Válasz #1452. hozzászólásra
Jó munkát!! Tavaly én is korán kezdtem de a gépnek nem igazán tetszet a még kissé nyers szalm nem is igazán porolt de a mag már jó volt! Ijenkor mindik felüröl süti meg a nap ahol éri alol meg még vonult és talán még foltos is lehet nálunk a sziken.. inen a szik folt!!
Válasz #1451. hozzászólásra
"Hát mi elválaltuk kamubol.."
Azért ez egy kicsit durva!
Aki kamuból vállal munkát,hát azzal a mókussal az életbe nem dolgoztatnék!
Válasz #1450. hozzászólásra
Volt egy fickó akit móresre tanitottunk de meg is érdemelte.. a történet a következö: Mindig sokalta a szolg dijat és elég ugrálós is volt,Egyszer bejött a csöbe !! Maglucernát termelt de valahogy ki csuszott a szezonbol és senki nem válalta mert ment a napra Hát mi elválaltuk kamubol.. söt az emberel még kaszával le is vágatuk hogy jobban száradjon képzelhetitek!! Közben az ember csak osztotta az észt na jó! csak közben megázott hogy ennek száradnia kell majd sodró mivel sajnos nem érkeztünk ujabb esö ujabb sodró majd egy komoly öszi esö ki végezte az egészet Kb 600.800 ezer bukti Csk mert nem becsülte a munkánkat meg bennünket se mert mindig az ment hogy mire kértek ti enyit egyetlen egyszer nem kértem tölle na az lett a DRÁGA!!
Válasz #1448. hozzászólásra
Igazad van igy kell csinálni!! Én is azért dolgozok hogy ezt én is megtehessem.. Nálam is sokan ki hultak viselkedési problémák miadt!! És az az érdekes hogy mikor jön a jég nagyon büszke emberek is tudnak normálisan beszélni amúgy szánalmas az egész!! Van ere egy sztorim..
Nemigazán,én úgy vagyok vele,ha annyi kuncsaft van,hogy futja az én területeim rezsijét,az nagyon jó.Kiszámoltam,120 ha-on az anyagköltségen kívül is 1 millát megtakarítok.
Mi ezért és az árharc miatt teljesen leálltunk a bérmunkáról.Most már pár év múlva rájöttek,hogy az olcsó kombájn akkor jön ha a sajáttal végez,de inkább föjenek a saját levükben.Mi kényelmesen végzünk a sajáttal és röhögünk a hülye "parasztján"!!!
Válasz #1442. hozzászólásra
Na látjátok ez a baj!! Szerintem nem csak te nem tudod jani.. hanem akié az árpa az sem és ez nagy baj!! Majd mondfanak rá valamit de legalább jó helyen van most kezd esni az enyém még kint van!!
Válasz #1440. hozzászólásra
Igen csak egyre nehezebb az emberekkel bánni!! A másik hogy jelentösen rövidül az aratás fö szezonjának az ideje és elsö és utolsó senki nem akar lenni!!
Válasz #1438. hozzászólásra
Ha nem nyugszik meg az idő akor ismét arattatási láz lesz urrá az embereken mint tavaj anyi külömbséggel hogy most nagyobb lesz a gépek terület teljesitménye !de a BOLONDOK HÁZÁROL egyszer végre lemondanék..
Válasz #1436. hozzászólásra
Hát igen megyes...Ott kár árpát temelni De a folyton ismétlödö jégesö mindenkit óvatosságra int!! Ha kész a mag akkor anak a magtárban a helye!!
Az alsó rostát nyugodtan ki lehet venni kukoricánál(legalábbis Claas-nál nekem az van), a lemezt átrakni, hogy ne menjen semmi a kalászvisszahordóba. Én még a kalászvisszahordóláncát is kiveszem, ne koptassa feleslegesen egész ősszel a felhordót, így csak a csiga forog üresen.
