A John Deere GmbH & Co. még nyáron jelnetette be, hogy hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Kramer-Werke GmbH német gépgyártó vállalattal. A Kramer megtartja a márkanevét, a vállalat anyagmozgató gépeit pedig a továbbiakban a John Deere is forgalmazza. A termékek közé tartoznak a Kramer márkájú kompakt rakodók, törzscsuklós teleszkópos rakodók és teleszkópos rakodók is.

Az együttműködés kezdetben Európára összpontosít, majd később a tervek szerint bővül a FÁK-országaival, Észak-Afrikával és a Közel-Kelettel. Mindkét partner jelentős előnyöket vár az együttműködéstől, amivel kielégíthetik az anyagmozgatási termékek iránti növekvő keresletet a mezőgazdasban. Emellett a John Deere a hosszú távú stratégiai együttműködés megszilárdítása érdekében a Kramer részvényeibe is bevásárolná magát, amivel a cég résztulajdonosává válna.

Kramer

A Kramer rakodókat is értékesíti a John Deere – fotó: kramer-online.com

A John Deere korábban felvásárolta az olaszországi ravenna-i székhelyű permetezőgépgyártó Mazzottit. Ezzel a lépéssel az önjáró permetezőgépek portfólióját bővítette a Deere, emellett a dél-európai piacon is erősíteni tudott.

"A 30 éves, családi tulajdonban lévő Mazzotti meg fogja őrizni a nevét, a védjegyet és a kereskedelmi megállapodásokat, és továbbra is magas színvonalú termékekkel és szolgáltatásokkal szolgálja az ügyfeleket. A Mazzotti teljes támogatást nyújt a jövőben a John Deere számára a már sikeres permetezőgépgyártás fejlesztése érdekében" – nyilatkozta John May a Mazzotti-tól.

Permetező

A Mazzotti komoly piaccal rendelkezik Dél-Európában, Olaszországban pedig piacvezető az önjáró permetezőgépek terén – fotó: mazzotti.it

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a John Deere szeptemberben 305 millió dolláros áron, felvásárolta a Blue River Technology-t. Ez a 2011-ben alapított mini vállalat 60 főt foglalkoztat és fő profiljuk a robotika, komputeres beolvasási technológiák és a tanulni képes gépek fejlesztése. Ezeket a tulajdonságokat szeretné kihasználni a jövőben a John Deere többek között okosabb, precízebb permetező rendszerek kifejlesztésére.

Mindezek mellett a John Deere a Väderstad-dal regionális értékesítési együttműködést kötött nemrég, amelynek értelmében mindkét gyártó termékeit ugyanazok a forgalmazók értékesítik Oroszországban és Ukrajnában is, megtartva az eredeti márkanevet.