Sziasztok!
Mi is foglalkozunk héj nélküli olajtökmaggal és egy kis segítséget szeretnék kérni a szárításhoz. Mégpedig, hogy hány fokon kell, lehet szárítani a magot, ami nem vetőmagnak lesz. Válaszotokat előre is köszönöm!
Aki esetleg szeretné a saját terméséből készült tökmagolajat megkóstolni vagy értékesíteni annak ajánlom figyelmébe hogy nagy-teljesítményű csigás olajpréssel kitűnő minőségű tökmagolajat tudok sajtolni átlagosan 40% -os olajkihozatallal!
Rövid határidővel, kedvező áron bérpréselést vállalok. Kis és nagy tételben is. Az olajok kiszerelése is megoldható.
Az olajprés mindenféle olajos-maggal megbirkózik: Napraforgó, repce, szőlőmag, tökmag, dió, mandula, mák, kendermag, szója is feldolgozható vele!
És a keletkező pogácsa felhasználására is vannak jó ötleteim!
Érdeklődni a 06 30 489 5445 ős telefonszámon lehet
A présüzem Veszprémtől és Tapolcától 20km -re a Balaton északi partjától nem messze van.
Hívj és egyeztetünk !
Üdv !
Fater is kiment tegnap, egy kisebb darabot összetolt aztán jött is haza. Hétfőn lehet már tolni a korábbi vetéseket, a későbbieknek meg legalább 1,5-2 hét van még.
Láttam,jól nyomják.Ma próbáltam a tolást,de nem sikerült.10 méteres indát görget,és húzza össze.Ha a tolon emeltem,hogy alatta menjen,akkor a kis tököket széttörte.
A magyar termelők,csak vészhelyzetre vannak fenttartva.Ezt a felvásárlóm mondta.Mondjuk neked van az mf trakid,de mellette tartsz egy mtz-t,netán a ferga behal,elő tudod venni az mtz-t.
Vetés után Command vagy Nuflon és Dual Gold keveréke (ugyan az a hatása mindkettőnek), persze csak elvileg permetezünk ezzel, mert tökben nincs engedélyezve Tavaly a szentesi futó egy táblában tudott 7 mázsát is, de volt olyan tábla ahol csak 3,5-4 mázsát hozott. Eddigi tapasztalat alapján a szentesin kisebb, a Gleisdorfi-n nagyobb kabakok vannak, de a kicsikben több a szem, és a terméseredmények is ezt igazolták, a szentesi kicsivel többet tudott.
10 év alatt nagyon sok minden változott, Ausztriában szinte csak hibridet vetnek ami idén 10 mázsa fölött fog hozni ezzel jól elintézi nekünk az árat De erről Adorex többet tudna mesélni...
Válasz #1619. hozzászólásra
Egy kérdésem volna ,mivel vegyszereztek hogy ilyen szép tiszta.és mi a véleményetek a szentesi futó fajtáról. Vagy 10éve én termeltem tököt 10-15hektáron azóta, nem. mi változott azóta? Köszi
Itt is ami a Zagyva mellett van, az idei viszonylatban elég jól néz ki, de ami homokban van arról ne is beszéljünk... Azért reménykedünk egy 3-4 mázsás átlagban, nameg egy jó árban
Nem tudom, nem merek véleményt mondani, vagyis azon a véleményen vok, hogy az idei töktermés egy nagy kérdőjel.
Az Ipoly mentén és szintjén elterülő területeken jó az összkép, de a déli lankák hagynak maguk után némi kivánnivalót
Megpróbálok vidinyót csinálni.Az enyém május 2.-én lett vetve.Csak a srácnak sz.felfaluban még nincs kész a száritó csak a jövö hét végén talán,és utánna kitudja mikor szedjük.
3149 hozzászólás
Válasz #1648. hozzászólásra
milyen zuzód van mekkora?
......és a száritás is folyamatban gőzerővel
Elindult a tökmag masinéria teljes gőzzel.
Válasz #1645. hozzászólásra

Az időjárás kedvez neki.
Holnaptól indul a töketlenkedés

Válasz #1633. hozzászólásra
Válasz #1617. hozzászólásra
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 10:54:22
Válasz #1638. hozzászólásra
1603 hsz.-nál van a kép.Egy kicsit ráemeltünk,és ugy jól ment.
Válasz #1637. hozzászólásra
Mivel toljátok?A zöld indát nem húzza össze??
Válasz #1636. hozzászólásra
Sajna vegyes a történet,mert van olyan rész ami túlérett van aminek kellett volna még egy kis idö.
Válasz #1635. hozzászólásra
Nem éretlen ez?Amúgy szép.
Sajna vidit nem tudtam,mert fater tolta én meg a repcét vetettem.

Válasz #1633. hozzászólásra
Válasz #1632. hozzászólásra
70 ig mehet.
Sziasztok!
Mi is foglalkozunk héj nélküli olajtökmaggal és egy kis segítséget szeretnék kérni a szárításhoz. Mégpedig, hogy hány fokon kell, lehet szárítani a magot, ami nem vetőmagnak lesz. Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #1629. hozzászólásra

Az enyém amit látsz,hibrid.A gleisdorfi,az 0 ehhez képpest.És a 16 ha-ból,csak 3,5 a hibrid.
Mindenkinek szeretnék gratulálni a jó terméshez!

