Valaki tudna segíteni?
KR 160 B-s bálázónál a háló kötözésnél nem húzza ki a
bála szélére a hálót, hanem összehúzza, és a két széle
kb. 20-20 cm kötözetlen marad.
Már a feszítő hengereknél úgy megy be a háló, hogy
nincs kinn a szélén.
Talán rosszúl van befűzve? Nem tudjuk a megoldást,
és ezért madzagozunk, csak az sokáig tart...
Aki tud okosat mondani, az kérem válaszoljon, mert jön a szezon hamarosan :) Fontos!
Sziasztok! lehet hogy hülye kérdés 540 nel lehet dolgozni körbálázóval?Mivel nekem egy mtz50 esem van 80 as motorral.És most jutottam el odáig hogy bálázót kellene venni...
nálam 2 órát volt egyedül egy lovaskocsi kisbálát vittek el! még körbálát tőlünk nem vittek de szomszédbol igen este felguritottak 2 őt is ! lucernábol!
Van egy kazal szénám ami teljesen bebarnult ,semmi penész de égett szaga van KB 500guriga ennek nem sok kellett volna az öngyulladáshoz ,a tehenek úgy eszik,hogy majd meg fulladnak,,,ezeknek sosem tudjuk hogy mi a jó
én a kukiszárat csináltam eső után!! meg egyszer olyan harmaton a szalmát mint ha esett volna !!! 2 ember nem birta volna megmozditani még guritani se olyan bálák voltak !!! és! a nedvesség bontásnál meg se látszott rajta belül!!!
aham én is ettől félek! nálam a 600 as is szakad a bálán ezért érdekelnek tapasztalatok az 1000 es ről!
nem tudom mennyi bálával többet tudok vele csinálni de csak többet és csak 500ft al drágább mint a 600 as!
a kisbálázom nem birta a 600 ast se csak 350 est de az kopottas volt gondolom azért!
legsűrűbben kötöm még akkor is jobban járok az 1000 essel bevállalok vele pár gurigát aztán meglátjuk a tapasztalat itt is az hogy lucernánál a legritkábbna kötettem meg akkor is meg áll a bálába de széna meg szalma mind a legsürübben megy a kötés de igy viszont jó !
szia
én még csak egy év bálázok úgy,hogy nem sokat ér a szavam de azért leírom, én használtam 600 meg 1000-t is (600 kaptam a bálázóval) szalmánál vettem észre olyat,hogy az 1000 képes volt szétdurranni de a 600 nem durrant szét de csak szalmánál volt ilyen és ugyan olyan sűrőre volt kötve lehet,hogy az volt a gond de lehet,hogy nem is a zsineg miatt hanem egészen más miatt csak én erre gondoltam, idén én a szalmákat lehet,hogy 600 kötöm de a lucernát és a szénát azt tuti 1000 megint
van e nagy különbség a 600 as meg az 1000 es bálazsineg között a hosszán kivül??? könnyebben szakad vagy ilyesmi?? nekem eddig mindig csak 600 as volt ! mi a tapasztalat?
most szeretném megrendelni közel egész éves anyagot hátha jobban járok igy....
Válasz #1240. hozzászólásra
Azért azzal is lehet keményebb bálákat csinálni, csak jól elő kell feszíteni a nagy rugókat, persze így jobban igénybe lesznek véve a hevederek.
7991 hozzászólás
Válasz #1290. hozzászólásra

Köszi, holnap vesszük elő, és megpróbáljuk...
Válasz #1289. hozzászólásra

Van a hálónak feszítője ?mert amennyiben van akkor azon állítsd feszesebbre .
Valaki tudna segíteni?

KR 160 B-s bálázónál a háló kötözésnél nem húzza ki a
bála szélére a hálót, hanem összehúzza, és a két széle
kb. 20-20 cm kötözetlen marad.
Már a feszítő hengereknél úgy megy be a háló, hogy
nincs kinn a szélén.
Talán rosszúl van befűzve? Nem tudjuk a megoldást,
és ezért madzagozunk, csak az sokáig tart...
Aki tud okosat mondani, az kérem válaszoljon, mert jön a szezon hamarosan :) Fontos!
Köszönöm!
Válasz #1287. hozzászólásra

Oda ahol eddig volt.
A kereket hova érdemes állitani???
Válasz #1268. hozzászólásra

Ez most volt valahol???????????
A képek..
#1. hozzászólás, Kazi Laci küldte be 2012-05-17 10:56:21-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
most vettem mascár corsa bálázót.Ki hová állítja a tömörség állítót .pl:nyers lucrna,stb.köszi.
Válasz #1275. hozzászólásra
Majd ha itthon lesz..
Válasz #1280. hozzászólásra
2000 keménypiz kr155..
Válasz #1279. hozzászólásra
tipus??ár??
Válasz #1278. hozzászólásra
Még németbe van..
Válasz #1272. hozzászólásra
ezt hogy érted?
Válasz #1276. hozzászólásra
Annyi,hogy ki van fizetve kb 20 éves meg 5-6 ezer bála van benne meg piros szinü..
Válasz #1274. hozzászólásra

képet képet!!!!!!!!!!
Válasz #1274. hozzászólásra

Fotó??
Válasz #1273. hozzászólásra
Már megvettem...
Válasz #1272. hozzászólásra

Hmmm????
Van a Krone meg olyan mint Krone és a Krone..
Válasz #1270. hozzászólásra
Köszi az infot..
Válasz #1269. hozzászólásra

