elvileg de ha egy erdő szélén vagy nádas szélén teljesen ki van vetve akkor a disznó nem fog körbe menni egy 100 méteres nyílt területen h veszélyeztesse a bőrét, ha meg benne van a kukoricába/napraforgóba akk csomagolás és indulás haza
olyan helyen ahol sok a vad elkerülhetetlen a vadkár csak keritéssel . a két fél eggyüttműködésével sokat lehet rajta javítani. Nálunk működik aki vadászik és földje is van ha van benne kár lőhet érte trófeás vadat.
ez baj mindkét félnek előitélete van a másikkal szemben, mintha a vadásztársaság tehetne arról hogy a disznó/szarvas belemegy a termésbe. eggyes gazdák az erdő széléig vetik a földjeiket, onnan esélytelen az elejtés , a leghatásosabb riasztó eszköz a villanypásztor, többit előbb-utóbb megszokja a vad és le se szarja lehet akármi
Én már az idén ,10ha buzámat tették gallyra a disznók 25máza jött le és nem nagyon akarnak fizetni,azt mondják adnak egy disznot,de azzal hogy lenne már elintézve
Itt borsodba is esik állandóan szerdától mindennap esett, lesznek 130mázsás kukoricák , nekünk is a 3511 van ahol 3csövet hoz belekerült 4sor valami boxoló a neve,szerintem valami siló kukorica van vagy 3.5méter cső meg 1 van rajta az is fele a dekalbos kukoricához képest, ára lesz vagy 2500 mázsájának már most 4500ért adják a tavalyit
felhívott egy öreg gazdatárs és azt mondta, hogy fényképeztessem le magam a kukociámmal, mert ekkora még sose volt a táblába
kezdi nyomni a harmadik csövet
hello Fan!
felénk is volt akció, de nem nagy
az egyik Jd-on beállt a szecskázó csapágya és meggyújtotta a tarlót
pont a gazda kertvégében volt a föld és a gazda berohant a trakiért, amin tárcsa volt, hogy körbetárcsázza
a trakiból közben kifogyott a nafta és berohant egy másikért, hogy kihúzza a tűz elött
Akkor az már nem lessz felújítva, Szabi írta hogy a magyar kombájnok vasuton mennek hollandba ott kivakarják kölsőre és eladják mint megkímélt német gép erről hallottál már?
Válasz #514. hozzászólásra
A motortérböl csapott ki először a láng azt mondta ,a motortér a fülke a jobb első kerék teljesen kiégett,30 ha buzában volt abban szerecsére ne esett kár
8348 hozzászólás
Válasz #562. hozzászólásra
nálunk a köcsögök vesznek hatalmas pénzekért kissebb táblákat és erdősávokat csinálnak
Válasz #560. hozzászólásra
De most komolyan! Valaki hagyon ki egy csomó területet és írtsa a parlagfüvet rajta meg ilyesmi?
Válasz #559. hozzászólásra
Nálunk 2500 hektáron 5-6 ember vadászik aktivan ,a beugro meg 1,5 misi + 120 havi tagdij,azért hogy senki ne lépjen be
Válasz #559. hozzászólásra
És, aki nem vadászik, az vegyen többszáz méter kerítést és hagyjon ki körbe 1 métert?
Válasz #558. hozzászólásra
elvileg de ha egy erdő szélén vagy nádas szélén teljesen ki van vetve akkor a disznó nem fog körbe menni egy 100 méteres nyílt területen h veszélyeztesse a bőrét, ha meg benne van a kukoricába/napraforgóba akk csomagolás és indulás haza
Válasz #556. hozzászólásra
olyan helyen ahol sok a vad elkerülhetetlen a vadkár csak keritéssel . a két fél eggyüttműködésével sokat lehet rajta javítani. Nálunk működik aki vadászik és földje is van ha van benne kár lőhet érte trófeás vadat.
Válasz #557. hozzászólásra
Csak addig vethetnek, ameddig a mezsgye van. Vagy nem kéne halsználniuk az egész földjüket?
Válasz #553. hozzászólásra
ez baj mindkét félnek előitélete van a másikkal szemben, mintha a vadásztársaság tehetne arról hogy a disznó/szarvas belemegy a termésbe. eggyes gazdák az erdő széléig vetik a földjeiket, onnan esélytelen az elejtés , a leghatásosabb riasztó eszköz a villanypásztor, többit előbb-utóbb megszokja a vad és le se szarja lehet akármi
Válasz #555. hozzászólásra
Én már az idén ,10ha buzámat tették gallyra a disznók 25máza jött le és nem nagyon akarnak fizetni,azt mondják adnak egy disznot,de azzal hogy lenne már elintézve
Válasz #554. hozzászólásra
Jövőre perre megyünk velük vadkárügyben
Válasz #553. hozzászólásra
És ki nem
Válasz #550. hozzászólásra
Mert haragszom rájuk!
Válasz #541. hozzászólásra
Nekem is legalább 3.5 méteres, de csak egy cső:( Majd novemerbe, de 28al oktober vége.
Válasz #550. hozzászólásra
én elég sok vadászt ismerek, de mindegyik flúgos
Válasz #548. hozzászólásra
az, miért??