Aki esetleg szeretné a saját terméséből készült tökmagolajat megkóstolni vagy értékesíteni annak ajánlom figyelmébe hogy nagy-teljesítményű csigás olajpréssel kitűnő minőségű tökmagolajat tudok sajtolni átlagosan 40% -os olajkihozatallal!
Rövid határidővel, kedvező áron bérpréselést vállalok. Kis és nagy tételben is. Az olajok kiszerelése is megoldható.
Az olajprés mindenféle olajos-maggal megbirkózik: Napraforgó, repce, szőlőmag, tökmag, dió, mandula, mák, kendermag, szója is feldolgozható vele!
És a keletkező pogácsa felhasználására is vannak jó ötleteim!
Érdeklődni a 06 30 489 5445 ős telefonszámon lehet
A présüzem Veszprémtől és Tapolcától 20km -re a Balaton északi partjától nem messze van.
Hívj és egyeztetünk !
Üdv !
.
Lesz itt termés úgylátom
Csak aztán ára is legyen
Válasz #1626. hozzászólásra

Mai állapot, jövő héten alighanem túrás meg szedés
Válasz #1625. hozzászólásra
Fater is kiment tegnap, egy kisebb darabot összetolt aztán jött is haza. Hétfőn lehet már tolni a korábbi vetéseket, a későbbieknek meg legalább 1,5-2 hét van még.
Válasz #1624. hozzászólásra

Láttam,jól nyomják.Ma próbáltam a tolást,de nem sikerült.10 méteres indát görget,és húzza össze.Ha a tolon emeltem,hogy alatta menjen,akkor a kis tököket széttörte.
Válasz #1623. hozzászólásra
Válasz #1621. hozzászólásra

A magyar termelők,csak vészhelyzetre vannak fenttartva.Ezt a felvásárlóm mondta.Mondjuk neked van az mf trakid,de mellette tartsz egy mtz-t,netán a ferga behal,elő tudod venni az mtz-t.
Válasz #1620. hozzászólásra
Tavaly a szentesi futó egy táblában tudott 7 mázsát is, de volt olyan tábla ahol csak 3,5-4 mázsát hozott. Eddigi tapasztalat alapján a szentesin kisebb, a Gleisdorfi-n nagyobb kabakok vannak, de a kicsikben több a szem, és a terméseredmények is ezt igazolták, a szentesi kicsivel többet tudott.
De erről Adorex többet tudna mesélni...
Vetés után Command vagy Nuflon és Dual Gold keveréke (ugyan az a hatása mindkettőnek), persze csak elvileg permetezünk ezzel, mert tökben nincs engedélyezve
10 év alatt nagyon sok minden változott, Ausztriában szinte csak hibridet vetnek ami idén 10 mázsa fölött fog hozni ezzel jól elintézi nekünk az árat
Válasz #1619. hozzászólásra
Egy kérdésem volna ,mivel vegyszereztek hogy ilyen szép tiszta.és mi a véleményetek a szentesi futó fajtáról. Vagy 10éve én termeltem tököt 10-15hektáron azóta, nem. mi változott azóta? Köszi
Válasz #1618. hozzászólásra
Az a baj 40 hektóból csak 20-25 ilyen, a többi meg majd lehúzza az átlagot...

Nállunk nincs ennyi,és fele akkorák .
Válasz #1615. hozzászólásra

Válasz #1615. hozzászólásra

Mostani nincs, de holnap ott tárcsázok, majd csinálok
Válasz #1614. hozzászólásra

Van vlmi képed?
Válasz #1613. hozzászólásra

Itt is ami a Zagyva mellett van, az idei viszonylatban elég jól néz ki, de ami homokban van arról ne is beszéljünk... Azért reménykedünk egy 3-4 mázsás átlagban, nameg egy jó árban
Válasz #1612. hozzászólásra

Nem tudom, nem merek véleményt mondani, vagyis azon a véleményen vok, hogy az idei töktermés egy nagy kérdőjel.
Az Ipoly mentén és szintjén elterülő területeken jó az összkép, de a déli lankák hagynak maguk után némi kivánnivalót
Válasz #1610. hozzászólásra

És hogy mutatkozik?? 5 mázsa meglesz??
Válasz #1609. hozzászólásra

............az árat pedig, nos azt inkább meg sem kérdeztem
Válasz #1609. hozzászólásra

Mi meg hétvégén toljuk az Armint, a többi még várhat. A héjasnak van cca 1 hete a Gleisdorfernek pedig majdnem 2.
Aztán hétfőn bele is állunk a Motyval
Válasz #1608. hozzászólásra
Mi is áttettük csütörtökre, még sok volt a zöld szár...
3 hete volt 2,1, szerintem jól hallotta
Válasz #1604. hozzászólásra
eurot,remélem rosszul hallotta.Csak holnap kezdjük tolni,mert vasárnap még korainak tartottam.
Haver ma hallott 2,2
Válasz #1606. hozzászólásra
Kép mellett zölden beilleszt,arra kattints rá.
a képet miért nem jeleníti meg?
ha valaki meg tugya mondani az írja már le.
Árról mit hallani?
Holnap indulunk.

Valaki csinál magmosást házilag? Kisebb mennyiségre gondolok. És ugyan úgy szárítást? Ötletek praktikák érdekelnek.
Megpróbálok vidinyót csinálni.Az enyém május 2.-én lett vetve.Csak a srácnak sz.felfaluban még nincs kész a száritó csak a jövö hét végén talán,és utánna kitudja mikor szedjük.
Válasz #1599. hozzászólásra
Május 1.-én vetettük,de még 1 hét biztos.