Szerintem a zöme bálázó 540-el megy
Sziasztok! lehet hogy hülye kérdés 540 nel lehet dolgozni körbálázóval?Mivel nekem egy mtz50 esem van 80 as motorral.És most jutottam el odáig hogy bálázót kellene venni...
Válasz #1256. hozzászólásra

Nehogy íga járjon valaki.
1400db körbála lucerna.
Válasz #1266. hozzászólásra

Akkor ha ilyen kérdés adódik ,Tied az elsőség.
Csak azért mert hesstonos kérdésekben szívesen segítek.
Saját bőrömön tapasztaltam mit hogyan mikor lehet vele megoldani
Válasz #1263. hozzászólásra

Lehet,hogy felénk is van ilyen de a mennyiség miatt már nem igen veszem észre.
Válasz #1262. hozzászólásra

Ahányan itt vagyunk ,annyi féle bálázóval.
Válasz #1261. hozzászólásra
nálam 2 órát volt egyedül egy lovaskocsi kisbálát vittek el! még körbálát tőlünk nem vittek de szomszédbol igen este felguritottak 2 őt is ! lucernábol!
sajnos erre sok az ilyen!
Sziasztok! Milyen bálázóval báláztok?
Válasz #1259. hozzászólásra

Kinn maradt az ősszel 4db bála a gyepen ,annyit tett vele a traktoros,hogy kirakta a föld szélére. A múlt héten arra jártam még meg volt.
Válasz #1248. hozzászólásra

Válasz #1258. hozzászólásra

felénk 1 órát nem lehet kint a bála mert ellopják!
Válasz #1257. hozzászólásra

Csak harmatos volt és nagyon össze vertem,és azonnal ment kazalba ,,,itt lett elrontva ,egy hetet adni kellett volna neki a gyepen had fújja a szél.
Válasz #1256. hozzászólásra
én ennyire vizesen még sose báláztam csak épp annyi hogy a rend teteje vizes volt de nem volt átázva! amugy az télleg veszélyes!!!
Válasz #1254. hozzászólásra
,a tehenek úgy eszik,hogy majd meg fulladnak,,,ezeknek sosem tudjuk hogy mi a jó
Van egy kazal szénám ami teljesen bebarnult ,semmi penész de égett szaga van KB 500guriga ennek nem sok kellett volna az öngyulladáshoz
Válasz #1253. hozzászólásra

Az elején mindenki az volt.
Válasz #1252. hozzászólásra

én a kukiszárat csináltam eső után!! meg egyszer olyan harmaton a szalmát mint ha esett volna !!! 2 ember nem birta volna megmozditani még guritani se olyan bálák voltak !!! és! a nedvesség bontásnál meg se látszott rajta belül!!!
Válasz #1252. hozzászólásra

Én erősen kezdő vagyok és még nem is báláztam szalmát azért vannak ilyen jó kérdéseim.
Válasz #1251. hozzászólásra

Próbáld meg eső után közvetlenül ,,,meg lesz az a 400kg.
Abból indultam ki, hogy egy nagy kocka 330kiló és majd szétdurran, robban amikor elvágom a madzagot.
Válasz #1248. hozzászólásra

Akkor tényleg csak nekem tűnik soknak.
Köszönöm.
Válasz #1247. hozzászólásra
szerintem ez a minimum! ettől csak felfele!
Válasz #1247. hozzászólásra

Még 400kg -osat is.
Szalmából lehet 220 kilós körbálát csinálni?
Ez csak nekem tűnik soknak...
Válasz #1245. hozzászólásra
és csak 500ft al drágább mint a 600 as!
aham én is ettől félek! nálam a 600 as is szakad a bálán ezért érdekelnek tapasztalatok az 1000 es ről!
nem tudom mennyi bálával többet tudok vele csinálni de csak többet
a kisbálázom nem birta a 600 ast se csak 350 est de az kopottas volt gondolom azért!
legsűrűbben kötöm még akkor is jobban járok az 1000 essel bevállalok vele pár gurigát aztán meglátjuk a tapasztalat itt is az hogy lucernánál a legritkábbna kötettem meg akkor is meg áll a bálába de széna meg szalma mind a legsürübben megy a kötés de igy viszont jó !
Válasz #1243. hozzászólásra
szia
én még csak egy év bálázok úgy,hogy nem sokat ér a szavam de azért leírom, én használtam 600 meg 1000-t is (600 kaptam a bálázóval) szalmánál vettem észre olyat,hogy az 1000 képes volt szétdurranni de a 600 nem durrant szét de csak szalmánál volt ilyen és ugyan olyan sűrőre volt kötve lehet,hogy az volt a gond de lehet,hogy nem is a zsineg miatt hanem egészen más miatt csak én erre gondoltam, idén én a szalmákat lehet,hogy 600 kötöm de a lucernát és a szénát azt tuti 1000 megint
Válasz #1243. hozzászólásra
Én csak kiskocka bálázónál használok madzagot, ha 350es helyet 600ast használok az már a lucerna bálát nem bírja szakad pattan.
van e nagy különbség a 600 as meg az 1000 es bálazsineg között a hosszán kivül??? könnyebben szakad vagy ilyesmi?? nekem eddig mindig csak 600 as volt ! mi a tapasztalat?
most szeretném megrendelni közel egész éves anyagot hátha jobban járok igy....
Válasz #1240. hozzászólásra
Azért azzal is lehet keményebb bálákat csinálni, csak jól elő kell feszíteni a nagy rugókat, persze így jobban igénybe lesznek véve a hevederek.