Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Hétvégi programajánló: ezek a nemzeti parkok már látogathatók

  2020. május 09., szombat 13:43 Környezetvédelem

  A nemzetipark-igazgatóságok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei – Budapest és Pest megye kivételével – a 2020. május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között megnyithatnak.

 • Bővült a kínálat hazai zöldségekből

  2020. május 09., szombat 12:08 Gazdaság

  Nagy mennyiségben megjelent már az áruházak polcain a hazai üvegházi paradicsom, paprika, kígyóuborka, retek, újhagyma, saláták és káposztaféle – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az MTI érdeklődésére.

Ilyen volt egy európai XL kombájn két évtizeddel korábban

Ilyen volt egy európai XL kombájn két évtizeddel korábban

2020. május 09., szombat 12:00 Gépészet

Ma már hatalmas méretek jellemzik a nyugat-európai kombájncsaládok nagy részét, de nem volt ez mindig így. Cikkünkben a 23 évvel korábbi piac egyik legnagyobb kombájnját idézzük fel.

Sokoldalú traktorok, lengyel pótkocsik és kemény munkára tervezett gépek

Sokoldalú traktorok, lengyel pótkocsik és kemény munkára tervezett gépek

2020. május 09., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunk az elmúlt héten is bővelkedett témákban. Látványos és hasznos bemutatóvideók, tip-top szártörés, univerzális erőgépek és online aukciók. Mutatjuk, miről nem érdemes lemaradni.

 • Új John Deere bálázók és permetezők árfolyamkockázat nélkül, készletről!

  2020. május 09., szombat 08:00 Gépészet Hirdetés

  A KITE Zrt.-nél a legnagyobb óvintézkedések betartása mellett továbbra is zajlik a gépkereskedelem, van lehetőség különböző új és használt mezőgazdasági gépek szerződésére, kiszállítására. A mezőgazdasági termelés nem állhat le, a megfelelő időben végzett agrotechnológiai beavatkozásokra nagyon nagy szükség van. Íme egy nagyszerű KITE...

 • Koronavírus, madárinfluenza, sertéspestis, aszály – ez nem a termelők éve

  2020. május 08., péntek 20:40 Gazdaság

  A három világjárványt még az aszály is súlyosbítja. Rendkívüli helyzet és bizonytalanság uralkodik a nemzetközi terménypiacon, emiatt meglehetősen hektikus árváltozásokra számíthatunk. Az agrárium legfrissebb híreivel jelentkezik az Agroinform Híradó.

 • Negyedik generációs Fendt 300 Vario – Ez igen!

  2020. május 08., péntek 17:08 Gépészet Hirdetés

  1980-ban a gyártó a Farmer 300 traktorral megalapozta a széria sikerét. Az eltelt 40 év alatt 110.000 db készült hagyományos- és további 30 000 db Vario váltóval, összesen 140 000 db. Minőség, megbízhatóság, sokoldalúság és gazdaságosság jellemzi, kiemelkedő kényelem és egyszerű kezelhetőség mellett. Ezek a Fendt 300 ismérvei továbbra is.

 • Nyárias hétvége – semmi csapadék

  2020. május 08., péntek 17:00 Időjárás

  Nyugatias áramlással egyre melegebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe, ennek hatására egyre inkább erősödik a nappali felmelegedés. Több helyen is meghaladhatja a hőmérséklet a 25 fokot, azaz nyári napokra készülhetünk.

Május: pünkösd és az ígéret hava

Május: pünkösd és az ígéret hava

2020. május 08., péntek 16:57 Gazdaélet

A május hónapot a régi magyar katolikus naptár szerint pünkösdnek, a régi székely-magyar naptár szerint pedig ígéret havának nevezik. Rengeteg népi jóslás, hagyomány kapcsolódik a hónaphoz. Válogatás a Néprajzi Múzeum fényképgyűjteményéből.

Veszélyben a gabona- és repcetermés – azonnal esőre van szükség

Veszélyben a gabona- és repcetermés – azonnal esőre van szükség

2020. május 08., péntek 13:09 Szántóföld

Visszavetheti a gabona- és repcetermés mennyiségét a tartós csapadékhiány, mivel az elmúlt egy hónapban mindössze 4-44 milliméter eső esett az országban, ez 50-80 milliméterrel kedvesebb az ilyenkor megszokottnál – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) osztályelnöke.

Milyen a magánerdő-tulajdonosok helyzete Magyarországon? – VIDEÓ!

Milyen a magánerdő-tulajdonosok helyzete Magyarországon? – VIDEÓ!

2020. május 07., csütörtök 20:15 Gazdaság

Érdekfeszítő műsort hallhatunk a hazai magánerdő-gazdálkodás helyzetéről. A videóban Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke Mocz Andrással, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnökével beszélget.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]