A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Így változott a hungarikumokról szóló szabályozás

  2020. július 12., 15:00 Gazdaság

  Megjelent a kormány 324/2020. (VII. 1.) Korm. rendelete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktárbizottságok munkájának szabályozásáról.

Új jogszabály és rendkívüli intézkedések

Új jogszabály és rendkívüli intézkedések

2020. július 12., 09:00 Gazdaság

Január 1-jétől gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése; újabb rendkívüli intézkedésekkel támogatja a borágazatot az EU; indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

2020. július 11., szombat 13:00 Támogatások - pályázatok

Hétfőn, július 13-ától indul a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból az agrártárca részére rendelkezésre bocsátott, többletforrás terhére meghirdetett Nemzeti Élelmiszer-gazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme – közölte Nagy István agrárminiszter.

Több osztrák vágóhídon találtak koronavírusos dolgozókat

Több osztrák vágóhídon találtak koronavírusos dolgozókat

2020. július 07., kedd 15:16 Gazdaság

Összesen három osztrák húsfeldolgozó üzemben tizenkét alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést.

 • „Ha alap tejtermékből van elég magyar, akkor etikátlan behozni”

  2020. július 07., kedd 11:46 Gazdaság Sajtóközlemény

  Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója a tejipar aktualitásairól beszélgetett.

 • Világszínvonalú baromfitelep Magyarországon – van mit tanulni tőlük

  2020. július 07., kedd 11:20 Állattenyésztés Hirdetés

  A FUCHS Agrár Kft. baromfitelepén jártunk Győrszemerén, ahol a takarmányozásban és a tartástechnológiában is érdekes újdonságokat alkalmaznak.

 • Egy Lamborghiniban ülve nem érzi úgy az ember, hogy agyonnyomja a technika

  2020. július 07., kedd 10:28 Gazdaság

  A Lamborghini Spark, Strike és Spire tarktorok közös jellemzője, hogy nagyon jól kezelhető, modern gépek, ugyanakkor nincsenek tele felesleges kiegészítőkkel. Ez és még sok más az Agroinform Híradóban.

 • Jelentős változások az RAGT Vetőmag Kft. életében

  2020. július 07., kedd 09:28 Gazdaság

  Lonsták János, az RAGT Vetőmag Kft. értékesítési vezetője 14 év után bejelentette nyugdíjba vonulását. A vállalat vezetését Sík Imre, ügyvezetőjelölt és Bukovinszki Károly értékesítési vezetőjelölt veszi át.

 • Innovációs ötletverseny indul: a jövő agrár megoldásait keresi a kamara

  2020. július 06., hétfő 14:59 Gazdaság Sajtóközlemény

  Egyetemi ötletverseny keretében keres megoldásokat a NAK TechLab az agráriumban fellelhető problémákra. A versenyre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel, hatékony megoldásaikkal segíthetik a hazai mezőgazdaság digitalizációját, egyúttal valós piaci problémákra válaszolnak.

 • Az aratási munkák alatt fokozott figyelmet kér a közlekedőktől az agrárkamara

  2020. július 06., hétfő 13:15 Gazdaság Sajtóközlemény

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a közutakon közlekedők figyelmét, hogy a június végén kezdődött aratási munkák miatt nagy számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek. A köztestület kéri a járművezetőket, legyenek türelemmel, és csak fokozott óvatossággal előzzenek az utakon.

 • Ázsiából behurcolt, agresszív szúnyog terjed Magyarországon

  2020. július 06., hétfő 11:32 Gazdaság

  A szárazság után beköszönő csapadékos, meleg időjárás kedvez a csípőszúnyogok fejlődésének. Ilyen időben tömegesen kezdenek el szaporodni a szúnyogok, köztük nemcsak a hazai, hanem az újonnan megjelent idegenhonos fajok is.

 • Nagy István: január 1-től gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

  2020. július 06., hétfő 10:57 Gazdaság

  Pénteken ellenszavazat nélkül fogadta el az Országgyűlés az osztatlan közös tulajdon felszámolását segítő új jogszabályt, amely 2021. január 1-jén lép hatályba.

 • „A saját piacainkon veretnek agyon bennünket”

  2020. július 06., hétfő 10:30 Gazdaság

  A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke szerint nem lehet felkészülni az EU Közös Agrárpolitikájára.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]