Válasz #1216. hozzászólásra
Ezért mondom hogy akár 300 Ha-s gazdaságig jó mert van már úgy is még egy kis napra meg a kuki és midjárt csak 100-110 Ha a gabona .
Amúgy Bohói traktorosnapra jössz ? Lehet megyek és talán benéznénk hozzád ha lehet kiváncsi vagyok a Valtrákra
Válasz #1212. hozzászólásra
Ja akörül tud bár felénk sík terepen 10-is is ellehet menni bár sikerült nekem már 12 is de az már 16 órás müszak volt a vonulással
Válasz #1199. hozzászólásra
Neki nem kell jobba jár valami komolyabbal de olcsóbbal amivel hirtelen be tud törni mert nagyon jó a fortschritt de amazok kétszer annyit letudnak nyomni . Felénk még a 14-es az évi 600 Ha-t lenyomta a másik szolgáltató 900-1000 Ha között nyomott le a 6-os domcsival .
Friccet nem akarok igaz már mondta más is, de nekem inkább JD vagy Claas! Igaz a Claas felé húz a szívem! De ezt majd holnap kivesézük! Megyek aludni, holnap szolgálat!
Jó éjt mindenkinek és kössz az eddigi tippeket!
Mifelénk a kombájnos addig bele sem áll mig szállítójármű nincs megy tovább ha nincs és majd később visszajön mikor van! Én is ezekre a Jd meg Claas tipusokra gondoltam a nagyobbakat már tényleg nem lehet kihasználni, de minden egyszerre nem megy kombájn is meg szállító jármű! 1 szállító jármű van az én gépem, csak nagy pótom nincs még de akkor rászánja az ember azt a pénzt egy pótra! Másik szállítójárműben meg van egy combi akit esetleg el tudok hívni, neki van 3db Hw-8011ese!
Válasz #1195. hozzászólásra
Napra előtt gyors átnézés aztán hagy szóljon kuki előtt megint aztán tavasszal meg robbantás és összelegózás .
De ez már rutinból megy neki majdnem a kombájn magától összeáll . Az iserős 12 évig 12-el nyonta atszben majd 14 évig körzeti szerelő volt 94-ben kilépett és vett egy 12-est amit 98 ban kicserélt a 14-esre
Biztos nincs olyan használt kombájn amire nem kell költeni de én nem sokat szeretnék rá költeni elsőre ezért gondolkodom valami fiatalabba, hogy ne keljen alvázig lebontani vásárlás után!
Válasz #1189. hozzászólásra
A bérkombájnolás saját szállito eszköz nélkül nem ér semmit ,ha eligérkezel a gazdához hogy ő majd beviszi 2 kombájnhoz odaállit egy Mbp-t ,,jobb,ha mindent előre letisztázol állásidő 30000/ora ,sokszor meszire is kell vinni ,fuvarost meg szezonban nem találsz,kisebb területekre én is a legnagyobb 5 ládás kombájnokat ajánlom (tx65, claas 204,330,98,jd 2056,2256)a nagyobbat nemtudod kihasználni
Ezekhez nem kell semmit szétkapni,ezt mind lehet minimális megbontással látni.A dobcsapágyak meg ha nem lógnak, teljesen fölösleges szétbontani,sőt hülyeség szerintem.
Válasz #1183. hozzászólásra
Csak példa két mondtam 106-ost de a jó öreg fostenfriccet se hagyki a szórásból mert az 524-esek nem rossz gépek lehettek fan tud róla mesélni neked
Válasz #1176. hozzászólásra
Dob csapágyak , utóverő csapágyak , szalmarázó csapágyak , szelelő csapágyak , ferdefelvonócsapágyai és a lánc , kalászvisszahordó és magfelhordó lácok és lapátok , bedobóujjak ,kaszasor ,állópengék , kerekek , fortschrittnál az irányítókarok mert könnyen felszakadnak a hegesztések . Hirtelen ennyi .
Ismerős minden évben szétdonja a 14-est é minden csapágyat zsírba rak újra és ami kicsit is bengás cseréli ezért teljesen üzembiztos a gépe . 210 Ha gabonát lekaristolt az idén vele 4,5 hét alatt
a fiatalabb nem sokban különbözik csak jobban tele van elektronikával
és lehet, hogy jobb egy öregebb, amit rendesen karbantartottak, mint egy fiatalabb agyonelektronikázott és lehajtott
én claas 106-osban egyáltalán nem gondolkodnék
88, 98 vagy 108
Válasz #1167. hozzászólásra
Akármilyet veszel 5 év felett érdemes szétkapni és akkor nem ér semmi meglepetés szezonban , persze 2-3
évente ajánlatos megismételni és akkor örök életű a gép
8348 hozzászólás
Na léptem csákó
Válasz #1217. hozzászólásra
Az esőt nem tudod befolyásolni de a gép állapota rajtad múlik
Ezért mondom hogy akár 300 Ha-s gazdaságig jó mert van már úgy is még egy kis napra meg a kuki és midjárt csak 100-110 Ha a gabona .
