Gázolaj árak 678 Ft Benzin árak 647 Ft EUR 390.02 Ft USD 368.46 Ft CHF 402.41 Ft GBP 449.64 Ft

Fórum

Becenév: Hús Futár
Csatlakozott: 2008-02-26 18:32:16
Utolsó belépés: 2023-08-20 19:22:05
Fórum hozzászólás: 12685

Fórumhozzászólásai

Előzmény: mtz1221 #6979 hozzászólása


OK

Előzmény: mtz1221 #656 hozzászólása


Úgy tudni még több is . Itthon van meg a fő cége megy is nem kicsit meg nem annyira mint mint 2010 előtt de megy .

Előzmény: Ohaza63 #653 hozzászólása


Azért azt kis féreg K L-t nem féltem azt is rajtunk kereste amiből a gyárat építette meg azért ki is fizették neki szépen mert ahogy hallani lehet felénk maradt is neki rajta . Meg azóta is nyomja a gabona bizniszt elég szemét módon pedig felénk emlékeznek rá mikor még egy kis senki volt mert itt kezdte a felvásárlósdit .

Előzmény: mtz1221 #6970 hozzászólása


Hengeres lezárást akkor kapott a terület mikor a szántásokat is zártam le de akkor még a tavaszi gruber is tárcsa volt . Május első napjaiban húztam meg gruberral másnap ment műtrágya a területre és ment mindjárt aznap még a kombinátor . Két nap múlva pedig vetettem . Szemre jelenleg hasonló a két gurberozott részen a cső méret . Nem túl precíz és reprezentatív a kisérlet de saját részre jó lesz . Aratáskor is majd csak az lesz figyelve hogy egy fordulóra meddig lesz a tartály és ha nagyon számot tevő külömbség nincs a részek között akkor marad a tárcsázós megoldás is porondon . Annyihogy jövőre még napra elé megcsinálom hasonlóan mint most a 3 műveletet és utána kész is a kisérletezgetés . Ha két évben bejön a tárcsa akkor lassan majd átállunk arra egy jó rt-vel ha meg nem jön be akkor el lesz felejtve .

Előzmény: Csavarkulcs #6962 hozzászólása


Idén van kukoricám 25 centis téli gruberban , vetés előtt 2 nappal 25 centis gruberban és a kettő között 10 centis tárcsázásban . Ez egy 13 hektáros terület ami jövőre napra forgó lesz és fele terület lesz majd téli 25 centis gruber a másik fele meg őszi 10 centis tárcsa .

Az látszik hogy kisebb a növény a tárcsában viszont csövek hasonló méretűek majd a kombájn meg mutatja nagyjából ami biztos a terület elmarad egy másiktól ami szántott de a szántott az kb 40 milivel több esőt is kapott amúgy a kettő terület tápanyag utánpótlása , növényvédelme és fajtája ugyan az . A nem szántott terület 4. éve nincs szántva ,első évben lazító+tárcsa volt a búza elő munkálása azóta gruber 20-25 centi között .

Előzmény: Mln #142 hozzászólásaNekem jó pár évig volt : kukorica, napraforgó, árpa, repce, búza vetésforgóm most annyiban változott két éve hogy durum búza van csak gabonám . Ha véletlen kétszer kukoricát rakni akkor második évben csak is duó-s van a területben nekem mert felénk elég nagy gond a fenyér cirok .

Előzmény: Hús Futár #734 hozzászólásaNéztem most az új Unia Vikinget csak gyöngéllem a kapáit a 10*45-ös kapák szerintem nem bírnák a tarló munkát mert az 5 sor az már talán elég lenne nem szedné össze a szalmát meg a repce tarlót

Előzmény: mtz1221 #732 hozzászólása


Mélységet én is sokaltam de így lehetett normális munkát csinálni azért gondolkodom valami sekélyebben használható szélesebb eszközben

Előzmény: MrPoke #728 hozzászólása


Nem szoktam eddig tavaszon csak szántott pályák voltak idén volt az első szátóföldizett pálya valamennyi tárcsázott pályával de gabona tarló terület volt ez . Kap egy simitást egy hengerrel és sima kombinátorral ment a magágy készítés 6-8 centi mélységben .

Azért húztam ezt idén mert nem akartam a tárcsával geccsolni és ez egymenetben faszán elnyomta a gyomosodást de sajnos sekélyebben nem lehetett mert akkor maradtak műveletlen csíkok és a 20-30 centis parlagfűben nem szerettem volna egy szálat sem ott hagyni .

