Termőföld, legelő, szántóföld hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
A termőföld és szántóföld rovatunkban földmunkával és gabona, növénytermesztéssel kapcsolatos hasznos információkat, tippeket, híreket és szakcikkeket olvashatsz.
 • Újdonság! Megérkezett Magyarországra Amerika népszerű átrakókocsija!

  2021. május 28., péntek 14:51 Gépészet Hirdetés

  A J&M Észak-Amerika egyik legnagyobb mezőgazdasági anyagmozgató gépeket gyártó vállalata, amely több mint 50 éves múltra tekint vissza. Az innovatív, magas minőségű J&M átrakókocsik meghatározó piaci szereplők a tengerentúlon, és immáron a KITE Zrt. kínálatában is elérhetőek 2021-től!

 • Meglepő fordulat! Amerikát is meghódítják az európai vetőgépek?

  2021. május 28., péntek 13:17 Gépészet Sajtóközlemény

  A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a Väderstad a mai napon bejelentette, hogy 100%-ban felvásárolta az amerikai AGCO-AMITY JV LLC.-t.

 • Vége a rejtőzködésnek, most már mindent megtudhatunk a kártevőkről!

  2021. május 27., csütörtök 16:54 Szántóföld

  A hatékonyabb növényvédelem érdekében digitális megoldásokkal egészülnek ki a kártevőirtásban eddig megszerzett tapasztalatok és technológiák.

 • Tuti tippek a napraforgó gyomirtásához!

  2021. május 27., csütörtök 15:21 Szántóföld Hirdetés

  Kétszikű kultúrnövényeink közül a napraforgó az egyik legnagyobb területen termesztett kultúra, gyomirtásában az egyik legnagyobb fejtörést a nehezen irtható egyszikű gyomnövények jelentik. A Kisalföldön a csillagpázsit, a siska nádtippan és a nád tartozik ide.

 • Értékesítse terményét naprakész árakon!

  2021. május 27., csütörtök 11:49 Terménypiacok Hirdetés

  Az RWA Magyarország Kft. 25 éve elkötelezett a magyar mezőgazdaság támogatása és fejlesztése mellett. Terménykereskedelmi üzletágunk széleskörű kapcsolati tőkével rendelkezik, és rugalmas feltételekkel segíti a gazdálkodókat a termények értékesítésében, valamint a nyereséges gazdálkodásban.

 • Új rendelet! Könnyebbé válik a kistermelők piacra jutása

  2021. május 26., szerda 16:17 Gazdaság

  Több, régóta megújításra szoruló szabályozás, valamint az uniós jogharmonizáció megvalósítását szolgálja az Agrárminisztérium új rendelete.

Az EU előtt a módosítás: egy hónappal rövidebb lehet a téli trágyázási tilalom

Az EU előtt a módosítás: egy hónappal rövidebb lehet a téli trágyázási tilalom

2021. május 26., szerda 15:21 Szántóföld Sajtóközlemény

Tudományos kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a téli trágyázási tilalom lerövidítésének nem lenne negatív hatása a környezetre, így az agrártárca – támogatva a NAK kezdeményezését – indítványozza az Európai Uniónál a rendelet módosítását.

Növényvédelmi előrejelzés: futótűzként terjednek a betegségek

Növényvédelmi előrejelzés: futótűzként terjednek a betegségek

2021. május 19., szerda 15:28 Kertészet és szőlészet

Az almafalisztharmat gyorsuló ütemben terjed, és a varasodás ellen is intenzíven kell védekezni. A csonthéjasok pedig továbbra is sok feladatot adnak. Az Agroinform.hu 2021. évi 20. heti növényvédelmi előrejelzése.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]