Markáns melegedés veszi kezdetét, így a héten egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre. Emellett sok napsütés bárható, az UV sugárzás nagyon erős lesz. A hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 fok is lehet, hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet. Szombaton egy érkező hidegfront hozhat némi felfrissülést.

Hétfő: derült, néhol záporos

A hét első napján túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Délután helyenként - főleg a Dunántúlon - több gomolyfelhő képződhet, ott zápor, zivatar sem kizárt. A légmozgás többnyire mérsékelt maradt. Csak a zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Kedd: napsütéses folytatás

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csak egy-egy futó zápor rondíthat bele az időbe. Érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad.

A minimumok 14 és 20, a maximumok 28 és 34 fok között várhatóak.

Szerda: száraz, de szeles

Szerdán napos, száraz időre van kilátás, kevés fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű. Helyenként azonban megélénkül a déli, délnyugati szél.


Hajnalban általában 16 és 22 fok várható, a csúcsérték pedig 30-36 fok között alakul.

Csütörtök: megvastagodó felhőzet

Csütörtökön marad a napos idő, de időnként megvastagodhat a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Néhol megélénkülhet az északkeleti, keleti szél.

Hajnalban 17 és 23, míg délután 30-37 fok valószínű.

Péntek: tetőzik a hőség

A hét utolsó munkanapján sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél.

A minimumok 17 és 24, a csúcsértékek 32 és 38 fok között várhatóak.

Szombat: gyenge hidegfront

Szombaton még mindig napos időre van kilátás, csak fátyol és gomolyfelhő zavarhatja meg a hétvégét. Zápor és zivatar nem kizárt. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. Nyugatra már hozhat egy kis felfrissülést az érkező hidegfront.

A hajnali 18-24 fokról, délutánra 27-37 fok közé melegszik a levegőt.

Vasárnap: többórás napsütés

A hét utolsó napján a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütést valószínű, helyenként lehet zápor, zivatar.

A minimumok 18 és 24, a maximumok 27 és 32 fok között várhatóak.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.