Válasz #546. hozzászólásra
nincs lefixálva, de mindig jobban fizetett, mintha a száritóba vinném
Válasz #544. hozzászólásra
Csak nem valami vadászféle vagy?
Válasz #545. hozzászólásra
Az most jónak tűnik idén.
Válasz #545. hozzászólásra
mennyit adnak érte??
Válasz #543. hozzászólásra
le vagyok szerződve a szeszgyárral
nekünk csak fél hektár van télére etetni a vadakat, a tavaly 12hektár volt pont kijött 0ra, idén nem mert apám vetni
Válasz #541. hozzászólásra
Eladtad nedvesen?
Válasz #540. hozzászólásra
hagytad volna meg a jd-t
Válasz #539. hozzászólásra
én meg nem is vetettem 400 alatti kukoricát, ki tudja, hogy mikorra fog kiszáradni
igaz elég ha lemegy28 alá, akkor már fogadja a szeszgyár
Félek a 14-essel le se tudom majd aratni,kell vennem egy megát :)
Itt borsodba is esik állandóan szerdától mindennap esett, lesznek 130mázsás kukoricák , nekünk is a 3511 van ahol 3csövet hoz belekerült 4sor valami boxoló a neve,szerintem valami siló kukorica van vagy 3.5méter cső meg 1 van rajta az is fele a dekalbos kukoricához képest, ára lesz vagy 2500 mázsájának már most 4500ért adják a tavalyit
Válasz #537. hozzászólásra
Ja-ja,ilyen kukoricákat eddig én csak Illinois államban láttam filmen amik felénk vannak
Válasz #536. hozzászólásra
felhívott egy öreg gazdatárs és azt mondta, hogy fényképeztessem le magam a kukociámmal, mert ekkora még sose volt a táblába
kezdi nyomni a harmadik csövet
Válasz #535. hozzászólásra
mi meg itt szépen felsülünk
Válasz #534. hozzászólásra
nálunk a héten több mint 100 mm volt és most megint esik
ha igy haladunk, a homokban elrohad a kukoricám
Válasz #533. hozzászólásra
Na de mikor jön össze az egész nap, 1-2mm eső és 1.5nap állás
Válasz #526. hozzászólásra
mi négyet vágtunk és ez volt a heti vágás összesen
még egy egész nap kellene és végeznénk
Válasz #531. hozzászólásra
13-15 ha per nap, még jo hogy 12+ gázolajban egyeztünk meg
Válasz #529. hozzászólásra
Bérmunkában a 100q-ás búza nem túl jó a kombájnosnak.Óránként mennyit vágtatok le?
Válasz #529. hozzászólásra
150fokos lenne a vize! Így is 1-esbe toljuk
Válasz #528. hozzászólásra
Akkor hogy fogná a 10 tonnás ,nekünk volt szerencsénk bérmunkában
Válasz #527. hozzászólásra
Szintén 2 fele kezdtünk,kb 6ó-ig.Fogja ám a szecskázó a 14-est,meg 6t fölött ad a búza szerencsére.
Ma kettőkor kezdés a21 ha aratás mert minden eszköz megtelt ,senki nem fogadott ma, holnap meg esőt igér,a gazdák meg idegesek hát még én
Válasz #525. hozzászólásra
Ma du lekaptunk kemény 3ha-t,aztán eső.Ha így megy még agusztusban is aratunk.
Válasz #524. hozzászólásra
Az tényleg az volt akkor.
Válasz #523. hozzászólásra
Ekkora volt a tábla ,elégett és elaludt a tüz magátol,földut és kukorica volt a szomszédban szerencsére
Válasz #522. hozzászólásra
Hogy oltottátok el a tüzet?
Válasz #517. hozzászólásra
Én 3 éve gyujtottam fel 2 hektár buzát szintén szecskázócsapágy miatt a Claas-nak nem lett semmi baja
Válasz #520. hozzászólásra
Az emberek ilyenek.
Válasz #519. hozzászólásra
csak rajta röhög az egész falu
Válasz #517. hozzászólásra
Az élet márcsak ilyen, de legalább neki nem égett le a gépe.
Válasz #516. hozzászólásra
Itt a forumon hallottam ,de szerintem felesleges külföldre menni használt gépért nálunk is ki lehet fogni jó gépet olcsobban mint nyugaton
Válasz #515. hozzászólásra
hello Fan!
felénk is volt akció, de nem nagy
az egyik Jd-on beállt a szecskázó csapágya és meggyújtotta a tarlót
pont a gazda kertvégében volt a föld és a gazda berohant a trakiért, amin tárcsa volt, hogy körbetárcsázza
a trakiból közben kifogyott a nafta és berohant egy másikért, hogy kihúzza a tűz elött
Válasz #515. hozzászólásra
Akkor az már nem lessz felújítva, Szabi írta hogy a magyar kombájnok vasuton mennek hollandba ott kivakarják kölsőre és eladják mint megkímélt német gép erről hallottál már?
Válasz #514. hozzászólásra
A motortérböl csapott ki először a láng azt mondta ,a motortér a fülke a jobb első kerék teljesen kiégett,30 ha buzában volt abban szerecsére ne esett kár