szemhordás

Őszi árpa aratás, szemhordás – fotó: Kamu Attila Dominik

Csütörtök

Napos időnk lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Túlnyomórészt száraz időben lesz részünk, de nagyobb eséllyel a Dunántúlon helyi jelleggel kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél az északkeleti megyék kivételével nagy területen megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

hőmérséklet

Maximumhőmérséklet  [°C], június 30. csütörtök délután – forrás: OMSZ


Péntek

Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A keleti megyékben napközben lesz több gomoly, és ott néhol előfordulhat zápor, zivatar. Estefelé már a Nyugat-Dunántúlon várható több gomoly, és ott nő meg a zivatarok kialakulásának az esélye. A déli, délnyugati szél több helyütt megélénkül, zivatarok térségében erős, viharos széllökések is lehetnek. Este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és nagy területen megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban 17 és 24, délután 34 és 39 fok között alakul.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], július 1. péntek – forrás: OMSZ

Szombat

Hullámzó frontrendszer szakadozott felhőzete vonul kelet felé, de délután a keleti megyékben összeállhatnak a gomolyfelhők. Reggel inkább a középső országrészben, később keleten  elszórtan várható zápor, zivatar. Sokfelé erősödik meg az északnyugati szél, de zivatarok mentén viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 36 fok között valószínű.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], július 2. szombat – forrás: OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.