Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Teljes mellszélességgel kivonultak a STEYR traktorok – VIDEÓ

  2020. szeptember 23., szerda 16:44 Gépészet Hirdetés

  Az AGROmashEXPO óta nagyjából a Bábolnai Gazdanapok volt az első olyan alkalom, ahol nagyobb volumenben fel tudtak vonulni a gépek és el tudtak jönni a látogatók, így nem meglepő, hogy a Magtár Kft. igyekezett minél szélesebb termékpalettával megjelenni az eseményen.

 • A szárazság megnehezítette az őszi talajelőkészítést és a vetést

  2020. szeptember 23., szerda 16:37 Szántóföld

  Kettős hatása van az elmúlt hetek száraz időjárásának, a betakarítási munkálatok csapadék hiányában jól haladnak, viszont a magágy-előkészítést és a vetést nagyban nehezítette, nehezíti a száraz talaj – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztályának elnöke az MTI érdeklődésére.

 • Lehűléssel és csapadékkal fordul ősziesebbre az időjárás

  2020. szeptember 23., szerda 16:36 Időjárás

  Csütörtökön még a szebbik, péntektől a szomorkásabb arcát mutatja majd az időjárás. Lehűlés, szél és csapadék is érkezik – utóbbira már nagy szüksége van a földeknek.

 • Nagyot léphet előre hazánkban a szociális mezőgazdaság

  2020. szeptember 23., szerda 15:23 Gazdaság

  A vidéki közösségek és gazdaságok Európa-szerte történő megerősítését tűzte ki célul a Szent István Egyetem részvételével zajlott Szociális farm képzés a felsőoktatásban (SoFarEDU) elnevezésű Erasmus+ projekt.

 • Teljes kiőrlésű kenyerek tesztje – szigorúan ellenőrzött a hatóság

  2020. szeptember 23., szerda 15:14 Gazdaság Sajtóközlemény

  A Szupermenta program legújabb tesztje 16 teljes kiőrlésű búzaliszt és 2 Graham-liszt felhasználásával készült péktermék – köztük toast, vekni és cipó – komplex vizsgálatával zajlott. Egy minőségi és számos jelölési hiba miatt 11 termék esetében indítottak hatósági eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

 • A magyar akvakultúra következő 10 évét meghatározó döntések most születnek

  2020. szeptember 23., szerda 13:45 Állattenyésztés Sajtóközlemény

  Az Európai Unióban és Magyarországon is folyamatban van azoknak a stratégiai dokumentumoknak, jogszabályoknak és programoknak az előkészítése, amelyek a következő tíz évre meg fogják határozni a magyar akvakultúra fejlődését – mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a 44. Halászati Tudományos Tanácskozáson.

Csehszlovák terepjáró a feledés homályából: Skoda Trekka

Csehszlovák terepjáró a feledés homályából: Skoda Trekka

2020. szeptember 23., szerda 13:40 4x4

A keleti blokk gazdasági, politikai hibáit hosszasan lehetne taglalni, nem kis vitát gerjesztve, de ettől függetlenül nagyon sok remek műszaki, járműipari ötlet született, néha még a nyugataikat is megelőzve. Cikksorozatunkban ilyen projekteket mutatunk be a volt szocialista országokból.

Startvonal előtt az új őstermelői rendszer – utolsó egyeztetésen a törvényjavaslat

Startvonal előtt az új őstermelői rendszer – utolsó egyeztetésen a törvényjavaslat

2020. szeptember 22., kedd 12:21 Gazdaság

Az őstermelőkre és családi gazdaságokra vonatkozó átfogó reformcsomag a célegyenesben van. 2021. január 1-től változik az adózás a törvényjavaslat szerint.

Bűnszervezetben lopták az agrártámogatásokat

Bűnszervezetben lopták az agrártámogatásokat

2020. szeptember 22., kedd 09:51 Gazdaélet

Többéves börtönbüntetéseket szabott ki hétfőn a Fővárosi Törvényszék egy félmilliárdos csalássorozat ügyében, amely az uniós agrártámogatások kifizetésével foglalkozó hivatalhoz köthető és összesen 117 vádlottja van.

Tapasztalt gépkezelő is tanulhat újat az ekebeállításokról?! – KÉPEK

Tapasztalt gépkezelő is tanulhat újat az ekebeállításokról?! – KÉPEK

2020. szeptember 21., hétfő 14:55 Gépészet Hirdetés

"Szántani pedig csak jól szabad!"– ismerjük a mondást és a pölöskei Szévíz 97 Kft. munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a 10 éves és a vadonatúj Gregoire Besson Rover ekéből is kihozzák a maximumot.

 • Miniszteri irányítás alá kerül az élelmiszerlánc-felügyelet

  2020. szeptember 21., hétfő 14:36 Gazdaság

  2020. október 1-jétől az Agrárminisztérium szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül az országos főállatorvos, és így a teljes élelmiszerlánc-felügyelet. Nagy István szerint az élelmiszeripar és az ellátás biztonsága stratégiai jelentőségű, nemzetbiztonsági ügy.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]