Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Sikeres öko családi gazdaság a Duna-Tisza közén? Találtunk egy jó példát!

Sikeres öko családi gazdaság a Duna-Tisza közén? Találtunk egy jó példát!

2020. december 09., szerda 12:04 Szántóföld

Ha nem tudod, hol van az Őrjeg, itt az ideje, hogy megismerd! A Bács-Kiskun megyében gazdálkodó Agócs házaspárral beszélgettünk arról, hogy hogyan lehet összeilleszteni a természetvédelmet a jövedelmező mezőgazdasággal. A téma talán nem is lehetne aktuálisabb: az új Közös Agrárpolitika pont a környezetbarátabb technológiákat fogja...

Karácsonyfa 1x1: milyen fenyőfát vegyünk és hogyan tehetjük tartóssá?

Karácsonyfa 1x1: milyen fenyőfát vegyünk és hogyan tehetjük tartóssá?

2020. december 08., kedd 15:01 Gazdaélet

Karácsony előtt az egyik legégetőbb kérdés legtöbbünk számára: milyen karácsonyfánk lesz, honnan és mikor szerezzük be. Nézzük, hogy a háttérben dolgozó karácsonyfa-termesztőket és a kereskedőket hogyan érinti a 2020-as év, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, melyek a legkeresettebb fenyőfajták. De nem maradhat ki az idei év...

 • Töb százmilliós beruházást hajtottak végre a Gyulahús Kft.-nél

  2020. december 08., kedd 14:38 Gazdaság

  Csomagoló- és szeletelő gépek beszerzésével negyven százalékkal növeli szeletelt árukapacitását a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft.

 • A magyar és lengyel libát veszik a németek karácsonyra

  2020. december 08., kedd 13:48 Gazdaság

  Karácsonykor túlnyomórészt Magyarországról és Lengyelországból importált libahús kerül az asztalokra Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.

 • Új időpontot kapott a 2021-es FeHoVa

  2020. december 08., kedd 12:39 Gazdaság

  A Hungexpo Zrt. ezúton tájékoztatja partnereit, hogy a COVID-19 vírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt Magyarország legnagyobb fegyver, horgászat, vadászat tematikájú kiállítása, a FeHoVa időpontja 2021. március 18-21-re módosul.

 • Ezért nem mindegy, hogyan kezelt szója vetőmagot vásárolsz

  2020. december 08., kedd 12:28 Szántóföld Hirdetés

  A vetőmagok minőségét a gondos bánásmód, a tárolás, és a felhasznált kezelőanyagok jelentősen befolyásolják. A Lajtamag nem csak a fajtaválasztásra hívja fel a figyelmet, hanem odafigyelnek a vetőmag alapanyagok megfelelő kezelésére, oltására.

Átrendeződik a terménypiac: a növekvő kínai kereslet borít mindent

Átrendeződik a terménypiac: a növekvő kínai kereslet borít mindent

2020. december 08., kedd 11:30 Terménypiacok

A mezőgazdasági termények egy több éves szerkezeti áremelkedéssel néznek szembe, melyet Kína növekvő importigénye és a megnövekedett helyi biodízel kereslet okoz. Mindezek mellett pedig önmagában az alapanyag szektor mozgása fog újat hozni – idézi a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi magánintézményét az AgriMarket.hu.

Ismered a karácsonyi készülődés régi hagyományait?

Ismered a karácsonyi készülődés régi hagyományait?

2020. december 08., kedd 10:15 Gazdaélet

Ismerd meg a decemberi ünnepeink eredetét és a hónaphoz kapcsolódó népszokásokat.

A megfelelően tárolt kombájnnal évente százezreket takaríthatsz meg!

A megfelelően tárolt kombájnnal évente százezreket takaríthatsz meg!

2020. december 07., hétfő 15:45 Gépészet

A gazdák végeztek az utolsó kukoricaföldek betakarításával is, így ideje a kombájnokat is felkészíteni a hosszú téli tárolásra. Egy alapos takarítás és tárolási felkészítés több napot is igénybe vehet, ezért sokan elhanyagolják ezt az utolsó – nem túl kellemes – lépést, viszont egy gondos takarítással sok kíntól és szereléstől kíméljük...

 • Ezért tűntek el az énekesmadarak az etetőkből

  2020. december 07., hétfő 15:29 Gazdaélet

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) számos kérdés érkezett az elmúlt két hétben azzal kapcsolatban, hogy miért nincsenek madarak az etetőkön. A jelenség hátterében a madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe, hómentes időjárás együttes hatása áll.

 • Most van igazán szükség az összefogásra! Támogasd Te is a Mentőszolgálatot!

  2020. december 07., hétfő 15:12 Gazdaélet

  Az Agroinform Média Kft. az egész mezőgazdaság, a portál és partnerei nevében ajánlott fel 1 millió forintot az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatására, azzal a reménnyel, hogy másokat is hasonlóra ösztönözhet, és hozzájárulhat az egészségügy támogatásához. Dr. Czakler Éva főorvos asszonnyal, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány...

 • Az online borkereskedés fellendítésébe fektet egy magánberuházói csoport

  2020. december 07., hétfő 15:05 Gazdaság

  Csaknem félmilliárd forint befektetéssel online borkereskedést indít egy magánberuházói csoport – jelentette be a befektetők képviseletében Váradi József hétfőn, online sajtótájékoztatón.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]