Az Agro-Alfa Kft. az eddigi gyakorlattal szakítva nem elzárt, homogén környezetben szeretné bemutatni gépeit, ezért első lépésként Táplánszentkereszten szántóföldi gyakorlat közben nézhették végig a gazdák a társaság által forgalmazott traktorok, munkagépek és gépkapcsolatok működését. A jövőben ezt hagyománnyá kívánják tenni, így várhatóan több helyszínen rendeznek majd vásárlótalálkozókat.

Az idei évtől olyan rendezvényekre szeretnénk fektetni a hangsúlyt, ahol a gazdálkodók nemcsak a mozdulatlan kiállított gépeket, hanem azok munkáját is láthatják – mondta el az Agroinformnak a társaság termékmenedzsere. Cserági Máté szerint a gyakorlati tapasztalatokkal a gazdák könnyebben meghozzák a döntésüket azzal kapcsolatban, hogy melyik gépet vásárolják meg. "Telephelyeink vonzáskörzetben szeretnénk a jövőben összehívni az ott élő vásárlóközönséget egy-egy találkozóra, ahol nemcsak gyakorlati bemutatókat tartunk, de a gazdák tapasztalatokat is cserélhetnek, és feltehetik kérdéseiket" – tette hozzá.

A jövőben várhatóan több helyszínen rendez majd vásárlótalálkozókat az Agro-Alfa Kft. – fotó: Agroinform.hu

Mint fogalmazott, az Agro-Alfa fontosnak tartja, hogy ne egy elzárt, homogén környezetben találkozzanak vásárlóikkal, és a résztvevők a rendezvények végén a szakemberek felügyelete mellett be is ülhessenek a traktorokba.

Virágh Csaba gépértékesítési vezető arról számolt be, hogy az Agro-Alfa már hosszú évek óta sikeresen rendezi meg központi telephelyén az Agro-Alfa Napokat, amely most már nem csak hagyomány, hanem országos rangot kivívott esemény is. "Mégis úgy éreztük, hogy közel 10 év után váltanunk kell: szeretnénk közelebb kerülni a gazdálkodókhoz, és amellett hogy gyakorlati bemutatónkon felsorakoztatjuk a gépeinket, olyan partnereket is meghívunk, akik a gazdák érdeklődésére számot tartanak" – mondta el Virágh Csaba.

Ismertette, a Massey Ferguson traktorok esetében három felszereltségi szint közül választhat a reménybeli tulajdonos. A legmodernebb az exkluzív felszereltség, de van közép (gazdaságos) és alap (essential) változat is. A Ferguson traktorokat nagy köbcentis motor és viszonylag nagy tengelytáv jellemzi.

A Massey Ferguson traktorokat nagy köbcentis motor és viszonylag nagy tengelytáv jellemzi – fotó: Agroinform.hu

"Emellett fontos jellemző a megbízható vevőszolgálat. Minden telephelyünkön közvetlenül el tudnak minket érni. Gyorsan szállítjuk az alkatrészeket, könnyen elérhetőek a szervizeink, viszonylag rövid távolságon belül. Minden Ferguson traktorunkhoz 2017. január elseje óta egy három éves, meghosszabbított garanciát, és ezzel összefüggő töréskár biztosítást nyújtunk. Ez is egy biztosíték arra ügyfeleinknek, hogy a megbízható háttérrel és szervizszolgáltatással biztonságos üzemeltetést nyújtanak traktoraink" – mutatott rá Virágh Csaba.

A Massey Ferguson prémium kategóriás erőgép, az AGCO csoport legnagyobb darabszámban gyártott és értékesített traktora. A nagy múltú márka a mai napig úttörő az ágazatban. A logó jelentése (3 lefelé néző háromszög) a traktor emelőművét (3 pont függesztés) örökíti meg, amelyet napjainkban már minden traktorgyártó használ mint munkagép eszközhordozó. Az ergonomikus, takarékos és kiváló ár-érték arányú traktorok mellé (SL – SeriaLUX széria) az idei évtől már kaphatóak az első egyszerűbb, mechanikus kivitelű (GL – global) modellek.

Idén már a mechanikus MF traktorok is kaphatóak – fotó: Agroinform.hu

Az MF 4709 például már megtekinthető és kipróbálható az Agro-Alfa Kft-nél. 400 lóerő fölött is kínálnak nehéz univerzális traktorokat prémium ügyfeleiknek, de kertészeti gazdálkodóik is megtalálják számításaikat az ültetvénytraktorok széles kínálatában. A rendezvényen jelen volt az AGCO gyári finanszírozója, az AGCO Finance is, ami minden MF traktorra és kombájnra 0%-os, áfa-mentes, 4 vagy 5 egyenlő részletes finanszírozást kínál.

Póczik Balázs, a Lemken Hungária Kft. nyugat-magyarországi értékesítője ismertette, hogy a Lemken múltja 1780-ra nyúlik vissza. Kovácsműhelyként indult a cég, ma pedig egy multinacionális, prémiumkategóriás, családi tulajdonban álló vállalat, ami évente 17 000 gépet gyárt. Fő termékük az eke, ezen kívül magágykészítők, rövidtárcsák, szántóföldi kultivátorok, vetőgépek és szántóföldi permetezők is találhatók a termékpalettán.

"A magyar gazdák 90-99 százalékban a réselt ekefejet részesítik előnyben, amelynek a telivel szemben az az előnye, hogy az őszi nedves, ragacsos körülmények között sokkal jobb az öntisztító hatása, nem tud annyira berakódni földdel, vagyis a föld nem ragad rá a kormánylemezekre" – mutatott rá Póczik Balázs. Hozzátette, mivel a fémen jobban csúszik a föld, mint magán a földön, sokkal jobb a vontathatósága, így kevesebb a gázolajigény. A súlyáthelyező rendszernek köszönhetően pedig 5-6 ekefej esetében akár egy ekefejnyi energiát megspórolhatnak a traktornak.

