Szombat

Délelőtt még borult lesz az ég, majd szakadozik, csökken a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé haladva többfelé okoz esőt, záporesőt, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz.

A maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap

Délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, és csak néhol alakulhat ki csapadék, de délután, valamint este nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet és egyre többfelé elered az eső, záporeső. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalban főleg a Dráva mentén pára-, ködfoltok képződhetnek. A szél többfelé megélénkül, időnként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet +14 és +20 fok között várható.


Hétfő

Reggelig borult lesz az ég, majd jellemzően felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Az összefüggő csapadékzóna keletebbre húzódik, mögötte szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is előfordul, északkeleten, illetve a hegyekben pedig havas eső is lehet. Délutántól fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A szél sokfelé viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet +1 és +8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet +7 és +15 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Bagosi Sándor