Hirdetés
Fórum
- Kukorica várhatóan........! új
- Napraforgó-termesztés új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Epertermelés új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
Cikkajánló
Hirdetés

Létszükséglet a vízgazdálkodás
Rendszerszemlélet a fenntartható és gazdaságos termelés érdekében.
Hirdetés

1042 hozzászólás
Üdvözlök mundenkit.
Dughagyma gyomirtàsâhoz kèrnék tanâcsot önkormànyzat rèszère. Mivel érdemes gyomîrtani a napokban elrakott dughagymàt? Egy ès kètszîkû növènyek ellen is kellene megoldàs. Olcsóbb, de hatèkony megoldàst keresünk. Köszönöm!
Üdv! Láttam egy "bio" kertészetben hogy geotextil alá volt ültetve a dughagyma! Le volt terítve kb 5×5 ös ixek voltak hasítva és ott volt benyomva a duhagyma! Kb 300 nm volt ebből! Egy részén már szépen ki volt kelve! Azt mondta az illető hogy a gyomok végett van így! Gyomirtani nem kell! Tápanyag pótlás lombon keresztül de volt hogy rászórtákna szemes műtrágyát a textíliára és belocsolták! Tavaszi duggatásrór beszélünk! Ez egy működő dolog vagy csak gondoltak eggyet és így csinálhatták!?? Csak azért kérdem mert van textíliám (valahonnan) és kipróbálnám! Jó lehet? Vagy hadjam a fenébe...??
Persze nem hektárokról beszélünk hanem pár 100 nm ről!
Válasz vén cigány #889. hozzászólásáraLehet most is, de minél nagyobb méretű , annál nagyobb valószínűséggel felmagzik.
Dughagymát mikor kell ültetni? Mehet most vagy jobb várni vele??
Mennyire nehéz eladni ? Kell attól félni hogy a nyakamon marad ? Elsősorban áttelelő hagymába gondolkodok.
Válasz tusalevi #886. hozzászólásáraLesz öntözve is mindenképpen szerencsére van rá lehetőség
Válasz szazol0213 #885. hozzászólására
Szia. Mi itt Romániába a "Bejo" holland cégtől vesszük. Tavaszal vessük Daytona es Manas F1 szoktunk , ez olyan közepes árba van. Ha öntözni nem tudsz felejtsd el, nem fog kikelni és ha ki is nem fejezik meg. Ritka év , hogy öntözés nélkúl is lenne.
Sziasztok !
Idén ősszel szeretnék vöröshagyma termesztésbe fogni és az lenne a kérdésem, hogy a magot mikor érdemes beszerezni illetve tudtok fajta nevet ajánlani ? ( kötött talajba menne )
Előre is köszönöm a válaszokat ! ????
Ilyen jó talajt még sose sikerült csinálni.

Minden szemnek ki kell kelni.
Válasz juhaszsanyi #882. hozzászólásáraHát lehet a "brzil gépsor" szépen felpucolta és bezsákolta!

Válasz kissviktor1000 #881. hozzászólásáraMár csak arra lennék kíváncsi, hogy a kiemelés után a hagymák hogyan dobták el a szárukat, gyökerüket, és hogyan másztak be a zsákba.
Válasz Sk Laci #879. hozzászólásáraEl kell felejteni ha nem teszed meg érte ami jár neki.
Repce se csak vetés aratás vele kell lakni mindennel szinte.
Eladni meg... Az a valami.... konkurensed minden nagybanis cucc.... minden külföldi cucc.... Árat csak akkor mondod te ha.... Szinte soha
Információra lenne szükségem a hagymatermesztéssel kapcsolatban:
Vöröshagymát károsítja a vad /nyúl, őz, szarvas, vaddisznó/, vagy békén hagyja?
Olyan helyen, ahol nincsen öntözési lehetőség, ki lehet jönni hagymatermesztéssel plusszos számokban száraz évben is?
Milyen mennyiségü hagymamag megy ki egy Ha-ra, és kb mibe kerül Ha költsége.
Értékesítéssel szoktak gondok lenni, vagy mindig elfogy gond nélkül.
Mik azok a dolgok, amire oda kell figyelni a legjobban, nehogy bukta legyen?
Azért ezek a kérdések, mert jövőre nem tudom nem e lessz új fajta hozzáállás a Sk mezőgazdasági minisztériumnak a növénytermesztéssel kapcsolatban, mert a repce termesztése piszokul szúrja a szemüket. Ezért nem árt ha időben kezdek informálódni valamilyen kertészeti növénytermesztés után, amivel tudnám biztosítani a jövőmet. De nem tudom elképzelni azt sem, akik eddig repcét termeltek, hogy mindenki nekiáljon kertészkedni, mert mit csinál egy ország annyi gyümölcs és zöldségfélével.
Egy hete
Early Gold
Red Glamour
Válasz kissviktor1000 #876. hozzászólásáraNagyon szép.

