Az éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a nyugati országrészben sokfelé várható csapadék: az esőt, havas esőt északnyugat felől egyre nagyobb területen váltja havazás. Reggelre a Dunántúlon több helyen alakulhat ki vastagabb hótakaró. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz.

Tartós, többórás ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

A meteorológiai szolgálat honlapján közzétett figyelmeztető előrejelzés szerint délnyugat felől csapadékzóna érkezik, kezdetben esővel, majd a Dunántúli-középhegység térségében, főleg a Bakonyban nagyobb mennyiségű, 1-3 milliméter ónos eső is eshet. Este a Duna-kanyar, a budai hegyek, Nógrád, illetve Mátra térségében lehet számítani átmeneti ónos esőre – tették hozzá.

A minimum-hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul.


SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Shutterstock