A Lemken ekék nagy múltra tekintenek vissza, jelenleg 31-féle ekefejet kínál a gyártó – fotó: Agroinform.hu

Kitért arra is, hogy mivel hazánk „kukoricás ország”, számos szármaradvánnyal dolgozunk, amelyeket ezek az ekefejek képesek leforgatni. A gerendelyen hosszában nem található hegesztés, így nem fordulhatnak elő nagyobb repedések, törések. A Lemken 31-féle ekefejet kínál.

Az Agro-Alfa Kft. régi Lemken kereskedő, tavaly a TOP 3 magyarországi Lemken márkakereskedés közé emelkedett. A Lemken ekéi a magyarországi számokat nézve uralják a piacot. A nagy múltú német gyártó cég legfontosabb jelszava a minőség. Elnyűhetetlen prémium anyagokból készült szántóföldi munkagépeket kínál, a hosszútávon megoldást kereső gazdálkodók jó barátja. Ezek mellett a Lemken is folyamatosan fejleszti gépeit, új ekecsaládot hozott ki a tavalyi évben (Juwel), amely a modern traktorok gyártási trendjét követi. A márka már annyira elismert, hogy az AGCO Finance ezekre a gépekre is szívesen nyújt financiális segítséget komolyabb beruházások esetén.

juwel

A Lemken tavaly dobta piacra a Juwel ekecsaládot – fotó: Agroinform.hu

Az Agro-Alfa Kft. palettájára kizárólag minőségi termékeket vesz fel, ezért a prémium traktorokat és munkagépeket jól kiegészítik a McHale szálastakarmány betakarító gépek. Számos partnerük 3., 4. Mchale gép után már csak a régebbit cseréli újabb nagyobb Mchale gépre. A Mchale bálázók, bálacsomagolók, bálabontók és adapterek szintén folyamatosan megtalálhatók az Agro-Alfa készletén. Termékpalettájukat színesítik az Agrex műtrágyaszórók és Vigolo lazítók, szárzúzók, illetve a forgóboronák.

A Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. területi képviselőjét is meghívta az Agro-Alfa táplánszentkereszti rendezvényére. Vadvári László elmondta, mivel az országban két eltérő éghajlattal és talajjal rendelkező településen, Táplánszentkereszten és Szegeden nemesítenek, különböző körülmények között tudják tesztelni vetőmagjaikat.

Az Agro-Alfa Kft. prémium traktorokat és munkagépeket forgalmaz – fotó: Agroinform.hu

"Mi vagyunk Magyarországon a legnagyobb nemesítő intézet. Mindenféle tavaszi kalászossal rendelkezünk: van tavaszi búzánk, árpánk, tritikálénk és zabunk. Korai kukoricában mindig jók voltunk, de most a silókukoricát illetően is komoly előrelépéseket tettünk. A GK Silostar nevű silókukoricánk igazán minőségi, és bár azzal vádoltak mindet, hogy a több zöldtömeg volt a célunk, kizárólag a minőség és az aszálytűrő képesség biztosítását tartottuk szem előtt" – mondta el Vadvári László.

"A legfontosabb növényünk a szója, ami az elmúlt években a hátán vitte a kutatóintézetet. Három szófajtával vagyunk jelen a piacon. A tavalyi év az intenzív csapadékos időjárás miatt a Bahia szójáé volt. Az Aires korai betakaríthatósága miatt megfelelő előveteménye a kalászosoknak. A Pannonia Kincse pedig az ország bármely pontján kiválón viselkedik, nedves, csapadékos időben kicsit ugyan elnyúlik az érési ideje, de ebben az esetben azt szoktam javasolni, hogy hozzák előre két héttel a vetési időt. Ha április közepén el tudjuk vetni a szóját, április végén már 2-3 leveles állapotba kerül.  A termésstabilitása egyébként kiváló" – ismertette a szakember.

Kitért a GK által forgalmazott napraforgóra is: a korai Clearfield Pluszos előnye, hogy ha időben elvetik, akkor valószínűleg deszikkálás nélkül betakarítható, ugyanakkor május közepéig vethető, mivel 120 napos napraforgónak tekinthető. Pár százalékkal kevesebbet terem ugyan, mint egy középérésű Clearfiled Pluszos, ugyanakkor a tenyészidőszakából adódóan magasabb lesz az olaja, amelyet 50-52 százalék között mértek.

A bemutató részt vett gépkapcsolatok:

1. Massey Ferguson 8737 DynaVT Exclusive traktor  +  Lemken Diamant 11 V 6+1 L 120 féligfüggesztett váltvaforgató eke

2. Massey Ferguson 7620 DynaVT Efficient traktor  +  Lemken Juwel 7M 3+1 N 100 4 vasú függesztett váltvaforgató eke

3. Massey Ferguson 7720 Dyna6 Exclusive traktor  +  Lemken Karat  9/300 U  mélygrubber

4. Massey Ferguson 8737 DynaVT Exclusive traktor  +  Lemken Rubin 9/600 KUA rövidtárcsa

5. Massey Ferguson 7618 Dyna6 Topline traktor  +  Lemken Zirkon 8/300 forgóborona + Lemken Saphir 7/300 DS-125 vetőgép kombináció

6. Lemken Kristall 9/300 szántóföldi kultivátor

7. Lemken Gigant 10/800 System-Kompaktor magágykészítő

8. Massey Ferguson 4709 traktor  -  Mchale F5400 fixkamrás bálázó

További információért keresse fel az Agro-Alfa Kft. honlapját.