A bemutató pedig olyan látványosra sikerült, hogy a különleges dizájnnal elnyerték a kiállítás legszebb nagystandjának járó díjat is. Nézzük meg a felejthetetlen installációt!

Természetesen az Év Traktora és Év Design Traktora címeket besöprő Valtra T254 Versu Smart Touch is bemutatkozott a magyar látogatók előtt az AgrárgépShown. A gyönyörű és "okos" erőgép a hazai szakmai közönséget is lenyűgözte, hiszen Nemzetközi Termékfejlesztési Díjban részesült a Valkon Kft. a Valtra T254 Versu Smart Touch intelligens kartámasz vezérléssel.

Ahogyan arról már egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a T széria legújabb modelljét, a Valtra T254 Versut ez év júniusában vezették be a piacra Smart Touch intelligens kartámasz vezérléssel. A SmartTouch új, könnyen használható kartámasszal a legújabb precíziós gazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, ezek a gép kezelőfelületébe vannak integrálva. A 9”-os terminál egyszerűbb, mint egy okostelefon. A funkciók max. 2 elhúzással vagy koppintással elérhetők, a kialakítás olyan egyszerű, hogy lehetetlen eltévedni a menüszerkezetben.

Az új kartámasz vezérlés megkönnyíti a kezelők munkáját – fotó: Valkon Kft.

A kezelőfelületbe integrált technológiák: Navigáció, ISOBUS, Telemetria, AgControl és TaskDoc. Az új kartámasz vezérlés növeli a traktor-munkagép kombinációk termelékenységét és megkönnyíti a kezelők munkáját. Különálló profilok készíthetők minden egyes vezető- és munkafeladat számára, a szükséges konfigurációk másodpercek alatt behívhatók.

A Valtra T254 Versut az Expón több ezer gazdálkodó csodálta meg és sokan közös fényképet is készítettek ezzel az "intelligens" szépséggel.

Vidám arcok, sokak kedvenceivel, a Valtra traktorokkal – fotó: Valkon Kft.

Mindezeken felül is akadt ünnepelni való, hiszen a látványos és fantáziadús standdal a Valkon Kft. csapata elnyerte a kiállítás legszebb nagyméretű standjának járó címet is! Gyerünk egy virtuális sétára, nézzünk körbe együtt a díjnyertes standon!

A plafonról is a zöldsor gépei lógnak?

Ha nem is a szó szoros értelmében – mégis ebben a nem mindennapi látványban gyönyörködhettek az Expóra látogató gazdák. A komplett szálas takarmány betakarító sor és egyéb munkagépek a Valkon Kft. kínálatában több mint tíz márkanév alá csoportosulnak. Nem is beszélve a gépcsoportokról, amelyek közül negyven különböző eszközt kellene bemutatni egy-egy kiállítás alkalmával – ám erre általában nincsen elég hely. Tüske Anna, a Valkon Kft. leleményes marketingese azonban olyan dizájnnal állt elő, amely nem csak praktikus, de fantasztikus látványt is nyújtott a látogatók számára. A mennyezetre függesztett munkagépek segítségével kétszer több eszközt hozhatott el a Valkon az expóra – elektromotorok segítségével pedig folyamatos mozgásban voltak a gépek, így egész nap csak vonzották magukhoz a kíváncsi tekinteteteket.

A Valkon Kft. standjának egy részlete – fotó: Valkon Kft.

Az egyik legismertebb prémium szálastakarmány betakarító sor a Krone gyáré. A Krone márkát pedig – a teljes géppalettával együtt – legrégebb óta a Valkon Kft. forgalmazza Magyarországon.

A Krone termékpaletta hivatalos hazai importőreként a Valkon Kft. természetesen a gépek minőségének megfelelő, magas színvonalú szervizszolgáltatást és alkatrészellátást is biztosítja partnereinek – sőt, kétévente a Krone Show névre keresztelt egyedülálló mozgó gépbemutató-sorozatát is megtartja.

Kecskeméti Sándort, a Valkon Kft. ügyvezetőjét kérdeztük az idén soron következő, V. Krone Show részleteiről.

"Természetesen már nagyon készülünk az idei Krone Show-ra, ahol egy Krone BigX630 silózót, és egy Krone Comprima F155XC X-treme körbálázót is kipróbálhatnak majd az érdeklődők.

Természetesen ez a rendezvény mára csak a hagyomány kedvéért viseli a Krone Show nevet, hiszen egyformán hangsúlyos szerepet kapnak a bemutató során a Valtra traktoraink és a Kramer rakodógépeink is – így lehetne a neve akár "Valkon Show" is."

Erő-demostráció a Kramer rakodógépek ringjében

Újra a levegőből fölénk magasodó gépek hatása alá kerültünk, ahogy a Valkon stand közepe felé haladva a Kramer rakodógépek gyűrűjében találtuk magunkat. A Kramer az eddig kínált telepi rakodókon túl, a teleszkópos rakodó piacon is megjelent 2017 júniusától, amely gépcsaláddal először most ismerkedhettek meg a látogatók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow történetében.

A Valkon 2007 Kft. nagy reményeket fűz a Kramer teleszkópos rakodógép-családhoz, hiszen a prémium gyártó telepi rakodói már bizonyítottak a hazai gazdaságokban – a teleszkópos rakodógépek pedig – jobb kihasználhatóságuknak és univerzalitásuknak köszönhetően – egyébként is a legkedveltebb rakodógép családba tartoznak Magyarországon.

A Valkon Kft. csapata az expó után is, egész éven át szeretettel fogadja partnereit – fotó: Valkon Kft.