor mit szoktunk adni neki.
Válasz Cs.P. #13275. hozzászólásáraMár ne haragudj, hogy érdemi segítséget nem kaptál. De amúgy mit vártál?
Felteszel egy képet, és várod, hogy valaki megírja a tutit!
3. éve termelsz elvileg, mivel 3 éves az ültetvényed. Víz nélkül hogyan fog nőni a bogyód? Egy másod éves palántának a termése is már jóval apróbb, mint egy friss telepítésünek, nemhogy egy harmad évesnek. Ha piacra termelsz ez oda életképtelen, ha magadnak, akkor meg tök mindegy. Szerintem próbálj öntözni, és frissitsd folyamatosan az állományod, mert így nincs értelme. A palántáid szomjaznak, tápanyaghiányban szenvednek! Változtass a termelési szokásaidon és ne sajnáltasd magad.
Válasz jung #13272. hozzászólásáraNe búsulj, Kezdő Kolléga, eddig nekem is csak Viktor 12045 próbált meg érdemben segíteni...