A deflektort kötelező felszerelni a pneumatikus vetőgépekre, aki ezt elmulasztja, az büntetést kaphat. Ha még nem szerezte be az eszközt, ne maradjon le a lehetőségről, most ingyen juthat hozzá a deflektorhoz az AGROmashEXPO ideje alatt (2018. január 24-27). Látogasson el az Agroinform.hu standjára (G pavilon 404 A stand), ahol a deflektort egy rövid adminisztráció után díjmentesen igényelheti.

Deflektor nélkül nem indulhat a vetés! Várjuk a standunknál – fotó: Agroinform.hu

De miért is olyan fontos, hogy az összes gazdaságba eljusson ez az eszköz?

Pneumatikus vetőgép használata mellett a magokról ledörzsölődő por kikerülhet a levegőbe, ez az elsodródás pedig terheli a környezetünket és veszélyeztetheti a méheket. Deflektor használatával a csávázószer maradványait a talajra irányítjuk, így meggátoljuk a por elsodródását. Mérési vizsgálatokkal alátámasztott tény, hogy a deflektorok alkalmazásával a vetőmagtételben esetlegesen meglévő finom szálló por elsodródása 90%-kal csökkenthető.

Regisztráljon az Agroinform.hu standján az ingyenes deflektorért!

A Bayer, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Syngenta, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Vetőmag Szövetség és a Növényvédőszer Gyártók és Importőrök Szövetsége összefogásának köszönhetően eddig már több ezer termelő jutott ingyenesen deflektorhoz, így idén a hazai szántóterületek túlnyomó részét már deflektor használatával vethették el a gazdálkodók.