nálam az a gond, hogy most 3. éve termelek napraforgót és a területek folyamatosan kerültek hozzám és nagyon gyomosak tömörödöttek és tápanyagba lezsaroltak
idő kell mig kitisztítom és feltöltöm tápanyaggal és a talajéletet rendberakom
mindig kukorica ( a kukorica a szent tehén)jön a rendberakott területre és mivel a naprát csak 5 évente rakhatok ezért nem a jobb állapotú területre kerül
én se gombaölőztem még soha, de mikor megrendeltem az anyagot, akkor úgy tünt, hogy hüvös csapadékos nyarunk lesz és ilyen árak mellett nem lehet kockáztatni
Ha a diaporté ellen védenéd ami lehet hogy megtámadta ez a 30-34 fokos száraz meleg hamar végez velea gomba nem bírja a nagyon nagymeleget a kalapot támadó szklerotiniát meg már úgyis csak hidassal lehetne vagy repcsivel
úGYHOGY LEHET HOGY NEM DÖNTÖTTÉL ROSSZUL
gombaölő, rovarölő, lombtrágya
az erősebbekkel végeztem csüt és pénteken, ott határon voltam, már oda nem lehet bemenni, mert hirtelen nagyot nött
még van egy pár ha a gyengébb területekből csak a meleg miatt lassan haladok, mert reggel tudok menni meg este
én sok olyat leköröztem, akiktől annak idején vásáróltam terményt és szalmát, mert nekem nem volt se gépem, se földem
2003-ban harminc évesen ültem elöször traktorban
ma nekem van a legtöbb földem a faluban és én müvelek a legtöbbet
aki nem mert kockáztatni, már esélye sincs, hogy felfejlődjön
Ja,de ilyen bizonytalan helyzetben nem akarok hitelet még felvenni,a földterület meg nem sok,pedig tudnám,hogy mi kéne! Meg már leírtam de mégegyszer leírom,hogy "ha ilyen fos Országban élünk,hogy haladunk a banánköztársaság,északbalkán felé nem is szabad csinálni semmit ha a segélyből élő tetvek jobban megélnek mint a dolgozók! Mi a fasznak,egy szalmaszálat nem érdemes keresztbe tenni!"
Ez a jövő a dolgozó nem ér semmit,nem tud megélni a munkából az ember,pedig dolgozni muszály,a segélyezett tetveknek meg aranyéletük van! Azt kéne,hogy a munkásemberek sem dolgoznának,mi sem aztán a férgese kihullana egyből! Mikor takarodik már el ez a politikai elit akik csinálják ezt az ámokfutást 19 év óta? Meg az Eu is széteshetne már,mert előttem sokkal jobb volt a mezőgazdaság is!
12873 hozzászólás
Válasz #172. hozzászólásra
van valami formanyomtatvány a gazd naplóra?
Válasz #171. hozzászólásra
nálunk is mindenkit, de ezt csak a tavalyi évre kell, nem vészes, mivel csak ki kell másolnom a gazd naplóból
tavaly februárban küldték ezt
Válasz #170. hozzászólásra
ráadásul megtalált a talajvédelem is,hogy nyilatkozzak melyik területre mennyi nitrogént szórtam
Válasz #169. hozzászólásra
ja, majd decemberben két ünnep között:)))))))))
Válasz #168. hozzászólásra
azt is meg kéne már csinálni..
Válasz #167. hozzászólásra
nézd meg a gazdálkodási naplóban! :))))))
Válasz #166. hozzászólásra
50ha búzám van,kapásból nem tudom milyen fajta (az irodámban fel van írva,de az kint van a trakiban)
Válasz #165. hozzászólásra
csak búzád van és ez mekkora területről?
milyen fajtákat vetettél?
Válasz #164. hozzászólásra
300t körül lesz búzám
Válasz #163. hozzászólásra
mennyi gabonád van?
Válasz #162. hozzászólásra
betárolom,legalábbis ez a terv
Válasz #161. hozzászólásra
és a terménnyel mit csinálsz?
Válasz #160. hozzászólásra
most nincs kombájnom,bérbe arattatok
Válasz #159. hozzászólásra
neked most milyen van?
Válasz #158. hozzászólásra
mert az szokott elkopni a 1188ason
Válasz #157. hozzászólásra
fogalmam sincs, miért kérded?
Válasz #156. hozzászólásra
ürítőcsigaház nincs elkopva?
Válasz #155. hozzászólásra
nekem is 1188-asom volt
Válasz #154. hozzászólásra
ja
Válasz #153. hozzászólásra
Ja tudom már! Közös egy haverral ha jól emlékszem!
Válasz #152. hozzászólásra
JD1188
Válasz #149. hozzászólásra
Milyen kombájnod van?
