A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Horror egy szabolcsi raktárban: élő és elpusztult rágcsálók az élelmiszer között – VIDEÓ

  2020. július 06., hétfő 08:59 Gazdaság

  Mintegy 236 tonna, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-vállalkozás fagyasztó tárolóiban.

 • Idén először nőttek a világpiaci élelmiszerárak

  2020. július 05., 16:30 Gazdaság

  Júniusban idén először emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak a növényi olajok, a cukor és a tejtermékek drágulására.

 • Fedezzük fel minél többen az erdők értékeit, szépségét!

  2020. július 05., 14:00 Gazdaság

  Erdeink értékes környezeti-, gazdasági-, társadalmi szolgáltatásokat nyújtanak, energia- és nyersanyagforrásként szolgálnak, valamint turisztikai vonzerővel is bírnak, így különösen fontos, hogy minél több lehetőség nyíljon az erdő felfedezésére.

 • Kőszeg felújított piactéren várja a vásárlókat

  2020. július 05., 11:00 Gazdaság

  A beruházással megújult a fedett vásárcsarnok, a piac területe, kiépült egy oda vezető gyalogos és kerékpáros útszakasz, növekedett a piacon lévő zöldfelület nagysága, valamint bővült a városrész parkoló-kapacitása is.

Megkezdődött az aratás, jelentős a termésveszteség

Megkezdődött az aratás, jelentős a termésveszteség

2020. július 05., 09:00 Gazdaság

Egyre több napraforgó-szárbetegségre számíthatunk; elfogadták az osztatlan közös tulajdon megszüntetését szolgáló törvényt; már most látszik: közepesnél is gyengébb termés várható; nem a koronavírus okozta a legnagyobb gondot a gabonatermesztőknek; az idei aszálykár máris duplája a tavalyinak. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Elfogadták az osztatlan közös tulajdon megszüntetését szolgáló törvényt

Elfogadták az osztatlan közös tulajdon megszüntetését szolgáló törvényt

2020. július 03., péntek 13:43 Gazdaság

A képviselők 139 igen szavazattal és 55 tartózkodás mellett elfogadták az agrárminiszter előterjesztését a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről.

Elgördült az utolsó akadály: célegyenesben az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtása

Elgördült az utolsó akadály: célegyenesben az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtása

2020. június 30., kedd 10:53 Gazdaság Sajtóközlemény

Megjelent az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtási rendelete, amely az öntözési szolgalom alapításának, az öntözési közösségek elismerésének és ellenőrzésének, valamint a környezeti körzeti tervek jóváhagyásának részletszabályait tartalmazza – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Milyen támogatásokra számíthatnak a közeljövőben a gazdák?

Milyen támogatásokra számíthatnak a közeljövőben a gazdák?

2020. június 28., 09:00 Gazdaság

Így lehet igénybe venni a 25 milliárdos átmeneti támogatást; egekbe szállhatnak a gyümölcsárak; beindulnak a kertünket károsító gombák; több milliárd jut idén a zöldszüret támogatására; 100 milliárd forintos programmal indítja a nyarat az agrártárca; veszélyben lehet a 2022-es agrártámogatások kifizetése? Az Agroinform.hu heti...

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]