Fórum
Tojótyúk tenyésztés, tartás és a tojás eladása
Létrehozta: AgroManó65 , 2009-12-22 12:52:27
Kedvencekhez
Segítség
- Massey Ferguson traktorok új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- multicar új
- Japán kistraktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Poénok új
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló

Külföldi agrárhallgatók: így teszik élhetőbbé az országukat
A Magyarországon tanuló fiatalok hazájuk élelmezésbiztonságát erősítik, így a...
Hirdetés

3054 hozzászólás
Válasz #203. hozzászólásra
Ebben igazad van de vannak akik titokként kezelik ezeket mintha hátráltatná az ember az ők üzletét. Sajnos ismerek ilyeneket.
Válasz #202. hozzászólásra

ezért lenne a fórum
Válasz #201. hozzászólásra
Köszönöm az infót Tojásos.
Válasz #200. hozzászólásra
nálam csak a hatósági járt és végezte a rész ellenőrzéseket. ill. átvételkor jöttek megyei vezetői az állat egészségügyi állomásnak.
úgy is kell szerződést kötni egy állatorvossal, mert kötelező az úgynevezett telepellátó állatorvos. célszerű a hatóságival vagy legalábbis a jogosult állatorvossal kötni és majd az rendben tart mindent
Válasz #197. hozzászólásra
Állatorvoson kívűl kell még más engedély is vagy minden rajta keresztűl megy? http://www.agroinform.com/forum.php?act=addAddon&re=197&tid=1922#
Válasz #198. hozzászólásra
az a baj, hogy kisebb kutyakajások a magas kukorica ár miatt leálltak és így megcsappant a dögliszt kereslet és ugye azt jó részben selejt tyúkból készítik.
szerintem előbb utóbb rászánja magát és db-onként eladja.
igen kecskeméti vagyok.
Ha meghirdetné,hogy ingyen lehet vinni,egy csomó szegény emberen segítene.
Itt pl.a mi falunkban tuti,hogy pillanatok alatt elkapkodnák.
Kihirdetné,hogy X napon lehet jönni a madarakért,hidd el,sokan mennének.
Egyébként ha jól olvasom,Te kecskeméti vagy,ugye?
Válasz #196. hozzászólásra
Hatósági állatorvos a Te embered.
Valaki ha tud irjon hogy milyen engedélyeket kell beszereznem hogy tolyótyúkot tartsak.Kb 500 db-ot tartanák. Köszi!
Válasz #194. hozzászólásra
letojtak gondolom 70-80hét körül lehetnek.
amit tőlem elvitt egy vágóhíd okt közepén még csak a pénz 10%-át küldték pedig 7 munkanap volt a szerződésen.
Válasz #193. hozzászólásra
ha 10 essével hordják
komoly? mennyi idősek ? mondjuk 18 e darab az már ott van hogy fél év alatt se kopik el
Kerekegyházán egyik tyúkos 18000db-ot ingyen adja de így sem viszik.
Válasz #169. hozzászólásra
Szia szokott máskor is lenni eladó tyúkod mert lehet hogy majd érdekel.
Válasz #2. hozzászólásra
Szia tudnál nekem segíteni mert én is kicsiben szeretném csinálni de nincs átlátásom a dologra.
Válasz #189. hozzászólásra

az enyém 40 méter hosszú és 3 szintes.abban igazad van hogy a minnél hosszabb és minnél magasabb éri meg jobban, de gondolni kell a tyúkberakásra, elhullás kiszedésre, és legfőképp ha nem szalag szedi a tojást akkor a tojásszedésre. értelem szerűen minnél magasabb annál nehezebb kezelni a rendszert. nekem egy vállalkozó csinálta dettó mint pl a Big duchman, vagy a victorson. csak mivel ezek a márkajelek nincsenek rajt nem kell irodaházakat eltartani az árából jóval olcsóbb és korrektebb.én inkább a magyar vállalkozót támogattam. és ez nem a reklám helye
ha kérdés van irjatok.
Válasz #188. hozzászólásra
egyik ól 30x7.40 a másik 28x7m. mindkettőben középen 4 magas a széleken 3 magas ketrec sorok vannak.
ha jól tudom vannak 8 magas ketrecek is így a m2-re jutó tyúk igen sok lehet.
egyébként mindig a lehető legmagasabbat és leghosszabbat kell választani ami befér mert a két vége a legdrágább. tehát inkább legyen két 8 magas mint 4 sor 4 magas.
vagy ha ha az adottságok úgy adják inkább 2 70-80 méter hosszú mint 4 30-40 méteres.
Sziasztok,
Tojásos! Neked a 9000 tojó hány m2-en van? Vagy máshogy kérdezve pl 1000 db tojóhoz az új ketreccel hány m2 alapterület kell?
Üdv
Norbi
Szabadtartásra szeretnék tojó tyukokat vásárolni,nem adnék nekik tápot csak kukoricát és buzát.Melyik fajtát tudjátok ajánlani?
Válasz #185. hozzászólásra

