Országos előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Késő délutántól, estétől aztán az északnyugat felől érkező hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, ezzel együtt kiterjedt, intenzív csapadékzóna érkezik, amely éjfélig főként a Dunántúlon okoz többfelé esőt, záporesőt, néhol zivatart. A Dunántúl nyugati részein már az éjféli órákig kiadós mennyiség eshet, de kedd reggelig folytatódik a csapadéktevékenység.

időjárás

A szép, ragyogóan napsütéses időnek egyelőre búcsút inthetünk, április változékony időjárással köszönt be – forrás: Pixabay

Előreláthatólag az Alföldön viszont jóval kevesebb eső várható, arrafelé nem kizárt, hogy lesznek olyan tájak is, melyek szárazon maradnak. Hétfő estétől egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul a szél és az esti órákban előbb északnyugaton, majd kedden már keletebbre is számítani lehet viharos lökésekre (60-85 km/h). A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul.

Kedd

Erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Reggelig többfelé, később szórványosan valószínű csapadék, zivatarok elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A nyugatias szelet sokfelé erős, időszakosan viharos lökések is kísérik. A minimum-hőmérséklet 7 és 12, a csúcsérték 11 és 18 fok között valószínű.

Szerda

Napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd a nap második felében délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kevés helyen előfordulhat csapadék. A délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős széllökések kísérik. A hajnali 3, 8 fokról 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat csapadék. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 10, délután 16, 21 fokot mérhetnek.


Péntek

Változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A minimum 5 és 11, a maximum-hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Szombat

Változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 7, 12 fokról 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.