Az OMÉK kiállításon az Agroinform.hu standján (A pavilon, 312E stand), az ingyenes deflektort egy rövid adminisztráció után bárki díjmentesen igényelheti 2017. szeptember 20-24. között. A deflektort kötelező felszerelni a pneumatikus vetőgépekre, aki ezt elmulasztja, az büntetést kaphat.

deflektor

Deflektor nélkül nem indulhat a vetés! Várjuk a standunknál – fotó: Agroinform.hu

De miért is olyan fontos, hogy az összes gazdaságba eljusson ez az eszköz?

Pneumatikus vetőgép használata mellett a magokról ledörzsölődő por kikerülhet a levegőbe, ez az elsodródás pedig terheli a környezetünket és veszélyeztetheti a méheket. Deflektor használatával a csávázószer maradványait a talajra irányítjuk, így meggátoljuk a por elsodródását. Mérési vizsgálatokkal alátámasztott tény, hogy a deflektorok alkalmazásával a vetőmagtételben esetlegesen meglévő finom szálló por elsodródása 90%-kal csökkenthető.

Regisztráljon az Agroinform.hu standján az ingyenes deflektorért.

A Bayer, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Syngenta, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Vetőmag Szövetség és a Növényvédőszer Gyártók és Importőrök Szövetsége összefogásának köszönhetően eddig már több ezer termelő jutott ingyenesen deflektorhoz, így idén a hazai szántóterületek túlnyomó részét már deflektor használatával vethették el a gazdálkodók.