Előzmény: mtz1221 #723 hozzászólása


Erre felénk is a kétsoros kompaktorokat húzgálják , a jelenlegi öreg kombinátoromat is első henger nélkül húzom és azért használható jó munkát csinál és elég egyenletesen tartja a mélységet .

Előzmény: MrPoke #724 hozzászólása


sekélyebben nem lehet mert akkor már művelőnyomban vagy egyéb hajlatban nem ér bele a földbe az oldalszárny

Előzmény: mtz1221 #718 hozzászólása


Azért gondolkodok sok sorosban mert talán jobban viselkednek kombinátorhoz hasonlóan a kapák mint egy 2 soros gépnél azok a nagy dög a 18-20 centis szív kapákkal . Így talán egy nyersebb magágykészítésnél is talán szebb munkája lenne .

Előzmény: MrPoke #717 hozzászólása


Hasonló számok nekem is tetszenének .

Előzmény: Hús Futár #711 hozzászólása


Munkája szép
1
2
3

Előzmény: Hús Futár #711 hozzászólása


3,5 méter 10-11km/h és kb 12-13 liter/Ha

Előzmény: MrPoke #703 hozzászólása1
2

Előzmény: mtz1221 #699 hozzászólása


Ha nagyobb cirok gond van akkor glifót nyomok ki , de duo-s kukiban meg naprában is mehet a Focus ultra ha kéri a terület . Szerencsére területeim jó része már tisztul főleg évelők tekintetében . A gabona repce gabona kukorica napraforgó vetésforgó azért add lehetőségeket a gyomírtásra .

Előzmény: mtz1221 #700 hozzászólása


De van most azzal is csináltam olyan 8-10 centin de kéne valami haladósabb mert 3,5 méterenként nem haladós nagyon .

Tarlóhántásra rövid tárcsa (Helti Atlasz) vagy komoilabb kapákkal szerelt kombinátor 7-8-9 kapasorosra gondolok ( Multiva Super Liner XL) . Szerintetek melyik lenne jobb megoldás .

Előzmény: Mtz 550E #693 hozzászólása


Vannak benne évelő gyomok ? Ha igen akkor glifó gondolkodás nélkül jó nagy dózisban hogy hasson is ha nincs akkor tárcsa

Előzmény: Agrárkopó #6853 hozzászólása


Anno mikor elkezdtem elhagyni az ekét akkor 2 sor v tárcsa ment kalászos elé napra vagy kuki tarlón is és mehetett az IH-6200 vagy később a Sulky Traimline SX is . Idővel ez annyit alakult hogy napra után mélylazítok és utána 1 vagy 2 tárcsa ahogy kéri a terület . De az elmúlt években mióta Tume vetőgépem van sokszor elég az 1 v tárcsa is akár kuki után is .

Előzmény: Bobi82 #167 hozzászólása


Ez alapján kell utalnod majd holnap és majd jön a cucc meg rá pár napra jön a számla is ezt elfelejtettem . Sajnos minden nem volt de következő rendeléseknél ha lesz pótlom a dolgokat majd . Nem létfontosságú alkatrészek voltak mert a hűtő előtti forgó szita keféit cseréltem és a benne lévő porlefújó "tölcsér" egyik kefe párja nem volt de minden más volt .

Előzmény: Bobi82 #165 hozzászólása


előre utalásos a dolog azt elfelejtettem írni de megjött hétfőn jóvá hagytam a rendelést és fizettem következő hétfőn a posta hozta a csomagot

Előzmény: Bobi82 #163 hozzászólása


Igen ott gyári cikkszámot kikeresed az alkatrész katalógusból és az alapján tudod rendelni a webshopból .

Előzmény: BV68 #161 hozzászólása


Köszönöm . Igen csak jót tudok mondani az említett cégről én is bár nem tudtam hogy ennyire közelről ismerik ezen gépeket . Rendeltem pár dolgot náluk korrektül és időben meg jött minden . Én is TX New Hollandokat néztem de sokat kellet volna költeni szinte mindre és árban azért nem voltak olcsók így döntöttem ez a gép mellett . Nekem a 100 Ha -ra bőven elég lesz bár még vannak komolyabb javítani valók rajta azért teszi a dolgát a maga módján .

Köszönöm mindenkinek akkor maradok az 5 méteres keresésénél .

