Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Új generációs Fendt 300 Vario széria: minden típus FendtONE-nal

  2020. október 15., csütörtök 13:27 Gépészet Sajtóközlemény

  Az áttekinthető kezelhetőség és a még több funkció iránti igény növekszik az olyan kompakt traktorok esetében is, mint a Fendt 300 Vario széria. Éppen ezért, a Fendt 314 Vario csúcsmodell 2019. évi Agritechnica bemutatását követően, az új FendtONE működési filozófia elérhető immár a teljes Fendt 300 Vario széria esetében.

 • A szemléletváltás ideje eljött!!!

  2020. október 15., csütörtök 13:01 Szántóföld Hirdetés

  A kukorica betakarítása után visszamaradt jelentős (akár 12-14 tonna/ha!) tarlómaradvány talajba való bedolgozása, majd lebontása agrotechnikailag, illetve a tápanyag-gazdálkodás és a növényegészségügy szempontjából is kiemelten hangsúlyos és fontos feladat.

 • Ez a vetőgép hasít a földeken!

  2020. október 15., csütörtök 12:46 Gépészet Hirdetés

  A Kuhn Maxima 3 szemenkénti vetőgép bizonyította megbízhatóságát, tartósságát és precizitását.

 • Így nem maradsz le a pályázatokról – letölthető a pályázatfigyelő app!

  2020. október 15., csütörtök 12:20 Támogatások - pályázatok Sajtóközlemény

  A gazdaságfejlesztési felhívások közötti könnyebb eligazodást és a naprakészséget segíti az az új telefonos alkalmazás. Az applikációt a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága készítette elő.

 • Áradnak a folyók a rengeteg eső miatt

  2020. október 15., csütörtök 11:01 Időjárás

  A folyamatos esőzések hatására több magyarországi folyón árhullámok alakultak ki – hívta fel a figyelmet az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • Egy új módszer képes azonosítani a génszerkesztett haszonnövényeket

  2020. október 15., csütörtök 10:28 Gazdaság Sajtóközlemény

  A GMO-mentes élelmiszerekért dolgozó civil szervezetek csoportja és egy élelmiszerkereskedelmi vállalat jelentette be a világon az első olyan molekuláris (qPCR) módszer kifejlesztését és közzétételét, amely alkalmas génszerkesztéssel létrehozott haszonnövény kimutatására.

 • Étrend-kiegészítőt tiltott be a Nébih

  2020. október 15., csütörtök 09:22 Gazdaélet

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megtiltotta a Gold Power férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő forgalmazását gyógyszer-hatóanyag tartalom miatt – közölte a hatóság az MTI-vel.

 • Tovább csökken a benzin ára

  2020. október 15., csütörtök 08:48 Gazdaság

  A gázolaj átlagára most változatlan marad.

 • Hajnalban már fagyni fog!

  2020. október 14., szerda 16:49 Időjárás

  Alig hagyja el hazánkat az esős időt okozó légörvény, nyomában máris egy újabb érkezik csütörtök hajnalban. Éjszaka többfelé képződik pára-, illetve köd, majd napközben sokfelé várható újabb eső, zápor, sőt délnyugaton zivatar is lehet. Hajnalban fagy, délután néhol 20 fok várható.

 • Strapabíróbb lesz az új iPhone

  2020. október 14., szerda 15:33 Gazdaság

  Tim Cook, az Apple vezérigazgatója kedd esti bejelentésénél a szokásától eltérően nem húzta az időt az Apple eredményeinek bemutatásával, hanem szinte azonnal a lényegre tért és prezentálta azt, amire az egész világ vár: 4 új iPhone modell mellett még egy-két izgalmas újdonságot.

Növényvédelmi előrejelzés: Megakadtak a munkák; el tudunk még vetni idén?

Növényvédelmi előrejelzés: Megakadtak a munkák; el tudunk még vetni idén?

2020. október 14., szerda 14:32 Szántóföld

A még lábon álló kukorica veszélyben van, az őszi búza vetése nem halad, egyre nagyobb a mezei pocok népessége. Az Agroinform.hu 2020. évi 42. heti növényvédelmi előrejelzése.

A lepkét vagy a gazdát védjük? Agrár-környezetgazdálkodás a gyakorlatban

A lepkét vagy a gazdát védjük? Agrár-környezetgazdálkodás a gyakorlatban

2020. október 13., kedd 14:04 Támogatások - pályázatok

Az agrár-környezetgazdálkodás (AKG) olyan agrárpolitikát és a hozzá tartozó intézkedéseket jelent, amely a környezet, a gazdaság és a társdalom céljait egyszerre szolgálja, ráadásul hosszú távon is fenntartható. De hogyan is működik ez a gyakorlatban? Vajon tényleg választani kell? Egy őrségi gazdálkodóval beszélgettünk.

 • Szenzációs! Tojásból állítottak elő tejhelyettesítőt magyar kutatók

  2020. október 13., kedd 13:03 Gazdaság Sajtóközlemény

  Világszerte jelenleg is számos kutatás foglalkozik a tejhelyettesítő termék tojás felhasználásával történő előállításával. Mi most azonban a Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Intézet munkatársainak sikereit mutatjuk be.

 • Már a távol-keleti országok is fogadják a magyar baromfit

  2020. október 13., kedd 12:06 Gazdaság Sajtóközlemény

  2020. október 7-től a thai, október 8-tól pedig a japán szakhatóság is feloldotta az utolsó madárinfluenza miatti korlátozásokat hazánkkal szemben. A döntés értelmében ismét Magyarország teljes területéről szállíthatók az élő baromfi, a hús- és hústermékek, valamint a tojás és tojástermékek a távol-keleti országokba.

 • Őshonos őszi csemege, a szelídgesztenye

  2020. október 13., kedd 11:10 Gazdaság Sajtóközlemény

  A szelídgesztenye jellemzően októberben érik, így a napokban frissáruként megtalálható már a piacokon, az üzletek polcain; ha pedig beköszönt a hidegebb idő, az utcai gesztenyesütőknél is megjelenik. Hazánkban a legtöbb a Nyugat- és a Dél-Dunántúlon terem belőle.

 • Mindannyian fizetünk kárenyhítési hozzájárulást – de ki is tudjuk használni a rendszert?

  2020. október 13., kedd 10:13 Gazdaság Hirdetés

  Most szakértők segítenek abban, hogy jobban megismerjük a kárenyhítési rendszer működését, és megfelelő kárenyhítési igényeket adhassunk be.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]