Válasz #150. hozzászólásra
nálam az a gond, hogy most 3. éve termelek napraforgót és a területek folyamatosan kerültek hozzám és nagyon gyomosak tömörödöttek és tápanyagba lezsaroltak
idő kell mig kitisztítom és feltöltöm tápanyaggal és a talajéletet rendberakom
mindig kukorica ( a kukorica a szent tehén)jön a rendberakott területre és mivel a naprát csak 5 évente rakhatok ezért nem a jobb állapotú területre kerül
Válasz #149. hozzászólásra
pedig a mi talajaink jók a napraforgónak
Válasz #148. hozzászólásra
tavaly vettem NAS asztalt, úgyhogy nem ott megy el a termés
Válasz #147. hozzászólásra
Lényeges,hogy jó kombájnl+kombájnos legyen+ napraforgóadapter
Válasz #145. hozzászólásra
nekem még évek kellenek, hogy a 3 tonna fölé tudjak menni
Válasz #144. hozzászólásra
folyamatosan tanulok, de szerintem aki már ebbe nött bele az is mindig tanul valamit
az a baj, hogy nagyon szar kultúrállapotu földekbe kerültem bele és az anyagi lehetőségeim elég korlátozottak és sokszor kell kompromisszumokat kötnöm
Válasz #144. hozzászólásra
Lehet,de a jó pap is holtig tanul.Amugy tavaly 3.5-4t-ás átlagaim voltak,de a 2,5- 3t mindig meg szokott lenni.
Válasz #136. hozzászólásra
Akkor te még tanulod a szakmát
Válasz #141. hozzászólásra
én se gombaölőztem még soha, de mikor megrendeltem az anyagot, akkor úgy tünt, hogy hüvös csapadékos nyarunk lesz és ilyen árak mellett nem lehet kockáztatni
Válasz #141. hozzászólásra
Ha a diaporté ellen védenéd ami lehet hogy megtámadta ez a 30-34 fokos száraz meleg hamar végez velea gomba nem bírja a nagyon nagymeleget a kalapot támadó szklerotiniát meg már úgyis csak hidassal lehetne vagy repcsivel
úGYHOGY LEHET HOGY NEM DÖNTÖTTÉL ROSSZUL
Válasz #140. hozzászólásra
Én ezt a műveletet megspóroltam,én még naprát nem gombaölőztem soha.De lehet neked lesz igazad.
Válasz #139. hozzászólásra
gombaölő, rovarölő, lombtrágya
az erősebbekkel végeztem csüt és pénteken, ott határon voltam, már oda nem lehet bemenni, mert hirtelen nagyot nött
még van egy pár ha a gyengébb területekből csak a meleg miatt lassan haladok, mert reggel tudok menni meg este
én április végén vetettem a naprát
Válasz #138. hozzászólásra
Mit csinálsz a naprával,összetöröd a leveleket?
Nálunk már nem lehet belemenni.
Válasz #137. hozzászólásra
hello!
még kinlódok a naprával, holnap végzek vele
kedden előkészülök és szerdára tervezem, hogy megindulunk
Szia Géza!
Vágjátok már az árpát? Felénk már lehetne.
Válasz #134. hozzászólásra
én sok olyat leköröztem, akiktől annak idején vásáróltam terményt és szalmát, mert nekem nem volt se gépem, se földem
2003-ban harminc évesen ültem elöször traktorban
ma nekem van a legtöbb földem a faluban és én müvelek a legtöbbet
aki nem mert kockáztatni, már esélye sincs, hogy felfejlődjön
Válasz #134. hozzászólásra
Mi az,hogy semmit nem lehet?
Mond azt inkább,hogy nem mersz!
Válasz #133. hozzászólásra
Egyelőre semmit nem lehet lépni!
Válasz #132. hozzászólásra
sajnos aki nem mer, az nem nyer!
Válasz #130. hozzászólásra
Ja,de ilyen bizonytalan helyzetben nem akarok hitelet még felvenni,a földterület meg nem sok,pedig tudnám,hogy mi kéne! Meg már leírtam de mégegyszer leírom,hogy "ha ilyen fos Országban élünk,hogy haladunk a banánköztársaság,északbalkán felé nem is szabad csinálni semmit ha a segélyből élő tetvek jobban megélnek mint a dolgozók! Mi a fasznak,egy szalmaszálat nem érdemes keresztbe tenni!"
Ez a jövő a dolgozó nem ér semmit,nem tud megélni a munkából az ember,pedig dolgozni muszály,a segélyezett tetveknek meg aranyéletük van! Azt kéne,hogy a munkásemberek sem dolgoznának,mi sem aztán a férgese kihullana egyből! Mikor takarodik már el ez a politikai elit akik csinálják ezt az ámokfutást 19 év óta? Meg az Eu is széteshetne már,mert előttem sokkal jobb volt a mezőgazdaság is!
Válasz #129. hozzászólásra
én is rájöttem, hogy termelni a hülye is tud, eladni az a művészet
Válasz #127. hozzászólásra
a pénz gurul, csak le kell hajolni, hogy felvegyük
ki is van nagyon a derekam!
gondolj nagyon nagyot és próbáld megvalósítani, meglátod sikerülni fog!
Válasz #126. hozzászólásra
Van egy magtáram, ne álljon üresen. Jobb ha a termény forog benne.
Válasz #127. hozzászólásra
Támogatás előlegből
Válasz #121. hozzászólásra
Neked honnan van ennyi pénzed?
Válasz #125. hozzászólásra
most akkor te termelő vagy, vagy kereskedő?
Válasz #124. hozzászólásra
Érdekelne, de békés ölég messze van.
gazdatársam eladna kb.400mázsa tritikálét,meg kb ennyi búzát,és tavasziárpát kompenzáció nélkül,kombájntól.Érdekel valakit?