aki a jó földön tud 50q gabonát, mellettem a homokba nem tud 20-at se
Én próbáltam már gombaölő, gyomírtás, lombtrágya még se megy több. Trikiből egyszer volt 40q.
Nem értem! A szotyi a leg igényteleneb! Technológiában kellene keresni a megoldást! Próbálj ki a gabonában egy egyszerübb gombaölőt, adj neki Cu lombtrágyátha nem is az összes területen,csinálj egy próbát!
Én is próbálok intenzíven, de az én területeimet a kukorica és a napraforgó szereti. A gabona akármit csinálok nincs több 30 q-nál. A kuki tud 80-100q,a szotyi 30q-a. A területem homokos és felül nem tartja a vizet rendesen ezért jobbak a mélygyökerüek.
Jólaci! Ha holnap kiszórsz 3g an.t ,két nap mulva már csak két mázsa lesz belőle,5 nap múlva semmi sem lesz belőle.Harmat nincs ,helyette fagy és napsütés. Taposási kár pedig egyébként sincs mert ezeken a nyomokon gyomirtasz,gombázol,és mütrágyázol! Vagy nem?
Akkor kezdem a buza fejtrágyázását,amikor fejlődésnek indul a növény.Környékünkön többen szórtak az elmúlt napokban reepcére,öszi kalászosra mütrágyát.Szerinterm elkapkodták.Hideg miatt még nyugalmi áll.-ban vannak a növények. Mennyisére több verzió van.Nálam fejtrághyánál csak MAS-jöhet szóba.Tavasszal egy alkalommal szórók 120kg körüli ha-got. Utánna szárszilárditás! Minőségre virágzás idején lombtrágyát használok.
Én február vége március elej körül fogom kiszórni 2 mázsa/hektár
Nagyon megy az ára felfelé. Mifelénk a 27%-os 8000Ft A 34% 9400Ft volt tegnapelőtt. De még feljebb fog menni.
6231 hozzászólás
Üdv! Ha már a homokról van szó adhatnátok pár jó tanácsot mit es hogy tegyek bele mert nekem 90% csak az van és nem igazán sikeres benne semmi!
Pár hektár homok nekünk is van, szemét egy dolog tavaly a kuku elszáradt rajta. Elötte évben 7 tonna nyers kuku jött le róla.
aki a jó földön tud 50q gabonát, mellettem a homokba nem tud 20-at se
Én próbáltam már gombaölő, gyomírtás, lombtrágya még se megy több. Trikiből egyszer volt 40q.
Válasz #27. hozzászólásra
Nem értem! A szotyi a leg igényteleneb! Technológiában kellene keresni a megoldást! Próbálj ki a gabonában egy egyszerübb gombaölőt, adj neki Cu lombtrágyátha nem is az összes területen,csinálj egy próbát!
Vannak itt is jobb földek (sajnos nem nekem) ott tud a gabona 50q-t, a kuki 100q. A szotyival meg bajok vannak ott
Válasz #25. hozzászólásra
Érdekes! kukorica és a napra termésátlagok,legalább 50g-s kalászos átlagot sejtetnek! Mindenkinek ennyi terem?
Én is próbálok intenzíven, de az én területeimet a kukorica és a napraforgó szereti. A gabona akármit csinálok nincs több 30 q-nál. A kuki tud 80-100q,a szotyi 30q-a. A területem homokos és felül nem tartja a vizet rendesen ezért jobbak a mélygyökerüek.
Válasz #23. hozzászólásra
Géza ! Mivel kis területen gazdálkodok,próbálom az intenziv termesztési tchn-t alkalmazni a nagyobb termés reményében.
Én nem gombászok.
Csak ha baj van akkor gomba ellen. A területek gyommentesek, mert csak 4 évente gabona és a kapásokba jól írtom gyomokat
Válasz #20. hozzászólásra
Jólaci! Ha holnap kiszórsz 3g an.t ,két nap mulva már csak két mázsa lesz belőle,5 nap múlva semmi sem lesz belőle.Harmat nincs ,helyette fagy és napsütés. Taposási kár pedig egyébként sincs mert ezeken a nyomokon gyomirtasz,gombázol,és mütrágyázol! Vagy nem?
mikor ilyen kicsi a gabona meg se látszik a taposás
nem azért szórjuk mert megindult,hanem fagyon nincs taposási kár,meg eső előtt ,ha jön az eső bemossa a gyökérzónába ,kevesebb a napsütés .
Korai még a mütrágyát szórni. Még a héten fagyni fog nem indulnak a növények.
Válasz #17. hozzászólásra
Én meg arra,hogy meginduljon a növények asszimilációja!
én várok az esőre
én 3mázsa/hektár 33,5%amoniumot szórok holnap kezdem 78ooft/mázsa szerződésre készpénzre 7500ft
Válasz #14. hozzászólásra
Felejtsd el karbamidot. A hatóanyaga fény hatására elbomlik.Nagy lesz a veszteség.Térj át a MAS-tipusú mütrágyákra!
búza fejtrágyázáshoz karbamid alkalmas-e és mennyit lehet kiszórni?772
Nálunk sajnos nem hozzák házhoz. :(
Ráadásul még a szomszédfaluba kell érte menni.
ennyi (bocs, általános első osztály)
Nálunk eggyi pénzért házhoz hozzák. Akár 5 mázsát is.
Tegnapelőtt vettem sorállás volt érte. Pótkocsiszámra hordják. Azt mondják,hogy még 10000Ft fölé is felkuszik az ára.
Szabolcs megye.
nálunk is eggyi. Te hol laksz. Én békés megyében.
Gyula az ár bruttó.
mtz 552 az ár nettó vagy bruttó?
üdv!Igen, fejtrágya csak akkor,mikor igazán "+ indul az élet"legyen az bármilyen,de akkor minnél elöbb,ez a tapasztalatom.
Akkor kezdem a buza fejtrágyázását,amikor fejlődésnek indul a növény.Környékünkön többen szórtak az elmúlt napokban reepcére,öszi kalászosra mütrágyát.Szerinterm elkapkodták.Hideg miatt még nyugalmi áll.-ban vannak a növények. Mennyisére több verzió van.Nálam fejtrághyánál csak MAS-jöhet szóba.Tavasszal egy alkalommal szórók 120kg körüli ha-got. Utánna szárszilárditás! Minőségre virágzás idején lombtrágyát használok.
igen nitrogénre,de bocs most el kell mennem.
Én február vége március elej körül fogom kiszórni 2 mázsa/hektár
Nagyon megy az ára felfelé. Mifelénk a 27%-os 8000Ft A 34% 9400Ft volt tegnapelőtt. De még feljebb fog menni.
N fejtrágyára gondolsz?
Engem érdekelne ki mikor szórja a műtrágyát a búzára hányszorra és mennyit?