Igen értelek. De már jól bevolt érve sött nagy része már sajnos a meleg miatt megsült és elkezdett rohadni.
Persze ami túlérett az felrepedt és már csirázott is.De ez csak simán fehér mag.Felétek akkor nem jellemző? vetőmag probléma lenne? túl sokszor lett már vissza vetve.
Érdeklődnék nálatok nem okoz e gondot a héj nélkülibe a fehér mag?Elsősorban a minőségre értem, azt is átveszik tőletek? mi lehet az oka hogy ilyen magokat találunk? túlérett a tök?(ötleteket várnék)
Nógrádi vagyok,de nem sok esö volt.Az átlag 5,65q/ha.Olyan földbe raktam,amit 2008 óta nem tudtunk rendesen müvelni,mert mindig vizes,saras volt.Az árat 700+ -ra hallottam,remélem egy kicsit megy még feljebb,de nem sok remény van rá.
250 kg tól 550 ig/ha
48-50 ha legyürve, de a java még hátra van. Most az Armint F1 -et szedegetjük, meglepően jól adja.
Kedd környékén meg beleállunk a héjasba, na az is jól mutatkozik.
Az idei tapasztalatok szerint- Nógrád környékén, aki rendbe tartotta az állományát egész jó termésátlagokkal büszkélkedhet, mert a tök valahogy kibekkelte az aszályt
Válasz #1663. hozzászólásra
Nerm volt rajta semmi? Mennyi a mag ára? Én most agyalok valamin a krumpli helyett és ide csak kabakos jöhet szóba.Nem messze tőlem szép lett a sivatagban egy kertben gyomirtózva.
Milyen volt?Itt is volt egy darab,amit zúzásra ítéltünk.A tulaj kézzel leszedett 1,4ha-ról 3 pótkocsi tököt,és lett 1,5 mázsa mag.Még az alma nagyságút is felszedték.
Csapadék nélkül nem is lehet többet várni... Tegnap Herencsényben szedtek 8 mázsát is egy hektárról, bár kis darab volt, de Szügyben van egy ürge akinek 7 mázsa fölött van az átlag pár 10 hektáron. Mi örülnénk 3 mázsának is...
3149 hozzászólás
Tökösök mizujs?
Szezonvégi punnyadás? ....esetleg van még legény a gáton???.....vagy már csak mi töketlenkedünk???
Válasz #1696. hozzászólásra
Kb.4-5000ft,szárral együtt.Fejből nem emlékszem rá.
Válasz #1696. hozzászólásra
Van egy tökszárító rendszer és toló ,cserére vagy megegyezünk . irjál ha érdekel
Válasz #1694. hozzászólásra
MF-ES VÁLASZOLNÁL A 1693 KÉRDÉSEMRE
Válasz #1694. hozzászólásra
5q körül.
Válasz #1692. hozzászólásra
Hiába olcsó,ha a termésbe elbukod.Mennyit tud a visszavetett nag hektáronként teremni?
MF-es mennyiért vetted a sorközművelődre azokat orosz 32 cm-es kapákat? csak hogy képben legyek mennyibe megy
Válasz #1691. hozzászólásra
Na látod mi vissza szoktuk. Így olcsón megvan a vetőmag.
Válasz #1690. hozzászólásra
Vissza vetni sose szoktuk.
Válasz #1689. hozzászólásra
Igen értelek. De már jól bevolt érve sött nagy része már sajnos a meleg miatt megsült és elkezdett rohadni.
Persze ami túlérett az felrepedt és már csirázott is.De ez csak simán fehér mag.Felétek akkor nem jellemző? vetőmag probléma lenne? túl sokszor lett már vissza vetve.
Válasz #1688. hozzászólásra
A túlérett mag szétpattan,az éretlen a fehér.Lehet hogy korán szedtétek?
Érdeklődnék nálatok nem okoz e gondot a héj nélkülibe a fehér mag?Elsősorban a minőségre értem, azt is átveszik tőletek? mi lehet az oka hogy ilyen magokat találunk? túlérett a tök?(ötleteket várnék)
Válasz #1683. hozzászólásra
Sajnos nem az én szerelvényem. Csak bérbe dolgoznak.
Még volt két betakarító, de azok pont a tábla másik végén voltak azt nem vártam meg.
Válasz #1685. hozzászólásra

Gyerekek. Ne magadból indulj ki.............
Válasz #1684. hozzászólásra

héj nélkülit marokra falod?
Válasz #1673. hozzászólásra
Nekem kellene héjas és héj nélküli fogyasztásra, nem vetni !!!
Válasz #1681. hozzászólásra
Betakarító tied?Nem egy nagy szám tök az se.
Válasz #1678. hozzászólásra
Nagyrészét igen.De háztól is adom,megrendelésre.
Válasz #1680. hozzászólásra

Ez a tanulópénz!
Válasz #1679. hozzászólásra
mióta üzöd eztet hm?
Ma mi is elkezdtük a betakarítást! Már csak becsületből is...

