Én tavaly kaptam majdnem szivbajt, a repcénk egy részét március végén tudtuk leszorni, ami valljuk be már elég késö. Volt olyan táblánk ami 15ha-os és 4ha volt viz alatt, na ott nem kellett aratni semmit
Szerintem már komoly fagyra nem lehet számitani, inkább bizni kell a jo idöben meg abban, hogy nem lesz sok esö. Tavaly ilyenkor rosszabb volt a helyzet sokkal.
Nálatok!! esetleg.. Halotál már a belvizröl??? De lasan már a talaj viz is támad mert mostmár esö nélkül is szaporodik a viz nagysága!! Eseteg ha több napig kb -5 - 10 körül lene a hömérséklet..
Nálunk álmodni sem lehet a szorásrol.. Mind adig amig vagy kopogósra meg nem fagy... vagy föl nem szárad!! Kb egy honapig pihi ez biztos.. Adig akár egy másik forumos buli is belefér..!!
Üdv Mindenkinek
A jobb megértés kedvéért itt egy grafikon az őszi búza
dinamikus tápanyagellátásáról. Illetve tápanyag felvételi dinamikájáról.
(nagyíts rá)
Elhiszem, a helyzet máshol sem rozsás, de arrol nem beszélve ha az ember leül tárgyalni valakivel földbérlet miatt,mindjárt azzal jönnek, hogy az osztrák ennyit meg annyit adna. Mindenáron nem kell föld.
Hú ott sok az osztrák! Múltkár láttam pont hírdetményeket vagy 150 hektárra sopronba, hogy 150 ezer Ft/HA év a bérleti díj! DE gondolom az bújtatott adásvételi volt valami küldfölditől, csak így lesz neki majd elővásárlásija amikor már vehetnek földet
Persze.
Szórtam 1 tagnak is kuk. alá tavaly, besegítés.....
Csak nemtom 3 éve parasztkodik, mondjuk neki, h. húzzon kombinátorozni de rohadt gyorsan......
Nincs hozzászokva még mindig ahhoz, h. a földeken időpontok vannak és azt be kell tartani... hehehhhe
Majdmostnem.......
Ha nemmész lőttek a lóvédnak .....-kám!!!!
Erre megijedt mivel zsugori enyhén a tag.....
6231 hozzászólás
Vagy ugy mint Lala,Nyecoval a RIZSET!

Válasz #477. hozzászólásra
Én tavaly kaptam majdnem szivbajt, a repcénk egy részét március végén tudtuk leszorni, ami valljuk be már elég késö. Volt olyan táblánk ami 15ha-os és 4ha volt viz alatt, na ott nem kellett aratni semmit
csak fagyna meg akár éjszaka is kiszórnám nagyon kéne a repcére
Válasz #474. hozzászólásra

nálunk is csak jet-ski-vel lehetne szórni
Válasz #476. hozzászólásra

jó vidéken vagy nálunk 2 naponta esik már ott is tó van ahol életembe nem láttam

Nálunk az összes havat elszopta a Nap.Ha ilyen marad az idő nemsokára lehet nyomatni az anyagot a gabonára.
A gabonának még nem gáz de a repcére idöszerü lenne a mütrágyázás
Válasz #473. hozzászólásra

de jó nektek én még trakival sem biztos ki mernék menni a határba nem tudom mikor lesz elszórva a mükaki
Válasz #471. hozzászólásra
Tavaly pedig sok embernek okozott bosszuságot a belviz, ahhoz képest most majdnemhogy aszály van errefelé
Válasz #467. hozzászólásra

Hát nálunk igazi tavak jöttek elő az utóbbi napokba a múlt év csak jelenthet
Válasz #469. hozzászólásra

Azon a vidéken vanak haverjaim!! Ök nem igazán mesélnek belvizröl.. föleg ojanrol nem ami felénk van manapság...
Tavaly ilyenkor kis Balaton volt a határba felénk
Válasz #468. hozzászólásra

Sopron és vidéke
Válasz #467. hozzászólásra

Amint látom optimista vagy!! az ország meik részéböl irsz??
Válasz #466. hozzászólásra
Szerintem már komoly fagyra nem lehet számitani, inkább bizni kell a jo idöben meg abban, hogy nem lesz sok esö. Tavaly ilyenkor rosszabb volt a helyzet sokkal.
Válasz #464. hozzászólásra

Nálatok!! esetleg.. Halotál már a belvizröl??? De lasan már a talaj viz is támad mert mostmár esö nélkül is szaporodik a viz nagysága!! Eseteg ha több napig kb -5 - 10 körül lene a hömérséklet..
Válasz #463. hozzászólásra
Jövő hétvégére éjszakára fagyokat mondanak. Én is azt várom aztán szórunk.
Egy honap nem hiszem hogy kell. Egy hét jo idö aztán gázt neki
Nálunk álmodni sem lehet a szorásrol.. Mind adig amig vagy kopogósra meg nem fagy... vagy föl nem szárad!! Kb egy honapig pihi ez biztos.. Adig akár egy másik forumos buli is belefér..!!

