Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Így biztosíthatjuk a nitrogénműtrágyákba fektetett pénzünk megtérülését

  2020. április 16., csütörtök 09:01 Szántóföld Hirdetés

  Növekvő élelmiszer-szükséglet, felelősebb szemléletű növénytermesztés, környezetkímélő trágyázás – a gazdálkodók sok kihívással szembesülnek napjainkban. A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását.

 • 20 fok napközben, talajmenti fagy hajnalban

  2020. április 15., szerda 16:32 Időjárás

  Nyugatias áramlással egyre melegebb légtömegek érik el a Kárpát-medencét, ennek hatására ismét 20 fok feletti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

 • 15-25 aranykoronás területekre csak jól bevált hibridet vetek!

  2020. április 15., szerda 16:19 Szántóföld Hirdetés

  Kedvezőtlen adottságú területeken, 10 km-re az osztrák határtól gazdálkodik Vörös Ferenc, akit az időjárási anomáliák mellett a munkaerőhiány is súlyt. Kevés biztos pont van a gazdálkodási évben, ilyen feltételek mellett...

 • Madárinfluenza: kártalanítás jár a napos baromfik meghiúsult kihelyezése után

  2020. április 15., szerda 16:16 Állattenyésztés

  A jelenlegi járványügyi körülményekre tekintettel a korlátozás alá tartozó területekre történő napos baromfi kihelyezést az illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervek nem engedélyezik. A Nébih összeállította a baromfikeltetők számára a kártalanítással kapcsolatos tudnivalókat.

 • A kukorica-gyomirtás legégetőbb kérdése az időzítés

  2020. április 15., szerda 16:02 Szántóföld Hirdetés

  A kukorica-gyomirtás tervezésekor különösen fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a tényezőkkel, amire befolyásunk lehet: a terület sajátosságaival, az elő- illetve utóveteménnyel, valamint ami talán ebben az esetben a legfontosabb: a gyomflórával.

Ha ezekre nem figyelünk, oda a termés!

Ha ezekre nem figyelünk, oda a termés!

2020. április 15., szerda 15:44 Szántóföld

A jelenlegi gazdasági helyzetben előfordulhat, hogy bizonyos terményeinket a megszokottnál tovább, vagy kényszerből a megszokottól eltérő helyen kell majd tárolnunk. Ez a helyzet fokozott felkészülést kíván meg a termelőktől, hogy a minőségromlást a tárolás során elkerüljék.

Sok a kérdés a paradicsom fejtrágyázásával kapcsolatban – de mi válaszolunk

Sok a kérdés a paradicsom fejtrágyázásával kapcsolatban – de mi válaszolunk

2020. április 14., kedd 13:35 Kertészet és szőlészet

A növény beszél, jelzi, ha valami számára kedvezőtlen, csak a jelzéseit ismerni, a nyelvét érteni kell.

 • Turbózzuk fel immunrendszerünket „szuperélelmiszerekkel”

  2020. április 14., kedd 11:51 Gazdaság

  Immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.

 • Talajtan biogazdálkodóknak

  2020. április 14., kedd 09:48 Szántóföld

  Kiadvánnyal segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azokat a leendő biogazdákat, akik nyitottak a „zöldebb” mezőgazdasági módszerek iránt.

 • A koronavírus-járvány kitörésével megnőtt a távmegfigyelő rendszerek iránti kereslet

  2020. április 14., kedd 09:09 Szántóföld Hirdetés

  A világ nagyon gyorsan változik. Több ország is bezárkózott és utazási korlátozásokat vezetett be, az emberek igyekeznek otthon maradni. Így a távmegfigyelő rendszerek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Gottfried Pessl, a Pessl Instruments GmbH elnöke és alapítója elmondja, hogyan segíti eszközeivel a szántóföldi megfigyelést karantén...

 • Ez tiszta sor! – A Syngenta Clearfield® gyomirtási technológiai ajánlata!

  2020. április 14., kedd 08:27 Szántóföld Hirdetés

  A napraforgó termesztésünk gyökeres változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedek során, ami a termésátlagok folyamatos növekedésében és az évről-évre megdöbbentő rekordtermésekben is nagyon jól érzékelhető. A hagyományosan, magról kelő kétszikű gyomok ellen csak pre-emergensen gyomirtható napraforgó hibridek mellett nagy áttörést...

Nem való mindenkinek a mezőgazdaság? – VIDEÓ

Nem való mindenkinek a mezőgazdaság? – VIDEÓ

2020. április 13., hétfő 22:34 Gazdaság

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások következtében sokan vesztették el az állásukat. A mezőgazdaságban szükség lenne a munkaerőre, de vajon mindenki alkalmas erre a munkára? A hét legfrissebb híreivel itt az Agroinform Híradó.

Keveset művel a sorközből? Nehezebben viseli a gépkezelője a munkát?

Keveset művel a sorközből? Nehezebben viseli a gépkezelője a munkát?

2020. április 13., hétfő 12:00 Gépészet Hirdetés

Biztonságos munkavégzés, akár a nap 24 órájában, a mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatikával. Ez a technika segít abban is, hogy domboldalban is megművelhesse a sorközt.

Nem csak egy juhászat a sok közül! – KÉPEK!

Nem csak egy juhászat a sok közül! – KÉPEK!

2020. április 12., 18:01 Állattenyésztés

Két törzstenyészet és egy árutermelő állomány is működik a kiskunfélegyházi családi kisgazdaságban. A napi munkák mellett az édesanya a legnagyobb juhtenyésztő csoport szakmai moderátora.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]