Ez a jövő? Az okos gabonakombájn külön gyűjti össze a gyommagvakat
Már tesztelés alatt áll az az új technika, amely a betakarító kombájnon belül a gabonától elkülönítve összegyűjti a gyommagvakat.

Nyomtávállítás szenvedésmentesen – egyedülálló, gyorsan állítható felnik (PR-cikk)
Létezik a piacon egy egyedülálló rendszer, melyet kizárólagosan a Fandáv Kft. forgalmaz, és ami megkönnyíti a gazdálkodók életét. Ez a Vari-Quick felni.

felni

A felni két részből áll. Egy központi részből, amit a traktor tőcsavarjaira csatlakoztatunk, és egy külső részből, amin a gumiabroncs is található – fotó: Fandáv Kft.

A Väderstad TopDown az E-services rendszerrel elnyerte a Farm Machine 2024 díjat
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata, büszke arra, hogy TopDown kultivátora E-services rendszerrel a Farm Machine 2024 díj nyertese lett talajművelés kategóriában.

Vaderstad

A gazdálkodó már a munka megkezdése előtt beprogramozhatja, hogy az egyes munkaelemek hogyan viselkedjenek – fotó: Väderstad

Ausztráliában készül a világ első teljesen elektromos kombájnja
A LINTTAS Electric Company egy Dél-Ausztráliában alapított start-up vállalat, amelynek ambiciózus célja a világ első (az alapoktól épített) elektromos kombájnjának kifejlesztése, illetve ezen keresztül a mezőgazdasági géptechnológia radikális megváltoztatása.

kombájn

Az ígéretek szerint az új kombájnt a gazdák maguk is könnyedén javíthatják majd – forrás: linttas

Miért bérelnél gépet, ha ÍGY a tiéd is lehetne? (PR-cikk)
Egyedülálló konstrukció azoknak, akik úgy vélik, hogy a traktorvásárlás nekik luxus, és a bérlést is kétszer meggondolják. John Deere traktorok 110 lóerőtől 345 lóerőig.

John Deere

John Deere traktorok a Gépközvetítő Kft.-től – ez nem pusztán gépbérlet, több annál!

Ez a robot önállóan képes felépíteni egy falat +VIDEÓ
A robot először elkezdte építeni a falat, majd amikor az már túl magas volt, földből emelt egy rámpát a fal mellé, és annak a tetejéről folytatta az építést.

Gumiabroncsok minden mennyiségben! – Bohnenkamp az Agritechnicán! + VIDEÓ (PR-cikk)
A legkisebb ipari abroncsoktól a legnagyobb mezőgazdasági abroncsokig.


Itt a gépkarbantartás ideje! Szerezz be mindent egy helyről, kedvezményes áron! (PR-cikk)
A Kramp most először egyedülálló lehetőséget kínál a mezőgazdászoknak Magyarországon. Szerezz be minden gépfelújításhoz szükséges alkatrészt egy helyről, kedvezményes áron!

Ilyenek a jövő megoldásai a Kvernelandnál!
Számos újdonsággal jelentkezett a németországi Agritechnica kiállításon a Kverneland és a Vicon, mely a Kverneland-csoport tagja.

gép

Az Arcadia alkalmazása nemcsak kelés után, hanem előtte is lehetséges – fotó: Kverneland Group Hungária Kft.