8348 hozzászólás
Válasz #1452. hozzászólásra
Jó munkát!! Tavaly én is korán kezdtem de a gépnek nem igazán tetszet a még kissé nyers szalm nem is igazán porolt de a mag már jó volt! Ijenkor mindik felüröl süti meg a nap ahol éri alol meg még vonult és talán még foltos is lehet nálunk a sziken.. inen a szik folt!!
Válasz #1451. hozzászólásra
"Hát mi elválaltuk kamubol.."
Azért ez egy kicsit durva!
Aki kamuból vállal munkát,hát azzal a mókussal az életbe nem dolgoztatnék!
holnap kezdjük az árpát!
Válasz #1450. hozzászólásra
Volt egy fickó akit móresre tanitottunk de meg is érdemelte.. a történet a következö: Mindig sokalta a szolg dijat és elég ugrálós is volt,Egyszer bejött a csöbe !! Maglucernát termelt de valahogy ki csuszott a szezonbol és senki nem válalta mert ment a napra Hát mi elválaltuk kamubol.. söt az emberel még kaszával le is vágatuk hogy jobban száradjon képzelhetitek!! Közben az ember csak osztotta az észt na jó! csak közben megázott hogy ennek száradnia kell majd sodró mivel sajnos nem érkeztünk ujabb esö ujabb sodró majd egy komoly öszi esö ki végezte az egészet Kb 600.800 ezer bukti Csk mert nem becsülte a munkánkat meg bennünket se mert mindig az ment hogy mire kértek ti enyit egyetlen egyszer nem kértem tölle na az lett a DRÁGA!!
Válasz #1448. hozzászólásra
Igazad van igy kell csinálni!! Én is azért dolgozok hogy ezt én is megtehessem.. Nálam is sokan ki hultak viselkedési problémák miadt!! És az az érdekes hogy mikor jön a jég nagyon büszke emberek is tudnak normálisan beszélni amúgy szánalmas az egész!! Van ere egy sztorim..
Nemigazán,én úgy vagyok vele,ha annyi kuncsaft van,hogy futja az én területeim rezsijét,az nagyon jó.Kiszámoltam,120 ha-on az anyagköltségen kívül is 1 millát megtakarítok.
Válasz #1444. hozzászólásra
Mi ezért és az árharc miatt teljesen leálltunk a bérmunkáról.Most már pár év múlva rájöttek,hogy az olcsó kombájn akkor jön ha a sajáttal végez,de inkább föjenek a saját levükben.Mi kényelmesen végzünk a sajáttal és röhögünk a hülye "parasztján"!!!
Válasz #1445. hozzászólásra
én tavaj 35-70mázsa között vágtam.. de itt felénk nem lesz anyi!!
Na látjátok ez a baj!! Szerintem nem csak te nem tudod jani.. hanem akié az árpa az sem és ez nagy baj!! Majd mondfanak rá valamit de legalább jó helyen van most kezd esni az enyém még kint van!!
tavaly mennyit adott kb? sose volt még őszi árpa vetve:D
Válasz #1443. hozzászólásra
Igen ismerös..Az egyik fickó még a multhéten utalt..
Még annyit szeretnék a bolondokházához fűzni,hogy ha levágtad a terményt akkor már nem oly sürgős a fizetség!!!
Válasz #1432. hozzászólásra
25és 50 között ad, árat nem tok.
Igen csak egyre nehezebb az emberekkel bánni!! A másik hogy jelentösen rövidül az aratás fö szezonjának az ideje és elsö és utolsó senki nem akar lenni!!
Válasz #1439. hozzászólásra
Viszont, ha nincs annyi kuncsaft, amennyi a "bolondokházához" kell, akkor rábaxás a kombájn.
Válasz #1438. hozzászólásra
Ha nem nyugszik meg az idő akor ismét arattatási láz lesz urrá az embereken mint tavaj anyi külömbséggel hogy most nagyobb lesz a gépek terület teljesitménye !de a BOLONDOK HÁZÁROL egyszer végre lemondanék..
Válasz #1437. hozzászólásra
Az tuti!
