A Servitec Kft. 1989 óta a világviszonylatban is piacvezető, dán FOSS Analytical kizárólagos hazai képviselete, műszerkínálatukban megtalálhatók a gabona- és takarmányipari műszerek, illetve laboranalitikai műszerek, szabványanalízis végrehajtására.

Széles körű felhasználás, egyszerű kezelhetőség – fotó: Servitec Kft.

Berendezéseik Magyarországon a szántóföldtől egészen az asztalra került termékig megoldást nyújtanak a gabona minőségének meghatározására. Ennek megfelelően megtalálhatóak mezőgazdasági, élelmiszeripari, gabona- és takarmányipari felhasználók körében, illetve a növény-egészségügyi és környezetvédelmi laboratóriumok, kutatóintézetek és egyetemek használatában is egyaránt.

Sofia gabona analizátorok

Hordozható gabonaelemző műszer. Egyaránt használható terepen gépjármű 12V-os áramforrásáról (szivargyújtóról) üzemeltetve, és épületen belül 220V-os csatlakozóval.

Érdemes megnézni ezt az egy perces összefoglalót – videó: FOSS

Infratec 1241 gabona analizátorok

A legelterjedtebb gabonavizsgáló műszer a közeli infravörös transzmissziós (NIT) technika elvén működik, ami lehetővé teszi darálás nélkül egész magból a szemes termények egy percen belüli, nagypontosságú analízisét. A berendezés a mai kor követelményeinek megfelelő optikai és számítástechnikai elemei lehetővé teszik, hogy a gabonaféléket gyakorlatilag a szabvány analízisnek megfelelő pontossággal tudjuk mérni.

 

Kompakt méret, időtálló kialakítás – fotó: Servitec Kft.

Infratec NOVA gabona analizátorok

Az Infratec™ Nova a széles körben elterjedt Infratec™ 1241-nek a kompakt, továbbfejlesztett változata, merőben új formatervezéssel, hardware és szoftver-elemekkel. A hektolitertömegmérő egység immár a műszerbe integrált, a nagy méretű érintőképernyő egyszerű használatot biztosít.

Gyorsabb, kisebb, könnyen kezelhető – videó: Servitec Kft.

A műszerek működtetéséhez szükséges, nélkülözhetetlen szolgáltatások

A gabonaipari műszerekhez tartozik egy kalibrációs szolgáltatás, mely lényege, hogy az aratás előtti állományból a partnerek által beküldött minták elemzése után a cég szakemberei felkeresik a felhasználókat, és a laboreredmények függvényében – ha szükséges – módosítják a műszerek beállításait. Ilyen esetekben főként finomhangolásokról van szó, de előfordult már, hogy az előző éves beállításokhoz képest komolyabb eltérést kellett korrigálni.

Jelenleg egy gabonahálózat kialakítása zajlik, ami azt jelenti, hogy az elemzőműszerek, akár csak az SGS Hungária Kft-nél lévő ún. mesterkészülék összeköttetésbe állnak a FOSS Dániai szerverével. A hálózatban résztvevő partnerektől az aratás több fázisában kérünk be mintákat, így vizsgáljuk a gabona aratás közbeni változásait, melyet a műszerek beállításainak módosításaival folyamatosan tudunk követni. Aki csatlakozik a hálózathoz, egy karbantartási szolgáltatásban is részesül, amely a szezon előtti időszakban a berendezések teljes körű átvizsgálását és a szezonra való felkészítését jelenti. Így a hálózatban lévő műszerek az ország bármely pontján ugyanazt a mérési pontosságot garantálják – nyilatkozta Gibicsár Dániel, a Servitec Kft. marketingvezetője.

Partnereink gyakran megerősítik, hogy az Infratec műszerek megbízhatóan működnek, ritkán romlanak el,

de ha mégis bármilyen probléma felmerül, különösen az aratási szezonban, a lehető legrövidebb időn belül a problémát megoldjuk, szükség esetén cserekészüléket is biztosítunk. Bár a beruházás rövid idő alatt megtérül nagyon fontosnak tekintjük a megfelelő szervizellátást az ezt követő időszakban is.

Alphatec™ FNo esésszám-mérő

A FOSS Analytical műszerkínálatában már az Alphatec FNo esésszámmérő műszer is elérhető.

Az esésszám mérés folyamata – videó: FOSS

További információért kérjen tőlünk ajánlatot weboldalunkon keresztül, vagy keressen minket e-mailes, vagy telefonos elérhetőségeinken, illetve várjuk Önöket szeretettel az AgroMash Expo-n, ahol lehetőség lesz élőben megnézni és kipróbálni a műszereket.