Kerekegyháza környékén hét számjegyű az állatlétszám ott biztosan találsz
Sziasztok!
Kecskemét/Kiskőrös környékén tudtok nagyobb baromfitelepet?
Üdv Mindenkinek! Nyúltenyésztő és Baromfitenyésztőnek tanulok! Ma vásároltunk kettős hasznosítású növendékeket! Képeket holnap rakok fel!25 db van!
Válasz #182. hozzászólásra
vedletés után kinő a tolluk
azért kopaszok mert kalcium hiányosak. mióta Novimin Ca+P-t vagy Chalgophose-t itatunk nem kopaszodnak meg.
Válasz #180. hozzászólásra
Nem tudtam miért kopaszok mikor eladják őket, mert mikor láttam ilyen állományt akkor szépen néztek ki!Tényleg állat kínzás!
Valaki tudna segiteni,hol tudnák venni tolyotápot.

Székesfehérvárhoz közel.
Leginkáb tojo indito érdekelne.
Üdv mindenkinek.
.
Jojesz én is ugy keztem,sikerült olyan munkahejre menni ahol tapasztalatot sikerül gyülytenem és utána fogtam csak bele.Egy nagyob tyuktelepen letem karbantarto,közel 4-ol 35 000létszámos/db.Több év alat sikerült olyan tapasztalatot gyülytenem nagyon sok téren -koplet ketrec rencerek öszeszerelése,karbantartása.És még plusz egy másik telep ahol csak jércék vannak közel
80 000db/2ol.Tehát végigkövetve telyesen a kis napos csibétöl az öregnek mondot másfél évesig.Egyetlen dolog zavar csak ebben a munkában,hogy egy éves kor után, vedletik öket.Ami azt jelenti,nem kapnak enni csak vizet és napi négy ora fényt kétt hétig.Azt monták (igy kihulanak a gyengék).Szerintem ez álatkinzás.Pláne utána még tartyák öket fél évig.Utána elagyák mint letolyt tyuk
Válasz #178. hozzászólásra
épület, technológia, jérce, induló takarmány
ezek a költségei.
amit tudok a jérce 1.3-1.5 misi és kell legalább 30-40 napi takarmányt megfinanszírozni mire termelnek annyit, hogy ki tudd fizetni. megesznek napi egy mázsát az olyan 9000 tehát ha 40mázsa 360000.
épület meg a technológia árát meg vmi ilyen cégtől kell megkérdezni.
ha lehet egy tanácsom keverőt is vegyél 1000-1200 forintot is lehet lefaragni a takarmányból ha magad kevered.
tojásos! úgyérzem te tudsz nekem választ adni. nekem nincs semmim, csak esetleg pénzem ha jól összejönnek a dolgok, de nem hitel. mit mondasz mennyi pénzre van szükségem ha ehhez hozzá akarok kezdeni. köszi előre is
Válasz #176. hozzászólásra
van de nem biztos én vagyok a megfelelő embered mert mi is most kezdtük és a tapasztalatomat tudom csak elmondani!
tojásos biztos többet tud de olvasgass vissza itt sok minden van ám leírva de ha nagyon szeretnéd msn : g.poti-@hotmail.com
pici van msn-ed?
Válasz #174. hozzászólásra
számold ki hogy ha 1 db tojó jérce 1300 körül van azt szorozd össze plusz a ketrec, az meg nem tudom ujjonnnan akarod vagy használtat?
és szerintem azzal kezdjed hogy mindent megtanulsz erről a tevékenységről és menny el egy ilyen nagy tojótyúk telepre ahol szivesen elmondanak minden titkot ez fontos!
20 éves aranykalászos gazdaképzést kapott de gyakorlattal nem rendelkező ember vagyok. hogyan kezdjek neki 1000 darabos tojótyúk állomány létesítésének? mennyi pénz kell hozzá?
Válasz #172. hozzászólásra
almaecet k.rva jó dolog. nyáron étvágytalanság esetén segít ill. szélsőséges ph-ja miatt tisztán tartja a tyúk bélflóráját a baktériumoktól
vitaminnal és a takarmánnyal kapcsolatban meg érdeklődj Premixes fórumtársnál biztos ad vmi receptet 19-es tápra.
Válasz #171. hozzászólásra
honnan lehet 19,2 % os tojókeveréket szerezni ??? mert ezzel voltak etetve és most nem olyat kapnak rohamosan csökken a tojás is vagy egy recept kéne!
Válasz #162. hozzászólásra
NOVO gen fajtájúak Veszprémitől van amit te is ajánlottál nagyon szépek és jól is tojnak eddig !!
most nekem olyan kérdésem van mekkora fehérjetartalmú kaját kell nekik nyomni és hogy változik az idő folyamatával a víz be ki milyen vitamint szokott rakni
és halottam a tulajtól olyat hogy almaecetet tesz a vízükbe és attól azt mondta nagyon szépen peng a tojás keményebb lesz és még az étvágyát is növeli !!!
ma éppen 14.5 % osat kevertem de 15 % lenen az ideális talán de mondta hogy később az öregebb tyúkok is tojnak ugyanennyit csak 18 % kaját kell nekik nyomni!!
léteznek ilyen trükkök ??és mennyire valósak ?
Sziasztok!!!Szertnék erdeklöd mert csikol engemis a tolyo tyuk tartas.ha istáloban tartom öket milyen melegnek kell lenni hogy szepen tojanak a tyukok,mert halotam ha hideg van nincs meg a megfelelö hömerseglet vissza esik a tolyt tojasok száma de van hogy aba hagyak.én nem szeretnem ketrecben tartani oket tudom hogy igy keveseb a negyzetmetere tartott tyukokszama

