Kedd

Általában borult lesz az ég. A csapadékzóna terjeszkedik és várhatóan leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti. Elsősorban a Dél-Dunántúlon több helyen kiadós mennyiségű csapadék valószínű. Máshol csupán néhol fordulhat elő zápor. A szél kevés helyen élénkülhet.

A maximum-hőmérséklet +6 és +11 fok között alakul.

Szerda

Csökken a felhőzet, de maradhatnak erősen felhős tájak. A csapadékhajlam is csökken, de középső országrészben előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá válik.

A minimum-hőmérséklet többnyire +2 és +7 fok között valószínű, a szélvédett északi fagyzugokban 0 fok körül alakul a hőmérséklet. A maximum-hőmérséklet +3 és +11 fok között valószínű.


Csütörtök

A több-kevesebb napsütést változó felhőzet szakíthatja meg. Csapadék nem lesz. A szél megélénkül, néhol megerősödik.

A minimum-hőmérséklet döntően -5 és -1 fok között várható, de a fagyzugokban -8 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet +3 és +9 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Kiss Ádám