Vogel-noot Terradisc tárcsából egy 200 lovas 10 tonnás traktorhoz 5 vagy 6 méterest ajánlanátok sík terepre . 10 centinél mélyebben nem szeretném használni a tárcsát .

Előzmény: ...:::Pisti:::... #12828 hozzászólása


Köszönöm

Gabonában ki milyen dob hézagot állít ?

Előzmény: lorinczi6702 #432 hozzászólása


Ha van ilyen géped eladó küld át emailba

Előzmény: mtz1221 #431 hozzászólása


Annyira nehéz húzású a germinátor ? Felénk anno egy 110-90-es fiat a 4 méterest húzta igaz kellet pujgatni de vitte azért .

Germinátor vásárlásán gondolkodom , mekkora gépigénye van egy 7 méteresnek ? 210 lovas a nyuszi az öreg Rau kombinátorból 6,6 méterest viszek vele .

Előzmény: Ganajos #1119 hozzászólása


Végül milyen gép mellett döntöttél ?

Előzmény: TDavid #6713 hozzászólása


Hasonló kaliberű a traktorom nekem is ( New Holland G 210 ) és egy Farmet Triolent 350-est húzok vele .

Előzmény: kukaccsosz #23743 hozzászólásaNálam meg a lisztharmat talált bele a durum búzába .

Előzmény: kukaccsosz #23739 hozzászólása


Köszönöm , erre gondoltam én is de nem voltam biztos benne . Én basztam el vele a nitrosollal vagy amúgy is megfogta volna ?

Előzmény: Hús Futár #23735 hozzászólása


Az jutott még eszembe hogy akkor a hideg reggel utáni napon szórtam rá nitrosolt a területre és a kisebb gyengébb növényeket megfoghatta ?

Előzmény: JD 4630 #23736 hozzászólása


Elsőre én is azt hittem hogy az de a 18 hektárt két töltésből tudom megcsinálni és az egész területen vannak ilyen foltok .

Mi okozhatja repcének a sárgulását foltokban a területen ? A foltok nagyon nagy hányada azokon a helyeken van ahol az őszi jégveréskor osszefolyt és meg állt a jég . Múlt héten szerdán vagy csütörtökön reggelre -4 fok volt nálunk .
1
2
3

Jó volna ha a moderátorok kicsit figyelnének mert megint kezd csatatér lenni a fórum

IH szerlistát hol lehet megnézni mert nekem a NAK honlapon semmi nem jön be mindig ugyan oda dob vissza .

Ezt a mágnes tekercset hogy kell levenni a vezértömbről ?
11

Előzmény: TDavid #6572 hozzászólása


Egyik vizes Őszön muszályból csak megtárcsáztam V tárcsával ( tartatva ne menjen túl mélyre ne ragadjon be ) a kukorica tartót orr zúzós Oros asztal munkája volt és azt simán eltudtam húzni az öreg Rau Kombimat kombinátorral .

Előzmény: termelo #6561 hozzászólása


De amúgy a Güttler Supermaxod is jó arra .

Előzmény: termelo #6561 hozzászólása


Amire neked kell simán az öreg Rau Unimat kombinátor is jó .

Előzmény: mtz1221 #82253 hozzászólása


Igen erről van szó . Köszi akkor holnap kimérem ezeket a csapágyakat .

Előzmény: mtz1221 #82251 hozzászólása


Mit mérjek ki ?

Előzmény: mtz1221 #82249 hozzászólása


A tengely végén van egy henger görgős csapágy amit a két csavarral lehúzol és annak a külső része a futó rész azt meddig kell bele ütni a házba

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Beérett a hazai fűszerpaprika. Nincs panasz a termésre.
Beérett a hazai fűszerpaprika. Nincs panasz a termésre.
Folyamatosan csökken a hazai fűszerpaprika termőterülete.
Sajtóközlemény
Elbúcsúzik Magyarország egyik legnépszerűbb gombaölő szere
Elbúcsúzik Magyarország egyik legnépszerűbb gombaölő szere
A hatása méltó utódjában velünk marad.
12.4R46 méretű John Deere permetezőhöz való abroncs felnivel eladó
12.4R46 méretű John Deere permetezőhöz...

700.000 Ft

Gruber 15 késes
Gruber 15 késes

750.000 Ft

185-ös Kasza
185-ös Kasza

485.000 Ft

John Deere 4650
John Deere 4650

2.200.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]