A Güttler Kft. Hódmezővásárhelyen gyártja saját gépeit, de Müthing szárhúzókat, illetve Moreni forgóboronákat és vetőgépeket is forgalmaz hazánkban és a környékbeli országokban. Mindkét cég termékei nagyon masszívak, túltervezettek. A gyártók hosszú évek tapasztalata alapján megállapították, mi a gyenge pontja a szárzúzóknak vagy a forgóboronáknak, és ez alapján terveztek időtálló gépeket – mondta el az Agroinformnak a cég értékesítései vezetője. Vörös Endre hozzátette, ennek eredményeként a gyenge pontokat túltervezték, hogy azok masszívak és hosszú életűek legyenek.

A cég Taliándörög mellett mutatta be szárzúzóit, forgóboronáit és egy rendkívül hasznos gépkapcsolatot. A Moreni forgóboronája, a hozzá kapcsolható vetőgépe és a Güttler Duplex Front magágykészítője most jelent meg, így egy szántóföldi premiernek lehettek szemtanúi a résztvevők.

A Müthing új mulcsozó generációja az összes alkalmazási területet tekintve egy egész éven át gazdaságos, környezettudatos, variálható és hatékony megoldást kínál. Az optimalizált formáknak köszönhetően a hatékony rotor jobb minőségű mulcsot eredményez, a nagyobb rotorháznak köszönhetően a biomasszát többször összezúzza és rostokra bontja a kalapács. Ezt a folyamatot a Müthing egyik szabadalma, a cápauszony rendszerű aprítóléc még intenzívebbé teszi. A különböző szántóföldi adottságokból fakadó igényeknek megfelelően az aprítási fokozat és a szívóerő variálható. A támasztóhenger egyszerű állítási lehetőségének köszönhetően nehéz időjárási és terepviszonyok során is alkalmazhatók a Müthing mulcsozó rendszerek.

Az optimalizált mulcsozó háznak nagy bemeneti nyílást alakítottak ki, ami jelentősen segíti az anyagbehúzás mértékét, akárcsak a hatékony beszívó-vágó rés. Az állítható vágósín különböző aprítási fokozatokat eredményez. A rotorhoz közel elhelyezett támasztóhenger a talajfelszínhez történő jó illeszkedést és a mulcsanyag laza lerakását biztosítja a henger mögött. Az új, rendkívül keskeny kopó talp gondoskodik az eltömődésmentes munkáról, és megakadályozza a kupacok kialakulását.

güttler

Masszív és hosszú életű gépeket terveznek – fotó: Agroinform.hu

A mulcsozás az egyik legfontosabb láncszem a fenntartható legelő- és gyepgondozásban, a kukorica-szármaradványok optimális felaprításában, a betegségek és kártevők kártételének hatékony csökkentésében és a mezőgazdasági területek szegélyeinek, útszéleknek ápolásában. Megfelelő mulcsozással jobb növekedést és magasabb terméshozamot, illetve takarmányminőséget érhetünk el.

A Müthing termékpalettájában az igényeknek megfelelően megtalálhatók a front, hátsó és oldalsó függesztésű mulcsozók és a hátsó függesztésű oldalsó rézsű mulcsozó-szárhúzók is, többféle méretben. A Vario és a Farmer gépcsaládot hihetetlen szívó- és továbbító teljesítmény, hosszú élettartam és megbízhatóság jellemzi.

A Güttler Kft. egy sok időt, energiát és pénzt spóroló gépkapcsolatot is bemutatott munka közben, a Moreni forgóboronáját, a hozzá kapcsolható vetőgépet és a Güttler Duplex Front magágykészítőjét. A forgóboronák esetében a rotorok közötti kis távolságnak köszönhetően a talajelmunkálás egy menetben megoldható. A központi megerősített rotor üzembiztossá teszi a működést. A Dual rendszer a tökéletes megoldás a nehéz csapágyház és a kettős golyóscsapágy között. Ez a rendszer biztosítja a rotorok tökéletes stabilitását és abszolút védelmet nyújt a por és a növényi maradványok ellen a dupla szimeringnek köszönhetően. A mélységében állítható, talaj-átömlést szabályozó simítólemez pedig a legjobb minőségű munkát garantálja a forgóborona áteresztő-képességének szabályozásával.