és 700 ba vitték? én is levagyok szerződve csak még ár nincs
Válasz #1676. hozzászólásra
Szerződni kell,azt mind elviszik.Ma elvitték a mienket.
valaki adott már el tökmagot? kiváncsi lennék merre mennyi, mert nálunk senki nem veszi....
Válasz #1674. hozzászólásra
Ha komoly vagy,hívj,van 1,6 tonna.
Jó vevő lehetsz!Vásárolsz,de nem tudod mennyiért?
Válasz #1673. hozzászólásra Mennyibe kerül a héj nélküli tökmag kilója?
Javában tart a tökszedés, több mint a fele már raktárban, keddre megvan a héjas, de még cirka 120 heki héjnélküli ránk vár
Válasz #1671. hozzászólásra
Nettó 700 ft.
az árakrol senki semmit nem tud? nagy a csnd.
Válasz #1668. hozzászólásra
Ez érdekes.Miért volt mindíg vizes saras?Talán ez kellett a töknek.
Válasz #1668. hozzászólásra
Konkrétan mennyi eső volt?Itt június elején 15 mm,meg július végén 35 mm,ami már nem sokat segített.Végig 40 C.
Válasz #1667. hozzászólásra

Nógrádi vagyok,de nem sok esö volt.Az átlag 5,65q/ha.Olyan földbe raktam,amit 2008 óta nem tudtunk rendesen müvelni,mert mindig vizes,saras volt.Az árat 700+ -ra hallottam,remélem egy kicsit megy még feljebb,de nem sok remény van rá.
Válasz #1666. hozzászólásra
Itt 45 kg-200 kg-ig/ha.
Volt eső arra.
Megvannak az idei első terméshozamok.......

250 kg tól 550 ig/ha
48-50 ha legyürve, de a java még hátra van. Most az Armint F1 -et szedegetjük, meglepően jól adja.
Kedd környékén meg beleállunk a héjasba, na az is jól mutatkozik.
Az idei tapasztalatok szerint- Nógrád környékén, aki rendbe tartotta az állományát egész jó termésátlagokkal büszkélkedhet, mert a tök valahogy kibekkelte az aszályt
Nerm volt rajta semmi? Mennyi a mag ára? Én most agyalok valamin a krumpli helyett és ide csak kabakos jöhet szóba.Nem messze tőlem szép lett a sivatagban egy kertben gyomirtózva.

Milyen volt?Itt is volt egy darab,amit zúzásra ítéltünk.A tulaj kézzel leszedett 1,4ha-ról 3 pótkocsi tököt,és lett 1,5 mázsa mag.Még az alma nagyságút is felszedték.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-09-20 11:26:11
Válasz #1662. hozzászólásra
Ez mind Gyomaendrőd ön jött össze.
5ha Zúzásra ítélve!!
Tökösök, megy a töketlenkedés???
Eddigi termésátlagok?
Válasz #1657. hozzászólásra

Nekem idáig 6 q az átlag,de holnap szedünk egy jobbat arra kiváncsi leszek.Ma kész lettünk volna,csak eláztunk,mert folyamatosan szemergett.
Válasz #1659. hozzászólásra

A szártépő a piszkos foldekre kell, itt csak próbáltuk, ez volt az első bevetés teljes gépkapcsolattal
Válasz #1650. hozzászólásra
Mičrt Kelly môgeje a szŕrtčpô? Faxa a szŕrîtô,de ezt nem is lehetne egy Mobil szŕrîtôban szŕritani,mert ôsszetôrnč a fűggôleges csiga?
Gyüjtöm a rendelést olajra,ha valakinek kell,jelezze.
Válasz #1656. hozzászólásra
Csapadék nélkül nem is lehet többet várni... Tegnap Herencsényben szedtek 8 mázsát is egy hektárról, bár kis darab volt, de Szügyben van egy ürge akinek 7 mázsa fölött van az átlag pár 10 hektáron. Mi örülnénk 3 mázsának is...
Válasz #1655. hozzászólásra

Az előző hibrid volt,ma szedtünk gleisdorfit,45 kg/ha.
Válasz #1654. hozzászólásra

Most néztem haverét,neki sok kicsi van,kis magokkal,nekem elég nagyok és szép szemü.De majd holnap kiderül mert akkor kezdjük.Bizzunk Istenben.
Válasz #1628. hozzászólásra
Nagyon nem kell árakról állmodozni,ez 170 kg/ha. adott.
Az árak roll ki mit tud?

Helyzet mennyire trágya?
Nagyontrágya mi
Levagyol cserbulva régóta e

aha megnizem miféle
vlm élhetetlen asszem nyomott kezembe tehnosos papirokat
Válasz #1649. hozzászólásra

2,8 m es yugó, amúgymeg Tehnos, szlovén