Kedd

Miközben nyugat felől csökken a felhőzet, a gyengülő csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik át. Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A szél főként az Észak-Dunántúlon erős, a magasabban fekvő viharos lehet.

A maximum-hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű. Keleten, északkeleten lesz hűvösebb.

Szerda

Északnyugat felől ismét felhősödés kezdődik és majd csak délután kezd csökkenni a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, északkeleten, keleten helyenként havas eső, havazás is. A szél helyenként élénk, sőt erős lehet.

A minimum-hőmérséklet többnyire -7 és +2 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig 5 és 12 fok között várható, de keleten, északkeleten csupán 1 és 4 fok közé emelkedik.


Csütörtök

A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is lesz, néhol futó zápor előfordulhat. A szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések a Győr-Budapest-Szeged szélcsatorna széles sávjában várhatók.

A minimum-hőmérséklet főként 1 és 7 fok között várható, azonban a szélvédett északkeleti, délnyugati tájakon ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Kalapács Tamás