Az Argo Tractors cégcsoporthoz tartozó McCormick, az idei hannoveri AGRITECHNICA-n mutatja be frissített X7.6 traktorsorozatát. Az öt átdolgozott McCormick X7.6 modellsorozat legkisebb teljesítményű tagja 180 lóerővel indul, a zászlóshajó modell pedig 240 lóerőt és 983 Nm maximális nyomatékot képes leadni.

Az új széria öt modellt tartalmaz, 180-240 LE teljesítmény között  -  fotó: Argo Tractors

Ha valakik tudják, milyen köves területen gazdálkodni, azok a finnek. A finn ELHO új kőmentesítő gépe a legextrémebb sziklás területeken is megállja a helyét. A gyár által fejlesztett Scorpio 550 típusú kőmentesítő gép új fejezetet nyit a köves, sziklás területek javításában. A Scorpiot úgy fejlesztették és gyártották, hogy a legextrémebb sziklás területeken is megállja a helyét.

A teljesen hidraulikus meghajtás biztosítja, hogy a teljesítmény mindig a munkavégző egységek igénye szerint oszlik meg.

Idén ünnepli 15 éves jubileumát a Zetor Proxima traktorcsalád, melynek apropóján a jövő évtől bevezetésre kerülő új generációt is bemutatták. Az új széria legszembetűnőbb változása, hogy a 2015-ben beharangozott új Pininfarina dizájnt a Major traktorcsalád után a Proxima-n is bevezetik.

A Major után a Proxima is megkapta a Pininfarina dizájnt – fotó: Zetor-tractors as

Az AGROTEC Smart-gépbemutatója mellett a felnőttek játszótere is izgalmas kihívásokat tartogatott a gazdálkodóknak. Bemutattuk Magyarország New Holland nagykövetét, Maczkó Rolandot!

A SoilXplorer talajszenzor használata változó mélységű talajművelést tesz lehetővé – fotó: gyári felvétel

A jövő évtől kap néhány érdekes frissítést a John Deere 8000/9000 önjáró szecskázógép-család. AHC (activ header control) – aktív adapter vezérlés, Dura-Line kopóalkatrészek, bővített MyJohnDeere platform és más rendszerek közötti kompatibilitás.

AHC (activ header control) - aktív adapter vezérléssel, hatékonyabban és biztonságosabban működtethető a rendfelszedő –fotó: deere.com

A 2019-es Agritechnica kiállításon gazdálkodók szemtanúi lehetnek az új NZ Extreme 1250-1425 magágykészítő gépek bemutatásának, amelyek mind a mai napig a Väderstad termékkínálatának legnagyobb munkaszélességű tagjai. Mi a héten már bemutattuk az új, 12.5 és 14.25 méter munkaszélességű magágykészítő gépeket is.

Az munkagépek komoly teszteken mennek keresztül mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnének – fotó: Väderstad

A DLG Innovációs Zsűri egy Innovációs Aranyéremmel és 39 Innovációs Ezüstéremmel ismerte el a 2019. évi rendezvényen bemutatott újításokat. Most bemutatjuk az összes díjazottat két részes cikksorozatban.

A bal kartámaszba épített joystickba a kormányoszlop összes funkciója – a kormánykeréktől az irányjelzőig – be van építve – fotó: agritechnica.com

Minden héten 3 kiemelt akciós John Deere traktort kínál Önnek a Gépközvetítő. A visszaszámláló hétfőnként indul, az akciók mindig a hét végéig tartanak, így érdemes minél előbb megnézni a kedvezményes gépeket, nehogy lemaradjon az Önnek legmegfelelőbbről.

A mezőgazdasági erőgéphez történő megfelelő kenőanyag kiválasztása egy fontos döntés, amely során több tényezőt is figyelembe kell venni. Fordítson figyelmet arra is, hogy a termék megbízható forrásból származzon. 2019. októberétől a KITE Zrt. által forgalmazott John Deere motor, hajtómű és UTTO olajok kupakjain megtalálhatók lesznek a speciális, hologramos címkék, melyek biztosítékot jelentenek.

Ne kockáztasson, ha a motor épségéről van szó!