HETECH Szakmai Nap: a legújabb fejlesztésekről derültek ki izgalmas részletek
Szakmai előadások, üzemlátogatás és kiállítás várta az érdeklődőket.
A CHH Műszaki KFT bemutatja: Tiszta levegőt a magfeldolgozó üzemekbe!
A magfeldolgozás során keletkező porból a levegőbe kiáramló mennyiséget szigorú határértékek alatt kell tartani.
Az eszkimóknak és egy biológusnak köszönhetően használhatjuk a gyorsfagyasztást
Ki és hogyan találta meg az élelmiszerek gyorsfagyasztásának módját?
Ilyen trükkel lehet eladni a vegán élelmiszereket
Bizonyos "varázsszavak" használatával sokkal könnyebb eladni valamit.
Hatalmas a lebukás a növényi alapú fehérjeporoknál
A gyártóknak összesen 3,5 millió forint bírságot kell fizetniük.
Ezt az ügyet sikeresen vitte végig Magyarország az EU-ban!
A jövőben a mézesüvegeken bővülnek a kötelezően feltüntetendő adatok.
Óriási átalakuláson megy át az élelmiszeripar. Ezekről az ételekről nyugodtan lemondhatunk.
Legalább heti két húsmentes napra lenne szükségünk.
Ki hinné, hogy ennek a gyümölcsnek ennyi pozitív hatása van?
A népi gyógyászatban hagyományosan a bőr- és emésztőrendszeri betegségek kezelésére alkalmazták.
Életbevágóan fontos, hogy mindent tudjunk az élelmiszerekről
A tápanyag-összetétel monitorozása napjainkban elengedhetetlen.
Sötéten látják a gazdák a jövőt, pedig hamarosan jönnek az új pályázatok
Az élelmiszerfeldolgozás fejlesztése prioritást élvez a következő uniós pályázati ciklusban és jelentős források jutnak az állattenyészésnek is.
Rosszabb a magyar tej, mint a külföldi? Ez igaz, vagy csak üzleti fogás?
A tejfeldolgozók előszeretettel reklamálnak a nyerstej beltartalmi értékei miatt, holott a magyar tej nem rosszabb, mint a külföldi. Ha pedig még jobbat szeretnének, akkor azt meg kellene fizetni.
Az európai békacombimádat miatt a kihalás szélére sodródtak a békák
Nem is gondolnánk, milyen veszélyforrásokat rejt magában a békacombfogyasztás.
A SCADA rendszer használata nagymértékben hat a cég profitjára + VIDEÓ
Ez a rendszer sohasem fáradt vagy álmos.
Lágy textúrájú, selymes, egyedi ízű, márványozott, egyedülállóan puha húsok: az 5 legfinomabb sertésfajta
Mangalica, Berkshire, Jeju-szigeti fekete sertés, Pata Negra, Kurobuta – te mit tudsz róluk?
Már kapható a 3D-nyomtatott növényi szalonna
A bacon után libamáj, tonhal, garnélarák és lazac növényi utánzatai fognak következni.
Egy világhírű tonhal – speciális bánásmód, szigorú ellenőrzések, kiemelkedő ízélmény
A Balfegó tonhalak a speciális bánásmódnak és a szigorú ellenőrzéseknek köszönhetően nagyon egészségesek és táplálók.
Ez végre újra lendületet adhat a mezőgazdaságnak
A mezőgazdasági termelés legfőbb piaca az élelmiszeripar. Cikksorozatunk harmadik részében az élelmiszeripari pályázati lehetőségekről lesz szó.
Nem a tehenek ellen, hanem a tejérzékenyekért készül „túró” tojásfehérjéből (+recept)
Jó minőségű, egészséges alternatíva a tejmentes táplálkozásra kényszerülőknek.
Moringa: egy csodafa, amely igazi szuperélelmiszer és növényi multivitamin
A csodafát, melynek minden része gyógyhatással bír, évezredek óta használják a népi gyógyászatban.
Kígyóhúsos pizza: te megkóstolnád? +VIDEÓ
Állítólag a kígyóhús akkor a legjobb, amikor az őszi szelek fújni kezdenek, mert olyankor az állat zsírt szed fel magára.
Végre betiltják az élelmiszer-csomagolásokban az örök vegyi anyagokat?
A csomagolások egyszerre jelentenek hatalmas hulladékforrást és nagy üzletet.
Nagyon aggódnak az italgyártók. Jelentős drágulás jöhet
Terheik csökkenését várják el az italgyártók a visszaváltási díjak meghatározásánál.
Van olyan ország, ahol már betiltották a mesterséges hús előállítását
Európában ez az első jogi tiltás a laboratóriumban készült élelmiszerekkel szemben.
Így lehetnek a magyar borok a jövőben még jobbak!
A MATE kutatói a borok helyi jellegét kiemelő starterkultúrák fejlesztésén dolgoznak.
Így lehet ellenőrzött, minőségi vetőmagot előállítani optikai osztályozó segítségével
A Lajtamag és a CHH szakembereivel beszélgettünk a Cimbria SEA.IQ optikai osztályozógép előnyeiről.
Lippay-Ormos-Vas Tudományos Ülés a MATE-n
2021 óta ismét rendszeresen tartanak hasonló ülést az egyetemen.
Reneszánszát éli a fagyasztva szárítás. Nagy üzlet lesz?
Gyorsan nőnek az ezzel a tartósítással foglalkozó startupok.
Korszerű terménytárolási és -tisztítási megoldások üzemközelből – Gyere el az ingyenes szakmai napra!
Ismét Szakmai Napra várja az érdeklődőket a kecskeméti HETECH Group.
Szénatejből készült magyar sajtok taroltak a világ legrangosabb versenyén
A pomázi Breier Farm két sajtja is arany minősítést kapott.
Nagy a baj! Nő az importnyomás és a költségek is emelkednek
Mi lesz így a hazai élelmiszeriparral?
A kenyér árából a termelőnek jut a legkevesebb
Dr. Raskó György agrárközgazdász a legnagyobb közösségi portálon arra hívja fel a figyelmet, hogy a péksütemények, a kenyér drágulásáért nem a gazdák felelősek.
Az új hulladékgazdálkodási rendszer elszívja a maradék levegőt a pálinkaágazattól
Interjú Mihályi Lászlóval, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökével.
Mutatjuk, miért fontos a magyar termelőknek az élelmiszeripar sikere
A Hungarian Food Business Program eredményeiről és a magyar termékek exportteljesítményéről kérdeztük Giczi Gergelyt, az AMC ügyvezető-helyettesét.
Mitől függ, hogy magyar termék kerül-e a vásárló kosarába?
A Magyar Termék védjegyes termékek száma idén elérheti az 5500-at.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
Nyitott Porta Napok 2025
Több héten át, országszerte közel 150 vidéki gazdaság fogadja a látogatókat a...
Így szüretelhetsz prémium homoktövist – különleges élményprogram vár rád
Újra jön az ESBANA Élményszüret – immár országos fesztivál részeként.