A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Nem a koronavírus okozta a legnagyobb gondot a gabonatermesztőknek

  2020. június 30., kedd 13:40 Szántóföld Sajtóközlemény

  Győrffy Balázsnak, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és Petőházi Tamásnak, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökének podcast beszélgetése a hazai gabonatermesztés helyzetéről.

Bosszankodhatnak a gazdák: nem kedvez az időjárás az aratásnak

Bosszankodhatnak a gazdák: nem kedvez az időjárás az aratásnak

2020. június 30., kedd 12:49 Időjárás

A betakarításban a sort az árpa nyitja, melynek aratása már többfelé megkezdődött az országban. Az előttünk álló hét viszont nem hoz egyértelmű meleg, száraz időt, amikor ideális az aratás, mert több napon is várhatók záporok, zivatarok az országban, a medárdi negyven napos csapadékos időszak még mindig kitart.

Elgördült az utolsó akadály: célegyenesben az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtása

Elgördült az utolsó akadály: célegyenesben az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtása

2020. június 30., kedd 10:53 Gazdaság Sajtóközlemény

Megjelent az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtási rendelete, amely az öntözési szolgalom alapításának, az öntözési közösségek elismerésének és ellenőrzésének, valamint a környezeti körzeti tervek jóváhagyásának részletszabályait tartalmazza – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Növényvédelmi előrejelzés: Rothad a gyümölcs, terjednek a betegségek

Növényvédelmi előrejelzés: Rothad a gyümölcs, terjednek a betegségek

2020. június 24., szerda 15:05 Kertészet és szőlészet

Fenti cím nem jelenti azt, hogy a kártevők eltűntek vagy visszaszorultak volna, csupán arra utal, hogy az érő, zsendülő gyümölcsökön fellépő erős fertőzés súlyos károkat okoz, s a kórokozók más kultúrákat is fenyegetnek. Az Agroinform.hu 2020. évi 26. heti növényvédelmi előrejelzése.

 • Coragen – Egyedülálló hatékonyság a lepkekártevők ellen

  2020. június 24., szerda 10:33 Szántóföld Hirdetés

  A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) és az ellene való védekezés mára kukoricatermesztésünk eredményességének kiemelten fontos tényezőjévé vált.

 • Csütörtökig érdemes elvégezni a növényvédelmi munkákat

  2020. június 24., szerda 10:13 Időjárás

  Csütörtökig csak elszórtan lehetnek záporok, ezért ekkorra érdemes betervezni és elvégezni minden aktuális munkát, amit lehet, ha rá lehet menni a gépekkel a földre. Főleg csütörtökön valószínű szélcsendes idő, ami a növényvédelmi munkák elvégzésére is lehetőséget ad, melyet a csapadékos és szeles időjárás sokáig akadályozott.

 • Termésstabilitás: Biztos termés évjárattól függetlenül

  2020. június 24., szerda 08:43 Szántóföld Hirdetés

  Az utóbbi évek időjárása nagyon szélsőséges képet mutat, az idei repceszezon sem kivétel ez alól. Ezért a magas terméspotenciálon túl, egyre inkább fontos a szelekció során, a termésstabilitás fokozása. A Syngenta Kft. repcehibridjei széles adaptációs képességüknek köszönhetően felveszik a versenyt a piacvezető hibridekkel.

 • Ideje visszatérni a tájfajta ősgabonákhoz?

  2020. június 23., kedd 16:30 Gazdaság Sajtóközlemény

  Az alakor, a tönke és a tönköly a kenyérforradalom csendes nagyágyúinak újrafelfedezése lehet a 21. század egyik hazai gasztronómiai sikertörténete.

 • Szörnyű állapotban vannak a talajaink! Ez a termést is visszavetheti!

  2020. június 23., kedd 14:57 Szántóföld Hirdetés

  Talajainkat a savanyító tényezők, savanyító hatások folyamatosan érik, napjainkban még intenzívebben, mint akár a közelmúltban. A rossz vízgazdálkodás, a tömörödött, nehezen művelhető, vagy éppen szerkezet nélküli talajállapot és az ezzel párhuzamosan kialakuló savanyú kémhatás a talajban kialakuló kalciumhiány következménye.

 • A többlethozam garantált ezzel a hibrid árpával!

  2020. június 23., kedd 13:04 Szántóföld Hirdetés

  Az idei kalászos szezon messze elmaradt az ideálistól – elég, ha csak az idei év első négy hónapját vesszük górcső alá a lehullott csapadék tekintetében.

Kiderültek a részletek – így lehet igénybe venni a 25 milliárdos átmeneti támogatást

Kiderültek a részletek – így lehet igénybe venni a 25 milliárdos átmeneti támogatást

2020. június 23., kedd 11:08 Támogatások - pályázatok Sajtóközlemény

Megjelentek az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások által igénybe vehető átmeneti támogatásokról szóló miniszteri rendeletek.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]