eböl kifojolag a tojas is de a ketrec nagy beruhazas.Es istaloban menyi 10nm esö tyuk szama.?köszönöm elöre ls
van Eladó Tetra Sl Bábolnai tojó hibrid 18 hetes. Most kezdenek tojni 1350/db
Válasz #167. hozzászólásra
küldesz elérhetőséget?? gecsepeterkukacfreemailponthu
merre is vagytok??
Válasz #166. hozzászólásra
Üdv! 90 db jérce van eladó ezek kettős hasznosításúak!!5 hónaposak!Van Bábolna Tetra is!
Válasz #164. hozzászólásra

ha találnál nekem még 40 db is elég lenne de jó lenne már olyan 20 30 hetes közötti
Válasz #162. hozzászólásra
kösssz már felhívtam reggel lehet hogy adni fog ha marad ki neki mert senki se vinné neki el egészbe
Válasz #161. hozzászólásra
Pénteken megyek ki a telepre nézzek neked jércéket?? Vannak 4 hetesek is abból kb 70 db van! De van idősebb amik ha meleg helyen vannak akár tojni is fognak!!!
Ezt a fórumot is kerestem!:-) A mamáméknál 500 tojó van!Rengeteg tojás van, annyit is tojnak amit keltetünk és annyi is marad amit el adunk. Meg saját fogyasztásra is szokott maradni.
Válasz #161. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/jerce/20101115-834810/
hát azért ha valaki tud minimum 20 tojó jérce kellene vagy már kicsit idősebb jérce is akár mert tavaszra már késő lesz
ha valaki tud szóljon már kösz!!!
Válasz #159. hozzászólásra

hát tőlünk most úgy kapkodják a tojást mint a fene még kevés is jó lenne még 100 jérce és akkor meg lennék elégedve persze olyan ami 99 % tojik de akkor megint így jártam hogy tavaszra ritka lesz az állomány de most tanultam a dologból eddig nem tudtam hogy csak ez időkben lehet jércéhez jutni
Válasz #157. hozzászólásra
ja
ketrecbe Lohmann-ok
váltásra a fő időszak húsvéttól szeptemberig. ebben az időben a kutya sem viszi a tojást ill tapasztalat a tavaszi jérce mindig sokkal jobb mint az őszi!
nem lesz egyszerű "normális" jércét találni
Válasz #156. hozzászólásra

Most néztem hogy mostanság nem szállít majd csak jövőre
ez minden termelőnél így van?? mert múltévben is így jártam lemaradtam mindenről, tavasszal meg várhattam az áprilist mire lett tojó
van erre valami megoldás ?? tehát van valakinek ilyenkor még tojójérce??
Válasz #156. hozzászólásra
Kössz! meg lesem, gondolom van neten oldaluk
akkor gondolom ez van neked is ? ketreces módszerbbe?
Válasz #155. hozzászólásra
ja és én a Lohmann-t ajánlanám.
kalciumra igényes de a tojáshéj színe keménysége veri az összes hibridét.
Válasz #154. hozzászólásra
Doanimal Veszprémben.
véleményem szerint a legjobbak az országban.