Fórum
Cikkajánló

Váratlan fordulat: India visszafogta az orosz olajimportot
Geopolitikai nyomás alatt a világ harmadik legnagyobb vásárlója.
Hirdetés

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
679 hozzászólás
Válasz #28. hozzászólásra
most néztem az én forgalmim egy 1989-es MTZ-80-as 10000 kg van benne ami huzható
Válasz #27. hozzászólásra
az új 82-esekbe 16000 kg van írva
Válasz #26. hozzászólásra
A törvény szerint igen, de meg kell nézni, hogy piros rendszámos mtz-nek a forgalmijába mi van írva vontatható ösztömegnek! Az enyémbe még csak 9000kg van írva, de a mostaniakban 82-es mtz-be már 11000kg ha jól tudom!
Válasz #23. hozzászólásra
Akkor én ezt úgy értelmezem, hogy piros rendszámos traktor (az lassú jármű) piros rendszámos pótkocsijával akár legyen az 6,5 tonnás MBP akkor az huzható B kategoriával?
Ez a törvény egy picit bonyolult, szerintem még a rendőr se érti első olvasásra!?
B+E kat.-val vezethető mg.v.+ 1 db nehéz pót
Hogy ne kelljen vitatkozni, hogy mi most a módi:
" Mezőgazdasági vontató és lassú jármű ("T" kategória) PDF Nyomtatás E-mail
A "T" kategória fogalma
Nemzeti kategória: mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi, lassú jármű és pótkocsi.
Mezőgazdasági vontató: mezőgazdasági munka végzésére készült, de pótkocsi vontatására is alkalmas, rakfelület nélküli olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni képes.
Lassú jármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("T")
A "T" kategóriába tartozó
* mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija a "T" kategóriára, vagy a "B", "C", "D" és "TR" kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel;
* mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi a "T" kategóriára, vagy a "TR" kategória, illetve a "C1+E" és "C+E" kombinált kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel;
* lassú jármű és pótkocsija a "T" kategóriára, vagy bármely nemzetközi kategóriára, illetve a "TR" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("T")
A "T" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még a kerti traktor és az állati erővel vont jármű, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig.
Bármely nemzeti kategória csak belföldön történő járművezetésre jogosít. "
(NKH honlapjáról)
Válasz #20. hozzászólásraNEM JÓ MERT ATRAKI PÓTTAL JÁRMŰŰ SZERELVÉNY! ARRA KELL AZ EKATEGORIA!!
Válasz #17. hozzászólásraÍGY IGAZ !DE LASSÚ JÁRMŰ.
A személyautó az fekete rendszámos azzal max 750 kg-ot huzhattok! Tehát ha a traki fekete rendszámos akkor csak 750 KG max! A piros rendszám az lassú jármű. A lassú járművel meg huzhatsz piros rendszámú pótkocsit annyi tonnásat amennyi a traki forgalmijába van! Nekem ezt mondta és rákérdeztem egy rendőrtől is azt mondta így van!
Akarom mondani B kategoriás jogsi
Sziasztok! Én Kenderesen csináltam a nehézpótra jogsit! Az oktató megkérdezte miért csinálom meg? Mondtam neki, hogy azért csinálom meg, hogy huzhassam a MTZ-vel a MBP pótkocsit! Kérdezte milyen színű rendszám van a póton! Mondom piros! Akkor ahoz elég a B KATEGORIÁS rendszám! Ez volt a válasz!
Válasz #15. hozzászólásra
Akkor a tiéden nincs légfék. Ugye?
Válasz #15. hozzászólásra
akkor a tied nem traki!az enyémbe 11000kg átmenőfékes.
Válasz #14. hozzászólásra fékl NÉLKÜLIT 750KG,RÁFUTÓFÉKKEL 1135KG.aZ ÁTMENŐFÉKET NEM IS JEGYZI!éS EZ IDEI ELSŐFORGALOMBA HELYEZÉS:03 11.-ÉN
Válasz #13. hozzászólásra
neked mi van a traki forgalmilyába irva?
Válasz #12. hozzászólásraPERSZE VEZETHETŐ VONTATMÁNNYAL MAX. 3,5 T-IG,- EGY TENGELYES UTÁNFUTÓ VAL!!MERT A KÉTTENGELYES MÁR NEHÉZ PÓT!DE HA NÁLATOK OLYAN RENDEZŐK VANNAK AKKOR NEKTEK SZERENCSE!
Válasz #7. hozzászólásra
ez nem igy van,csak a bunkó rendőrnél .A traki forgalmilyában benne van a vontatási össztömeg az enyémben 11000kg ez a kocsi + rakomány együttes tömege.
Válasz #9. hozzászólásra
ez idáig igaz amit irsz,de a másik oldalát nézd,hogy mi van a trakesz forgalmilyában.szóval minden további nélkül vontathatsz pótot is .Kérdeztük a rendörséget is,és lehet.
Válasz #8. hozzászólásra
Ha olyan hülye rendőrök vannak felétek akkor nyugodtan szaladgálhatsz vele és az én módszeremet süsd el hátha bejön nekik!
Válasz #8. hozzászólásra
De hivatalosan B kat jogsival csak mtz magában és munkagépei! Pótkocsit nem mert 750kg ösztömegbe egy autónak az utánfutója tartozik bele!
Nem mondtál hülyeséget, megfogadom a tanácsod!!
Válasz #4. hozzászólásra
Figyelj húzhatsz mtz-vel két piros rendszámos pótot is! :) Mert a traktor forgalmijába lassú jármű van írva, a piros rrendszámos pótkocsi forgalmijába is lassú jármű van írva! De a jogosítványodba nincs irva, hogy egyszerre hány lassújárművet vezethetsz! :) Csak annyi, hogy lassújármű! Én egyszer így magyaráztam ki a rendőrnél magam! Mtz-820+2db Hw-6011-es tele búzával! És büntetés nélkül elengedett ígaz mérges lett rendesen! :)
Válasz #5. hozzászólásra
Én is! :)
Válasz #4. hozzászólásra
Akkor ott a tulsúlyt sem ismerik? De szeretnék ott fuvarozni:)!
MTZ és a pótkocsi HW60-11 piros rendszámos mindkettő. Ezt mifelénk még a rendőrök sem tudják, hogy lehet e?
Válasz #1. hozzászólásra
Nehéz pótkocsit biztos nem!
Válasz #1. hozzászólásra
A B katos jogsi érvényes lassú jármű vezetésére és 750kg össztömeget megnem haladó pótkocsi vontatására.
Ti hogy tudjátok ezt? Egy olyan személy akinek van B-s jogsija az vezethet tudomásom szerint piros rendszámos traktort, és állítólag húzhat piros rendszámos pótkocsit is??