Passz....gondolom 20-30métert kibír... De ezt inkább megkérdezném egy gyártótól. Mert elnyomni azt mondják egy komoly szivattyú akár 1-1,5 kilométert is bír ... viszon szívni szerintem jó közel kell vinni...
Szerintem patakokból , tavakból simán . De nem a dob szívja fel az csak szórja . Ahoz még kell egy szivattyú amit traktor hajt kardánnal vagy van saját motoros szivattyú is... Plusz kell még qrva sok fém cső is ami mondjuk elviszi a vizet a szivattyútól , pataktól a vizet a dobig...
Az Én értelmezeésem alapján halott dolog.
Legalább is felénk egy ilyen gémes kútból egy síma egyszerű legkisebb búvár szivattyú max 2 óra alatt kikapja a vizet ami nem több 5-7 m3-nél.Nagyon-nagyon lassan csurog utánna.
10ezer/m
csináltatsz 25 métert,
Kiásatod egy 80 ezrért, hogy jobb nyomás legyen, bár ez attól is függ, hogy hol vagy.
Veszel 500 ezerért egy normális motrot
80 szál csövet is mellé az kb. 400 ezer megint.
Ehhez még jön kb. 50 ezer apróság. Na hát ennyiből TALÁN kijön.
Helló mindenkinek! Az a fúrt kút ásott kút lehet ,mert különben nem lehetne gémeskút.:-))Öntözni biztos érdemes lenne ha nem irreálisan magas beruházás.
Válasz #18. hozzászólásra
Három hektárt gazdaságosabb csövekkel és szórófejjel öntözni, ha nam lopják el a csöveket. Egyhelyben forgó szórófej két óra alatt dagonyává áztatja a földet!!!!!!!
Válasz #13. hozzászólásra
Röviden és tömören tényleg csak enyi a lényeg! De az is nagyon fontos hogy üzem biztos legyen mert pl: a VALDHAUZER az nagy de elégé lestrapáltat kapni, és sajn nem üzembiztos és itt ez elengedhetetlen mivel sok a munkaora meg éjszaka mit lehet kezdeni vele??!! Meg a melo is sürgös..
Tavaly ez a téma nem volt aktuális, idén úgy látszik sokaknak szüksége lesz rá.
Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak vizágyús öntözések kapcsán. Milyen szivattyút és milyen dobot érdemes venni?
4835 hozzászólás
Válasz #31. hozzászólásra
Passz....gondolom 20-30métert kibír... De ezt inkább megkérdezném egy gyártótól. Mert elnyomni azt mondják egy komoly szivattyú akár 1-1,5 kilométert is bír ... viszon szívni szerintem jó közel kell vinni...
minél közelebb annál jobb !!
Több lépcsős szivattyúval nagyon messze is tudod szállítani is a vizet.
Hát persze:))))
Milyen mesze kéne?
Válasz #30. hozzászólásra
Én is igy gondoltam de a traktor a szivatyuval milyen távol lehet max a viztől?
Válasz #26. hozzászólásra
Szerintem patakokból , tavakból simán . De nem a dob szívja fel az csak szórja . Ahoz még kell egy szivattyú amit traktor hajt kardánnal vagy van saját motoros szivattyú is... Plusz kell még qrva sok fém cső is ami mondjuk elviszi a vizet a szivattyútól , pataktól a vizet a dobig...
Válasz #28. hozzászólásra
A szivatyutól mennyire lehet a víz.
Mi az h. fölszívni?????????
Azok semmilyenből.
Jó estét. Érdeklődnék, hogy ezek a dobos öntözők milyen mélységből és tóvolságrol képesek a vizet fölszivni?
Bizony, jó lenne utánajárni, h. bírja adagolni a vizet a kút.
Az Én értelmezeésem alapján halott dolog.
Legalább is felénk egy ilyen gémes kútból egy síma egyszerű legkisebb búvár szivattyú max 2 óra alatt kikapja a vizet ami nem több 5-7 m3-nél.Nagyon-nagyon lassan csurog utánna.
Ma már szinte csak abba érdemes.
Öntözni öntözni öntözni.
Veszel 1 jónagy dobot zümm behúzatod, beteríti az egészet aztán irány haza meccset nézni...
Válasz #12. hozzászólásra
Odaát volt ma.
Válasz #20. hozzászólásra
10ezer/m
csináltatsz 25 métert,
Kiásatod egy 80 ezrért, hogy jobb nyomás legyen, bár ez attól is függ, hogy hol vagy.
Veszel 500 ezerért egy normális motrot
80 szál csövet is mellé az kb. 400 ezer megint.
Ehhez még jön kb. 50 ezer apróság. Na hát ennyiből TALÁN kijön.
Helló mindenkinek! Az a fúrt kút ásott kút lehet ,mert különben nem lehetne gémeskút.:-))Öntözni biztos érdemes lenne ha nem irreálisan magas beruházás.
Három hektárt gazdaságosabb csövekkel és szórófejjel öntözni, ha nam lopják el a csöveket. Egyhelyben forgó szórófej két óra alatt dagonyává áztatja a földet!!!!!!!
Fúrt kútból(100 éve meg van,gémeskút),lehet öntözni? Egy 3 hektáros táblára érdemes beruházni öntözőrendszert? 400 méter hosszú,80 méter széles.
Válasz #16. hozzászólásra
Joo.
Burgonyához jó a vízágyús öntöző?
Tudja mindenki, h. a méret a lényeg.
De kinek mi a nagy?????
Ez itt a kérdés!
Röviden és tömören tényleg csak enyi a lényeg! De az is nagyon fontos hogy üzem biztos legyen mert pl: a VALDHAUZER az nagy de elégé lestrapáltat kapni, és sajn nem üzembiztos és itt ez elengedhetetlen mivel sok a munkaora meg éjszaka mit lehet kezdeni vele??!! Meg a melo is sürgös..
Válasz #1. hozzászólásra
NAGYOT
Válasz #11. hozzászólásra
nem tudom ki ez a fülöp,de nem is érdekel !!
hát igen a bolha támad nádudvaron de csak kis területen üti fel a fejét
Válasz #10. hozzászólásra
Helló akkor most mi van,amugy jó hogy tájékoztatol vegyszerezés terén én most nem vagyok képben.
Válasz #9. hozzászólásra
szia IMI !!
Válasz #3. hozzászólásra

Mink is nyomjuk a vizet a borsóra.
Válasz #7. hozzászólásra
gyere már átt az offosba.
köszi
Válasz #1. hozzászólásra
Miben spekulálsz?
keleti főcsatorna K8-as kivezetése
öntöz mindenki mint a dörzsölt bolha :))))
Válasz #1. hozzászólásra
Most semmilyet. Mert megszivatnak.
Ilyeneket télen kell...
most aktuális de piszkosul !!!!!!!!!!!!!!!
Tavaly ez a téma nem volt aktuális, idén úgy látszik sokaknak szüksége lesz rá.
Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak vizágyús öntözések kapcsán. Milyen szivattyút és milyen dobot érdemes venni?