Amúgy Bohói traktorosnapra jössz ? Lehet megyek és talán benéznénk hozzád ha lehet kiváncsi vagyok a Valtrákra
ha nem esik az eső és nem döglik be a gép
Válasz #1215. hozzászólásra
na ezért ajánlom a 14-est saját célra max 10 ha 15 nappal számolva az 150 ha gabona,
Válasz #1214. hozzászólásra
Ti lehet de mi két napot vergődünk annyiért
én meg azt mondm az embereimnek 20 alatt haza se gyertek
Ja akörül tud bár felénk sík terepen 10-is is ellehet menni bár sikerült nekem már 12 is de az már 16 órás müszak volt a vonulással
Válasz #1211. hozzászólásra
Mi naponta,ha nincs állás max8-9ha-t tudunk a 14-essl lekapni
Válasz #1203. hozzászólásra
Jó is a 14-es főleg tanuló kombájnak de szerintem 200-250- Ha-ig is jó az
Neki nem kell jobba jár valami komolyabbal de olcsóbbal amivel hirtelen be tud törni mert nagyon jó a fortschritt de amazok kétszer annyit letudnak nyomni . Felénk még a 14-es az évi 600 Ha-t lenyomta a másik szolgáltató 900-1000 Ha között nyomott le a 6-os domcsival .
Válasz #1207. hozzászólásra
:)) Traktorba meg mtz az isten:))
Válasz #1203. hozzászólásra
Sztem se kéne nagyobbat venni ....1enlőre!
Friccet nem akarok igaz már mondta más is, de nekem inkább JD vagy Claas! Igaz a Claas felé húz a szívem! De ezt majd holnap kivesézük! Megyek aludni, holnap szolgálat!
Jó éjt mindenkinek és kössz az eddigi tippeket!
Válasz #1204. hozzászólásra
wts
Válasz #1200. hozzászólásra
:))
Válasz #1197. hozzászólásra
Ezt a tipust nem ismerem!
egyébként én is 514-est ajánlom a 100-150ha-s gazdáknak saját részre
Válasz #1196. hozzászólásra
Mifelénk a kombájnos addig bele sem áll mig szállítójármű nincs megy tovább ha nincs és majd később visszajön mikor van! Én is ezekre a Jd meg Claas tipusokra gondoltam a nagyobbakat már tényleg nem lehet kihasználni, de minden egyszerre nem megy kombájn is meg szállító jármű! 1 szállító jármű van az én gépem, csak nagy pótom nincs még de akkor rászánja az ember azt a pénzt egy pótra! Másik szállítójárműben meg van egy combi akit esetleg el tudok hívni, neki van 3db Hw-8011ese!
Válasz #1195. hozzászólásra
Napra előtt gyors átnézés aztán hagy szóljon kuki előtt megint aztán tavasszal meg robbantás és összelegózás .
De ez már rutinból megy neki majdnem a kombájn magától összeáll . Az iserős 12 évig 12-el nyonta atszben majd 14 évig körzeti szerelő volt 94-ben kilépett és vett egy 12-est amit 98 ban kicserélt a 14-esre
Na akkor az életbe nem vesz gépet !!!!!!!!
Válasz #1198. hozzászólásra
Okosabb lenne sztem, ha vennél előbb egy öreg fortschritt-ot, hogy rájöjj, hogyan működik ez az egész., mielőtt még adósságba vernéd magad.
Válasz #1191. hozzászólásra
Biztos nincs olyan használt kombájn amire nem kell költeni de én nem sokat szeretnék rá költeni elsőre ezért gondolkodom valami fiatalabba, hogy ne keljen alvázig lebontani vásárlás után!