De idén a mienk se rossz.
Újhagymát csináltok vlk?
Piacon milyen áron megy ez?
500 1000csomóért a kereskedő mennyit ad?
Sziasztok!
Szeretnék áttelelő hagymát vetni de még nincs vetőgépem ti milyen gépel vetitek ?
Szeretnék venni de még nem tudom milyet kéne vélemények ? Kis segítség jól jönne
Kiss Viktor, Jászladány, 2019. március
Sziasztok :)
Áttelelő hagymát termeszt valaki ? Ha igen tudna segíteni pár infóval ? Idén akarunk először tenni.
Csemegehagyma mag eladó.erd:06703175679

A magszár képződés( bördő) az idén kinél jelentkezett magról vetett állományokban?
Tisztelt Fórumozók ! Kibédi hagymamagot keresek saját részre, tavaszi vetésre.
Válasz aranykalasz84 #863. hozzászólásáraInkább tavasszal rakd el a dughagymát, mihelyt rá tudsz menni a földre, most már hideg a talaj, ilyenkor már én is befejezem a hagymaduggatást.
Válasz kissjanos04 #862. hozzászólásáraSzia!
Én is termelek újhagymát, de általában dughagymáról, annyit tudok segíteni, hogy, ha magról veted keléstől számított 80-85 nap, de nem tudom pontosan milyen fajták vannak, a vetést inkább mikroszóróval öntözd, úgy egyszerűbb, szerintem.
sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor még érdemes hagymát duggatni? minden évben szoktam, de október közepéig befejezőleg, most viszont sajnos kifutottam az időből, még csak a héten lenne felszántva a kert, és pár nap ülepedés után szeretnék egy kis szakaszt elduggatni ( 5kg összesen ), tavaszi zöldhagymának. Félek, hogy már nem fog ebben az időben begyökeresedni, mert jövő hétre már várhatóak talajmenti fagyok. Számít ez, vagy nem lesz baja a földben?
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Jövő ősszel szeretnék magról vetett kötözőhagymát termeszteni.
Október végi november eleji szedés kezdettel, mikor kell elvessem, hogy ebben az időtartományban tudjam kezdeni a szedést? ill. mennyi mag/fm szükséges?
A bejo-s magokat nézegettem erre a célra.
Még egy fontos kérdés, elővetemény palántázott karalábé amelyet csepegtetővel öntözünk, a vetett hagymát lehet-e csepegtetővel öntözni, mert a terület erre az öntözési módra van berendezve.
Válasz punednes #860. hozzászólására

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, valami betegség vagy kártevő megtámadta a kötözőhagymámat és mi csak találgatunk hogy mi lehet.
Mi hagymalégyre tippelünk, de örülnék hogyha valami hozzáért is mondani valami okosat.
Illetve mivel lehet kezelni az állományt ugyanis kötözőhagymában (zöldhagymában) kevesebb szer engedélyezett.
Helo erdeklodnek kezdo hagyma termeszto kent hogy hany kilo mutragyat kell kijutatni hektaronkent a hagyma ala?En dughagymat szeretnek vetni ! Es mien sor tavolsagot ajanlotokk es to tavolsagot? Es van e valakinek debrecen kornyeken dughagyma ultetoje amit berbeadna egy napra persze megfelelo jutatasok mellett?
Valaszotokat elore is koszonom!
Válasz atixon #857. hozzászólásáraHartán, Aldobó,Early Gold,kíváncsian várjuk a fagy hatását.
Válasz atomesz #856. hozzászólásáraNagyon szép a hagymád. Jó sűrű.
Hol gazdálkodsz és milyen fajtát használsz??
Nálunk ilyen az áttelelő 02-24.én

Válasz *** HM *** #854. hozzászólásáraVéletlen beillesztette egy csomoszor a képeket. Elnézést kérek
Válasz atixon #853. hozzászólásáraSzép ez igen

Jól megraktál itt minket
Sziasztok!

Kinek hogy alakul a hagyma? Nagyon hideg tél volt, nemtudom mennyire viseli meg a hagymát.
Mi Rákóczifalván termesztünk hagymát.
Teszek fel decemberi képeket.
Válasz hengspi #847. hozzászólásáraHali,elég jól beváltak,mert Makón már nagyon régóta
ezzel rakják!:)
Sziasztok

Padlásomon van egy kisebb mennyiségű magról vetett hagyma.Nézegettem és nagyon megpuhult némelyik kérdésem van értelme annak a hagymának vagy minél előbb dobjam ki. Kinek mi a tapasztalata.
Köszönöm
video klikk ide
Dughagymát tudtok jóárban?
Válassz farkasrolf #845 hozzászólásáraEn nem termelek hagymat cdak max par tiz negyzetmetert de ugy tudom erdo mellett pont a reggeli para miatt nem raknak hagymat mivel nem lehet megvedeni a lisztharmattol. De ezt csak olvasta.
Hello érdeklődnék hogy mennyire beváltak a kanalas dughagymavetőgépek! Valakinek vélemény?
Válasz farkasrolf #845. hozzászólásáraHobbinak és szabadtéri elfoglaltságnak jó, ha az a cél hogy jól elfáradjon az ember.
Bár háti permetezővel megnézném azért a 3000nm2 permetezését.
Lengyelországba 20forintért adják a hagymát...
AMikor 30 forint az önköltsége...csak hangosan gondolkoztam.
Sziasztok!
Van egy erdészeti csemetekertünk amiben rendszeresen ugaroltatunk 2500-3000m2-t. Kérdésem a következő lenne: szeretnénk valami olyan növény termesztésébe fogni ami márciusi vetéssel, októberi kiszedéssel megoldható lenne. A tavaszi hagymára is gondoltunk. A terület adottságai: Rába öntéstalaj, a folyó közelsége miatt reggelente párás a terület, a savanyú talajt tavasszal meszes műtrágyával gondoltuk megszórni.Öntözés, talajmunka megoldott, permetezni háti kézi- ill. gépi permetezővel szoktunk. Szerintetek tudnánk itt hagymát termelni? Vagy túl nagy fába vágnánk a fejszénket?
A válaszokat előre is köszi!!!
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:34:46
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:34:51