Szombat

Napközben megnövekszik a felhőzet és országszerte borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált át, miközben csökken az intenzitása. Néhol ónos eső is lehet. A Tiszántúlon az eső lesz a jellemző, de helyenként zivatar is kialakulhat. A szél erős lesz, a Bakony környékén hófúvásokat okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet alakulása szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet alakulása szombaton – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet 1 és 18 fok között alakul. Délkeleten lesz a legmelegebb és a napi melegrekord is megdőlhet.

Vasárnap

Nyugat felől csökken a felhőzet és több órás napsütés is lehet. Erősen felhős területek az északkeleti tájakon lehetnek, ahol helyenként hózápor, kisebb havazás előfordulhat. A szél élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz.

A minimum-hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között várható.


Hétfő

Napközben a hajnali köd, illetve rétegfelhőzet zsugorodik, de nyugat felől felhősödés kezdőik. Csapadék nem valószínű. A szél az Észak-Dunántúlon élénk lesz, de időnként meg fog erősödni.

A minimum-hőmérséklet többnyire -9 és -3 fok között várható, de szélvédett fagyzugokban ennél hidegebb lesz. A maximum-hőmérséklet jellemzően -4 és +3 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Sipek Tamás