Válasz #1173. hozzászólásra
w-650
Válasz #1189. hozzászólásra
A bérkombájnolás saját szállito eszköz nélkül nem ér semmit ,ha eligérkezel a gazdához hogy ő majd beviszi 2 kombájnhoz odaállit egy Mbp-t ,,jobb,ha mindent előre letisztázol állásidő 30000/ora ,sokszor meszire is kell vinni ,fuvarost meg szezonban nem találsz,kisebb területekre én is a legnagyobb 5 ládás kombájnokat ajánlom (tx65, claas 204,330,98,jd 2056,2256)a nagyobbat nemtudod kihasználni
Válasz #1193. hozzászólásra
Majd lessz. Nics olyan, hogy egy gép biztos nem romlik el! Még a faékre se igaz:))
Válasz #1192. hozzászólásra
Én nem is szoktam de aki szolgáltat annak azért nem árt . Nekem nem baj ha 1-2 napot állnom kell mert sajátot csinálok
Válasz #1190. hozzászólásra
idén nem volr semmi baja gépnek csak az a két kaszapenge ami a 6-os drótot kivette a tarlóból
Válasz #1187. hozzászólásra
Ezekhez nem kell semmit szétkapni,ezt mind lehet minimális megbontással látni.A dobcsapágyak meg ha nem lógnak, teljesen fölösleges szétbontani,sőt hülyeség szerintem.
Válasz #1183. hozzászólásra
Csak példa két mondtam 106-ost de a jó öreg fostenfriccet se hagyki a szórásból mert az 524-esek nem rossz gépek lehettek fan tud róla mesélni neked
Válasz #1187. hozzászólásra
Olyan nincs, hogy "teljesen üzembiztos" :))))
Válasz #1186. hozzászólásra
Helló Fan mester! :) Olvass vissza és véleményezd a leírásokat!
Válasz #1185. hozzászólásra
Mindet biztos nem, főleg,ha nem ismeri a tipust.
Dob csapágyak , utóverő csapágyak , szalmarázó csapágyak , szelelő csapágyak , ferdefelvonócsapágyai és a lánc , kalászvisszahordó és magfelhordó lácok és lapátok , bedobóujjak ,kaszasor ,állópengék , kerekek , fortschrittnál az irányítókarok mert könnyen felszakadnak a hegesztések . Hirtelen ennyi .
Ismerős minden évben szétdonja a 14-est é minden csapágyat zsírba rak újra és ami kicsit is bengás cseréli ezért teljesen üzembiztos a gépe . 210 Ha gabonát lekaristolt az idén vele 4,5 hét alatt
Üdv mindenkinek, aratás ügyben állok mindenki rendelkezésére
Válasz #1184. hozzászólásra
Az biztos, hogy munka közben jönn ki sok hiba! De azért aki jó kombájnos szaki az már meglátja a hibát állóhelyzetben is, mint te! :)
Válasz #1181. hozzászólásra
Az már csak aratáskor derül ki, ami rossz. Sokszor még kibelezés után is, ha valaki elöször lát kombájnt.
Válasz #1178. hozzászólásra
Én esetleg 106-os vagy attól felfelé fogok nézegetni!
Válasz #1177. hozzászólásra
Ebben is igazad van! Majd elgondolkodom rajta!
Válasz #1179. hozzászólásra
Szerintem megazt kell megjavítani ami rossz,nem kell mindent szétkapni.
Válasz #1175. hozzászólásra
Nem szoktam kötöszködni! Csak nem szeretem az olyan embereket akik rögtön azt keresik, hogy tudják átvágni a másikat!
Ha öreg, akkor mindent.
Válasz #1163. hozzászólásra
a fiatalabb nem sokban különbözik csak jobban tele van elektronikával
és lehet, hogy jobb egy öregebb, amit rendesen karbantartottak, mint egy fiatalabb agyonelektronikázott és lehajtott
én claas 106-osban egyáltalán nem gondolkodnék
88, 98 vagy 108
ha kamiont is kell tölteni, arra a 88 elég kicsi
Válasz #1174. hozzászólásra
Nem lebeszélni akarlak a fiatal gépekről de inkább kisebb kezdéssel és utána lehet fejleszteni a számot vagy a minőséget
Válasz #1172. hozzászólásra
Mit kell egy kombájnon szezon előtt szétkapni?
Válasz #1169. hozzászólásra
Felénk így megy a szállítás
MTZ-552 nem közösködni kell hanem alkalmazni őket onnantól nincs veszekedés vagy ha mégis akkor mehet amerre lát
Válasz #1172. hozzászólásra
Mondjuk ez igaz!
Válasz #1165. hozzászólásra
És milyet hoztál ki helyette?
Válasz #1167. hozzászólásra
Akármilyet veszel 5 év felett érdemes szétkapni és akkor nem ér semmi meglepetés szezonban , persze 2-3
évente ajánlatos megismételni és akkor örök életű a gép
Válasz #1168. hozzászólásra
Tudom! :)