Válasz #1436. hozzászólásra
Hát igen megyes...Ott kár árpát temelni De a folyton ismétlödö jégesö mindenkit óvatosságra int!! Ha kész a mag akkor anak a magtárban a helye!!
Amúgy sztem már itt is van, amit lehetne!
Válasz #1433. hozzászólásra
Medgyes
Azt nem tudom, nem felénk van, de megkérdem majd.
Válasz #1431. hozzászólásra
Heló a megyében hol? gondolom dél békés??
Válasz #1431. hozzászólásra
mennyiért veszik és hogy adja?
Békés megyébe már 14es vízzel vágják az árpát.
Én ma fujtam le Zoppal a repcét.
Sőtt, ma mondta a cimbi, hogy nekiindultak a repcét rágni. Komoly lehet a gond, hogyha már lövetni kell a harvestert....
Konkrét átvételi árat tud valaki?
Válasz #1425. hozzászólásra
Hétfőn szeretném már kezdeni az aratást én is de már lehet pénteken meg csinálom a próba vágást .
Válasz #1425. hozzászólásra
Ojat hallotam hogy vannak repcék amik már le vanak fujva... ha lejár a 8-10 nap azt vágni kell!!
Válasz #1424. hozzászólásra
Már kész lenne az árpa??! Félnek a jégtöl vagy elfogyott a takarmány ? Ami biztos hogy sziken hamarabb érik!!
Aratás 2009
Orosháza környékén ma már láttam kombájn által lerágott őszi árpát. Kiváncsi lennék, hogy mit adott. Nem tud valaki valami infót?
Az alsó rostát nyugodtan ki lehet venni kukoricánál(legalábbis Claas-nál nekem az van), a lemezt átrakni, hogy ne menjen semmi a kalászvisszahordóba. Én még a kalászvisszahordóláncát is kiveszem, ne koptassa feleslegesen egész ősszel a felhordót, így csak a csiga forog üresen.
Válasz #1437. hozzászólásra
Kipróbáljuk mi is.
Válasz #1435. hozzászólásra
Mi kivesszük az alsót és lezárjuk egy lemezzel,hogy ne menjen a kalászvissza hordóra anyag,igy is 1,5-2%szeméttel tudunk dolgozni
Válasz #1434. hozzászólásra
Lehet vágni alsó rosta nélkül is???? Sose hallottam róla pedig 3 éva van kombájnom tehát nem ma kezdtem :-)))))))))) Mesélj akkor milyen???
Válasz #1434. hozzászólásra
Lamellás mind a kettő bent van de lehet hogy betesszük a kuki rostát alulra
Válasz #1433. hozzászólásra
Alsórosta bentmaradt ?
dobom vissza csak megmutatom a kombjántiszta Dkc-t
Válasz #1430. hozzászólásra
Most mért vetted le a képet ,jön Alesy és ő kieelemzi a Zetort
Válasz #1430. hozzászólásra
Nálunk más a motorháztető a kristályon
Válasz #1429. hozzászólásra
Jonhy 1177 az UrsuS meg nem medve hanem KRISTÁLY 16245
Válasz #1428. hozzászólásra
Pisti ez mekkora Joni, 1170-es?De jo az Ursus is
Válasz #1427. hozzászólásra
Paldooooobol sosem elég:-)))))))))))))))))
Válasz #1426. hozzászólásra
látom van még egy Paldoo o-nk. pedig egy is sok volt. elég lenne egy fél is
Én maradok és figyelek.
Jó éjt Szaby!
Válasz #1420. hozzászólásra
Lehet, hogy sokat! :)
Na mentem jó éjt!
Válasz #1421. hozzászólásra
És akkor mi van????????????????????????????????
Kérdezem 100-adszor.
Olvasd a többit szakikám.
Ez rá a megoldás!
Válasz #1421. hozzászólásra
Aki egyetért velem, legyen ő is Paldoo!
Válasz #1420. hozzászólásra
És te ki vagy? Mert én töled rendesen. Elegem van, hogy reggel mindenhol csak Paldoo-t látok. Sok értelmetlen szöveget.