Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Csipkebogyó, galagonya, som: a Pilisi Parkerdőben külön engedély nélkül gyűjthetők

  2020. október 10., szombat 11:05 Erdő- és vadgazdálkodás

  Egészségünk megőrzése a legfontosabb pandémia idején. Sokat teszünk ennek érdekében, ha rendszeresen kirándulunk, s még többet, ha erdei vadgyümölcsök is szerepelnek étrendünkben. A Pilisi Parkerdő nyár végi, őszi gyümölcsei közül a csipkebogyó, a galagonya és a húsos som valóságos vitaminbomba. Annak sincs akadálya, ha valaki nemcsak...

 • Egyre népszerűbb a borturizmus

  2020. október 10., szombat 10:18 Kertészet és szőlészet

  Jelentősen megnőtt az érdeklődés idén a borászati rendezvények iránt, 50 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mért adatokat – derül ki Lounge Group elemzéséből, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából készített.

 • A sörkedvelőknek ma itt a helyük!

  2020. október 10., szombat 10:06 Gazdaság

  Országszerte huszonhat kisüzemi sörfőzde összefogásával rendezik meg szombaton a Nyitott Főzdék Napját, amelynek során főzdelátogatások, sörkóstolók, közös sörfőzés, gasztronómiai bemutatók és számos egyéb program várja az érdeklődőket.

 • A magyar szőlő és bor magyar hangja: Kovács Antal

  2020. október 10., szombat 10:00 Kertészet és szőlészet

  Kovács Antal több mint két évtizedes pályáját pincérként kezdte, majd sikerült elnyernie az örökös magyar bajnok sommelier címet. Neve mára összeforrt a naturális borokkal. A Légrádi testvérek éttermétől kezdve a Gundelen át szinte minden nagyobb helyen ott hagyta a keze nyomát. Új könyve megjelenése kapcsán beszélgettünk vele a magyar...

 • Ma kezdődik a 13. Nemzeti Vágta

  2020. október 10., szombat 09:58 Gazdaélet

  Történelmi felvonulással, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 13. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

 • A klímaváltozás elleni harcban fontos szövetségeseink az erdők és a fák

  2020. október 10., szombat 09:00 Környezetvédelem

  Az emberiség az erdők kapcsán jött rá legelőször, hogy természeti erőforrásaink végesek, az erdők megőrzése pedig elsőként hívta életre a fenntarthatóság gondolatát – ismertette Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Budakeszi Széchenyi István Általános iskolába szervezett faültetésen.

Gépújdonságok, online bemutatók és a gazdák kedvenc traktorai

Gépújdonságok, online bemutatók és a gazdák kedvenc traktorai

2020. október 10., szombat 08:25 Gépészet

Gépészet rovatunk heti híreiben számos gépújdonságról adtunk hírt, tudósítottunk két online bemutatóról is, és fontos dolgokat tudtunk meg az ikerkerékről. Lássuk, mely témákkal foglalkoztunk még!

Növényvédelmi előrejelzés: Érdemes már most védekezni a levéltetvek ellen!

Növényvédelmi előrejelzés: Érdemes már most védekezni a levéltetvek ellen!

2020. október 09., péntek 17:06 Szántóföld

A szőlőben pedig egy lombfertőtlenítés szüret után sokat segít a jövő évi indulásban. Az Agroinform.hu 2020. évi 41. heti növényvédelmi előrejelzése.

Határidők és pályázatok! – Ezek a legfontosabb dátumok!

Határidők és pályázatok! – Ezek a legfontosabb dátumok!

2020. október 09., péntek 12:14 Támogatások - pályázatok

Rövid összefoglaló az elmúlt napokban megjelent új pályázati lehetőségekről és fontosabb határidőkről.

Új adózási szabályok: fellélegezhetnek az őstermelők

Új adózási szabályok: fellélegezhetnek az őstermelők

2020. október 08., csütörtök 16:51 Gazdaság

A Kormány elfogadta a mezőgazdasági őstermelők adózásával kapcsolatos előterjesztést. Az új szabályokat Nagy István mutatta be a Kossuth Rádiónak: csökkenő adóterhek, kevesebb adminisztráció.

 • Kellemes időnk lesz, lehet haladni az őszi munkákkal

  2020. október 08., csütörtök 16:27 Időjárás

  A következő két napban a szebbik arcát mutatja felénk az ősz. Ugyan nem lesz zavartalan napsütés, de erős szél és csapadék sem várható.

 • 248 millió forintból épült szarvasgomba-feldolgozó üzem Szolnokon

  2020. október 08., csütörtök 16:04 Gazdaság

  A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez – mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

 • Új ekék és műtrágyaszórók készletről, akciós árakon!

  2020. október 08., csütörtök 15:59 Gépészet Hirdetés

  Az optimális erőgép-munkagép kapcsolat legalább annyira múlik a megfelelő munkagép kiválasztásán, mint a traktoron. A KITE Zrt. széles munkagép-portfóliójából kis-, közepes- és nagygazdaságok is megtalálhatják a számukra ideális gépet, ráadásul most jelentős árkedvezménnyel kaphatók készletről, forintos árakon.

Hogyan lesz olcsóbb a tankolás és szabályos az üzemanyag-szállítás?

Hogyan lesz olcsóbb a tankolás és szabályos az üzemanyag-szállítás?

2020. október 08., csütörtök 15:32 Gépészet

Megkérdeztük, milyen biztonságos és szabályos szállítási módszerek léteznek, és azt is körbejártuk, megéri-e saját üzemanyagkutat telepíteni.

A traktoreladások mellett felélénkült a pótkocsi-vásárlási kedv is

A traktoreladások mellett felélénkült a pótkocsi-vásárlási kedv is

2020. október 08., csütörtök 13:04 Gépészet

A mezőgazdasági felhasználású pótkocsik forgalma szeptemberben egy újabb – bár a szokásos nyárinál kisebb – csúcsot mutat, köszönhetően a márciusban befagyasztott beszerzések eltolódásának az őszi betakarítási szezonra, az idei traktoreladási statisztikákhoz hasonlóan.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]