Válasz #461. hozzászólásra

Csak gyözze az ember anyagilag
Üdv Mindenkinek
A jobb megértés kedvéért itt egy grafikon az őszi búza
dinamikus tápanyagellátásáról. Illetve tápanyag felvételi dinamikájáról.
(nagyíts rá)
Én ugyanigy gondolom, vállaluk enélkül is éppen elég rizikot.
Válasz #458. hozzászólásra
Énnek moylan föld nem kell, hogy a földalaput odaadom totál, csesszék meg. Akkor inkább kevesebb legyen és azt jó intenzíven művelem és kész
Elhiszem, a helyzet máshol sem rozsás, de arrol nem beszélve ha az ember leül tárgyalni valakivel földbérlet miatt,mindjárt azzal jönnek, hogy az osztrák ennyit meg annyit adna. Mindenáron nem kell föld.
Válasz #456. hozzászólásra
Nálunk sem lehet már sajna, itt falu falut ér, kicsi a határ nagyon.. Itt már nem lehet szerezni....
Jol látod a helyzetet. Velük lehet versenyezni. Itt komoly területet szerezni csak szerencse árán lehet. Maradnának otthon inkább.
Válasz #454. hozzászólásra
Hú ott sok az osztrák! Múltkár láttam pont hírdetményeket vagy 150 hektárra sopronba, hogy 150 ezer Ft/HA év a bérleti díj! DE gondolom az bújtatott adásvételi volt valami küldfölditől, csak így lesz neki majd elővásárlásija amikor már vehetnek földet
Én Sopron környéke
Akkor azért nem katasztrofális a helyzet, nem?
Válasz #448. hozzászólásra
Én is GYSM vagyok, Győr, te merre vagy?
Válasz #450. hozzászólásra
repce alig van felénk de gyengén mentek a télbe az a kevés!a búzákon volt annyi hó hogy kibirták a hideget a belviz átlagos erre fele
Nálatok milyen képet látni a tél végén?
Válasz #448. hozzászólásra
húúú!messzi vagy :D hajdú
Gy-M-S megye
Válasz #445. hozzászólásra
melyik megyéböl irsz?
Válasz #445. hozzászólásra

jól tetted várjuk a hasznos véleményeket ötleteket
Hello. Eddig csak olvasgattam, hogy miket irnak és most beszoltam végre.
Válasz #443. hozzászólásra

üdv. köztünk
Szia!
jó régen regiztél és még most szólalsz meg!!!!jól birtad
Sziasztok. A karbamidrol annyit, hogy itt a környékünkön egy német szorja gabonára és repcére 2q/ha dozisban.
Válasz #441. hozzászólásra
A Nitrogén kielégítésére alkalmas , de vetés előtt 2 héttel be kell már dolgozni mert addig(2héten belül) csirázás gátló hatása van! Állítólag...
Ide kattintva olvashatsz róla:
https://www.linzeragrotrade.com/LAT/Portal/News.aspx?name=&id=736https://www.linzeragrotrade.com/LAT/Portal/News.aspx?name=&id=735
És fejtrágyázásra mennyire lenne alkalmas?
Hali!
Én használok karbamidot, permetlében feloldva permetezem ki a növényre. Nekem nagyon bevált.
Válasz #437. hozzászólásra

De tudtam mer nyüzsögtek a hangyák, hevert a szamár........
Meg persze a radar......
Válasz #436. hozzászólásra

Persze.
Szórtam 1 tagnak is kuk. alá tavaly, besegítés.....
Csak nemtom 3 éve parasztkodik, mondjuk neki, h. húzzon kombinátorozni de rohadt gyorsan......
Nincs hozzászokva még mindig ahhoz, h. a földeken időpontok vannak és azt be kell tartani... hehehhhe
Majdmostnem.......
Ha nemmész lőttek a lóvédnak .....-kám!!!!
Erre megijedt mivel zsugori enyhén a tag.....
Reggel 6kor már porolt!
Válasz #435. hozzászólásra

deazt Te nem volt honnan tudjad heső lessz a kiszórás után úgyhogy akkor is felelőtlen voltál heccikém
Válasz #434. hozzászólásra
és mivel az összhatóanyaga ebböl tevődik össze olyan mintha ki sem szórtad volna
Válasz #434. hozzászólásra

Hát ez bemosódott.
Micsoda pechhhhh.
Válasz #433. hozzászólásra
csak annyi h elillan az amid nitrogén belőle ha nincs bedolgozva 2-3 órán belül
Válasz #432. hozzászólásra
Mi a konkrét gond?
Válasz #430. hozzászólásra

bammeg téleg nagyon .... lehettél még abban az időben
((((remélem ez még a fórumozós érád előtt volt )))