A 7R traktorcsaládot is megújítja a jövő évtől a John Deere, amelyet szintén a hannoveri kiállításon mutatnak majd be a nagyközönségnek. Az erőgépszéria teljesítményhatára a 330 LE névleges teljesítményű taggal bővült fölfelé.

Továbbra is öt modellből áll a 7R széria majd – fotó: deere.com

Az ANNABURGER az idei AGRITECHNICA kiállításon három újdonsággal is jelentkezik: új nyerges, billenőplatós pótkocsi és tridem tartálykocsi, illetve traktorvontatású, szintén tridem tengelyes hígtrágya-kijuttató is felvonul.

Harmadik újdonságuk a HTS 34.28 Profi Tridem nagy teljesítményű hígtrágya-kijuttató tartálykocsi – fotó: annaburger.de

A szlovén Farmtech megújítja a nagy sikerű Superflex trágyaszórócsaládját, melynek első modelljét a nemzetközi nagyközönség az AGRITECHNICA kiállításon láthatja. A 6-12 tonna közötti teherbírású SuperFlex családból a 7 tonnás verzióval mutatják be az új generációt, viszont a jövő évtől a teljes sorozat ebben a megújult kivitelben érhető majd el.

Új formatervezet, poliészter anyagú hátsó védőfal, integrált LED-féklámpával – fotó: farmtech.eu

A Bergmann a GTW átrakókocsi-sorozatának két legkisebb tagját is felváltja új generációs modellel, amelyet az AGRITECHNICA-n mutat be. A közepes és kisebb gazdaságok számára kínált két legkisebb típust (GTW 21/25) az új, egytengelyes, GTW 210 és a tandem futóműves GTW 300 váltja.

A GTW család két legkisebb modelljét váltja az új generáció – fotó: Ludwig Bergmann GmbH

A Lemken idén is újdonságok hadával érkezik az AGRITECHNICA kiállításra, Hannoverbe. A fejlesztések érintették az elektronikai megoldásokat, illetve teljesen új gépek is megjelennek a kínálatban.

A LEMKEN SeedHub tökéletes megoldás a zöldtrágyanövények vetéséhez.

Segítünk, hogy a hazai agrárvállalkozók és gépkereskedők egymásra találjanak a világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán! Gyümölcsöző szakmai beszélgetéseket kívánunk!

Az Agroinformon folyamatosan olvashat a kiállításról.

Első alkalommal rendezett a Fliegl vállalat Magyarországon nemzetközi nyílt napot, szántóföldi gépbemutatót és partnertalálkozót. A kétnapos rendezvény a „Földöntúli élmény” fantázianevet kapta, a szervezőknek pedig a vendéglátással, a szakmai tartalommal és géppremierekkel is sikerült a vendégek várakozásán felül teljesíteniük.

A nyílt napon bemutatták, mely Fliegl-termékek készülnek Abdán.

A csehországi Doosan Bobcat Campus a rendkívül sikeres Bobcat-bemutatónapok legújabb rendezvényének adott otthont. A Bobcat 120 EMEA országbeli 180 kereskedője és ügyfele gyakorlati körülmények között próbálhatta ki a gépek széles választékát, köztük számos újdonságot és több mint 100 különféle típusú szereléket.

A Bobcat Innovációs Központ, új QUAD-Tracks névvel megkülönböztetett prototípusgépét is kipróbálhatták a vendégek – fotó: Agroinform.hu

László Dávidot, a Fandav Kft. ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogyan válasszunk jó és nekünk leginkább megfelelő felnit erőgépünkre, és hogy milyen kerék-összeállítások közül választhatunk. Emellett az ügyvezető jó tanácsokkal is ellátja a traktortulajdonosokat.

Két ugyanolyan traktorra sok különböző kerék-összeállítást lehet megvalósítani.

Kevés település engedheti meg magának egy teljes géppark beszerzését és fenntartását, így a megoldás egy mindenes erőgép vásárlása. Ilyen a ZOOMLION RK504-es, 50 lóerős traktor, amely a gyártó egyszerű, de nagyszerű megoldásainak köszönhetően kategóriájának egyik legjobb ár-érték arányú gépévé vált.

"Ár-érték arányban nincs párja!"